· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
PROVOCARE LA GANDIT:)cele mai grave 10 greseli,0-4luni II  |
misha

|
10.10.2007 10:25 PROVOCARE LA GANDIT:)cele mai grave 10 greseli,0-4luni II |
|
| |
|
Prima parte
- am si eu totusi o intrebare ( trec de la una la alta ): cum curatati urechile copilului, eu i le-am curatat mereu cu betisoare de urechi, vara asta am fost la medic sa-i scoata dopurile formate, medicul a simpli la mine si m-a severa ), printre altele la controlat si la urechi, si m-a frica nu l-am mai curatat decat cu prosopul ) ... stau si ma intreb ce sa fac acum, daca-l curat cu betigase, ii infund urechile, daca nu-l curat iar nu-i bine ( si pe buna dreptate ) 
|
sus |
 |
|
|
ddadriana

|
10.10.2007 10:43 |
|
| |
|
Daca cureti cu betisoare urechea, nu faci decit sa inpingi ceara in interiorul urechii, prin care, dupa un timp se formeaza dopul de ceara. Urechea se curata numai partea urechi pe care o vezi tu cu ochiul liber, nu ai ce cauta pe canal. Urechea elimina ceara singura. Intrind pe canal poti sa ranesti membrana care este foarte sensibila, pe linga faptul ca participi la formarea dopului.
|
sus |
 |
|
Grasutza

Copii Victor - blondutzul meu iubit: 17 ani, 6 luni
|
11.10.2007 7:18 |
|
| |
|
si eu i-am curatat urechile cu betisoare pana cand a mine, mi-a murdari sunt bebelusii in urechi ar trebui sa le bagam somoioage Mi-a atat. de atunci a nu i-am mai curatat cu bete, nu are nici dopuri nici secretie abundenta de cerum, pur si simplu secretia s-a eu cu Alex o data la ORL trimisi de pediatru, crezand ca e otita. Din fericire nu a
M-au apucat bazdacii si i-am explicat ca nu folosesc betisoare si chiar daca as fi facut-o nu vad de ce tipa la mine, tinand cont ca nu a-al ei, care sa ma instruiasca pe mine, tanara mamica ... ca daca medicii si-ar face mai bine treaba si ar prefera sa invete decat sa critice sau sa ignore o gramada de aspecte, s-ar evita multe probleme.
ea i-a vata subtire (obtinut frecand intre degete o bucatica de vata), pe care l-a de care s-a eu acasa, dar nu mi-a mai mult. Dca nu/l scoti se ajunge la un echilibru. urechea va produce exact atat cat este nevoie. 
|
sus |
 |
|
|
irra

Locatie: ClujCopii Fetita: 16 ani, 11 luni Fetita: 14 ani, 1 luna Fetita: 12 ani Fetita : 6 ani, 6 luni
|
12.10.2007 7:34 |
|
| |
|
Eu fetitei mele ii curat urehile cu o carpa moale, umeda, insa asa cum s-a
|
sus |
 |
|
lulualexandra

Copii Alexandra: 15 ani, 8 luni
|
30.10.2007 9:56 |
|
| |
|
---------- rapunzel a renuntarea la sin care urmeaza aproape obligatoriu - este foarte grava ----------
tu daca ai vedea ca dupa 3 saptamani copilul tau a grame nu i-ai da completare????
cred ca nu ai fost in situatia unor mame care si-au vazut copilul aproape mort de foame si urland zi si noapte. 
|
sus |
 |
|
nemora

Locatie: BucurestiCopii KAROLINA: 15 ani, 9 luni MAIA ESZTER: 13 ani, 10 luni am nascut deja!
|
31.10.2007 11:32 |
|
| |
|
pai si eu am fost nevoita sa-i dau lapte praf, fiindca am pierdut aproape laptele de stres, din cauza spitalizarii fetitei. dar noroc ca i-a a acum ii dau doar san. abia pe la 2 luni jumate am ajuns sa am suficient. si asa cum sunt femei carora le curg sanii prin maternitate si se mulg ca au prea mult, tot asa cred ca exista si femei care nu au destul. iar condamnarea femeilor care dau lapte praf e de natura sa induca vinovatii inutile. cred ca trebuie sa fii tampita sa nu vrei sa alaptezi, dar chiar cred ca exista femei care nu au suficient, cel putin la inceput. nu stiu cine a lapte praf, cu toate ca mi-am dorit ca o disperata sa alaptez exclusiv. asta e. si nu as condamna cu atata usurinta datul de formula. am multe cunostinte care si-au infometat copiii ca nu aveau lapte suficient, uneia i-a grame in 3 luni, alta are copil de 11 luni cu 8 kg., a foame, samd. si toate au vrut cu disperare sa alapteze, dar nu au avut pur si simplu.
|
sus |
 |
|
lulualexandra

|
31.10.2007 11:54 |
|
| |
|
---------- nemora a-au infometat copiii ca nu aveau lapte suficient, uneia i-a grame in 3 luni, alta are copil de 11 luni cu 8 kg., a foame, samd. si toate au vrut cu disperare sa alapteze, dar nu au avut pur si simplu. ----------
Dumnezeule, sa iti nenorocesti copilul asa !!!! nu pot sa le inteleg!!! Asta cred ca vine de la orgoliul lor, faci tot posibilul, dar exista si limite; lor daca le-ar da cineva de mancare numa luni si joi din toata saptamana sa zicem.,.. cum ar fi??? mame inconstiente, zau asa... cine stie ce urmari vor avea orgoliile astea?? pe de alta parte, nici pe cele care au san si prefera sa dea formula nu le inteleg....
|
sus |
 |
|
Grasutza

Copii Victor - blondutzul meu iubit: 17 ani, 6 luni
|
31.10.2007 12:14 |
|
| |
|
---------- lulualexandra a---------- nemora a-au infometat copiii ca nu aveau lapte suficient, uneia i-a grame in 3 luni, alta are copil de 11 luni cu 8 kg., a foame, samd. si toate au vrut cu disperare sa alapteze, dar nu au avut pur si simplu. ----------
Dumnezeule, sa iti nenorocesti copilul asa !!!! nu pot sa le inteleg!!! Asta cred ca vine de la orgoliul lor, faci tot posibilul, dar exista si limite; lor daca le-ar da cineva de mancare numa luni si joi din toata saptamana sa zicem.,.. cum ar fi??? mame inconstiente, zau asa... cine stie ce urmari vor avea orgoliile astea?? pe de alta parte, nici pe cele care au san si prefera sa dea formula nu le inteleg.... ----------
Nu cred ca despre asta era vorba in propozitie 
|
sus |
 |
|
lulualexandra

|
31.10.2007 12:16 |
|
| |
|
---------- Grasutza a---------- lulualexandra a---------- nemora a-au infometat copiii ca nu aveau lapte suficient, uneia i-a grame in 3 luni, alta are copil de 11 luni cu 8 kg., a foame, samd. si toate au vrut cu disperare sa alapteze, dar nu au avut pur si simplu. ----------
Dumnezeule, sa iti nenorocesti copilul asa !!!! nu pot sa le inteleg!!! Asta cred ca vine de la orgoliul lor, faci tot posibilul, dar exista si limite; lor daca le-ar da cineva de mancare numa luni si joi din toata saptamana sa zicem.,.. cum ar fi??? mame inconstiente, zau asa... cine stie ce urmari vor avea orgoliile astea?? pe de alta parte, nici pe cele care au san si prefera sa dea formula nu le inteleg.... ----------
Nu cred ca despre asta era vorba in propozitie  ----------
da, scuze de offtopic 
|
sus |
 |
|
rapunzel

Copii ANDREEA MIHAI
|
31.10.2007 12:42 |
|
| |
|
---------- lulualexandra a---------- rapunzel a renuntarea la sin care urmeaza aproape obligatoriu - este foarte grava ----------
tu daca ai vedea ca dupa 3 saptamani copilul tau a grame nu i-ai da completare????
cred ca nu ai fost in situatia unor mame care si-au vazut copilul aproape mort de foame si urland zi si noapte.  ----------
de unde stii tu in ce situatii am fost eu?
si sa stii ca nu am vazut copii alaptati la cerere morti de foame! Doamne fereste! Dar copii alaptati dupa program sau diversificati gresit care sa ia prost in greutate am vazut! si nu asta este singurul lucru care se urmareste la un copil! Sa fie "in grafic" cu greutatea! Trebuie sa fie armonios dezvoltat, sa fie sanatos, nu sa aiba x kg la y luni sau mai stiu eu ce.
ma intreb, daca e prea scund, ce ii faci? Ii dai formula? si daca nu creste ce te mai faci?
Formula, formula, formula... si antibiotic, numai asta aud de azi-dimineata de cind am deschis calculatorul parca daca ii dai formula de cite ori ti se pare ca nu ai lapte si antibiotic la fiecare muc ai rezolvat definitiv toate problemele copilului si poti sa te culci linistita.
si daca tot esti curioasa sa stii exact in ce situatii am fost eu hai sa-ti povestesc: pe Andreea am alaptat-o trei luni si jumatate, adica exact ca majoritatea femeilor din Romania care nu reusesc mai mult (s-a 6 luni o fac undeva in jurul virstei de 13 saptamini). de ce? pentru ca lua saptamina de saptamina din ce in ce mai prost in greutate (150g-100g-50g-0g) iar eu, ca o idioata, m-am speriat si intii i-am diversificat alimentatia iar apoi am inceput completarea cu formula si in final am renuntat la sin. Vrei sa stii cum a apoi cu sutele de grame; dar am inteles ce am gresit cu Andreea si nu am renuntat la sin, chiar daca asta insemna sa suga aproape non-stop. Dar am reusit. si da, sunt foarte mindra de asta.
Exista perioade in viata sugarului (nu le stiu acum, poate le scrie altcineva) cind copilul creste mult; atunci dureaza citeva zile pina cind secretia de lapte se adapteaza corespunzator nevoilor lui; acestea sunt momentele cind, intr-adevar, copilul plinge de foame dar solutia este sa-l pui la sin cit mai des ca sa se produca lapte mai mult, nu sa-i dai formula. In asta consta greseala si asta am vrut sa spun prin mesajul pe care mi l-ai citat tu.
|
sus |
 |
|
Christa

|
31.10.2007 1:10 |
|
| |
|
---------- nemora a-au infometat copiii ca nu aveau lapte suficient, uneia i-a grame in 3 luni, alta are copil de 11 luni cu 8 kg., a copil de 15 luni care nu cred ca are deja 9 kg, iar daca cumva intre timp le are, atunci abia le-a care la 1 an si 6 zile cantarea fix 8250 g (la 76 cm).
Copilul asta ti se pare infometat?
/cms/upload/bilder/Mona/Jahr%202/IMG_5609.jpg" border="0" />
Dar de "grasana" asta ce zici? (georgeta, scuze de exemplificare, dar alt exemplu mai bun n-am gasit acum )
Theodora, care e in poza a in jur de 5 kg mai grea (si 5-7 cm mai inalta). Tu vezi undeva kg alea? Eu nu, desi ramasesem gura-casca atunci cand georgeta ne spusese cate kg are si inca nu vazusem poza.
Stii, mie-mi place matematica mult, deci implicit si cifrele, dar eu zic ca de la elaborarea (de catre tine) unor cifre si pana la a cunostinta ta) si a valoare (ca lulualexandra) ca aceste mame isi nenorocesc copiii e mare distanta.
si inca ceva, si eu i-am dat completare in primele 3 saptamani de viata, dar am stat tot cu frica in san sa nu se invete la biberon si sa renunte la san. Pentru ca multe nu au avut norocul asta. de aia ma enerveaza cele care recomanda nonsalant "da-i draga formula ca n-are nimic".
Cat despre "cred ca trebuie sa fii tampita sa nu vrei sa alaptezi", uite mergi la pagina asta:
http://www.parinti.com/modules.php?name...c&start=45
si spune-i lui mimi27 ca-i tampita, ca ea scrisese acolo:
---------- mimi27 a SIMPLU NU PUTEM ALAPTA.ADICA SA AI LAPTE si SA NU POTI DA.EU SINT FOARTE SENSIBILA LA SINI si NUMAI GINDUL CA TRE SA ALAPTEZ MI SE FACEA RAU NU POT.....[...]CIND AM AJUNS IN SPITAL si AM NASCUT PRIMUL LUCRU CARE I LAM SPUS LA DOCTOR a DOARE NU SUPORT GINDUL CA ma TRAGE de SFIRCURI. POATE AS FI AVUT NEVOIE de UN PSIHOLOG PENTRU ACEASTA ETAPA a ACEEA IMI DORESC SA NU MOR PINA NU IMI VAD FETELE MARI CU ATITEA CANCERE LA SINII POTE.... ----------
si in urmatorul mesaj
---------- mimi27 a acord cu alaptatul la sin mai ales daca esti fumatoareeeeee. ----------
|
sus |
 |
|
ramona79

Locatie: constantaCopii Raisa Georgiana: 15 ani, 8 luni Denis Gabriel: 13 ani, 6 luni
|
31.10.2007 2:50 |
|
| |
|
ce tare e mona...acolo in chiuveta ....ce sa spun ....eu am avut rani mari la sani de la supt...aveam sange....iar cand sugea bebelina.....simteam cutite in creier....dar tot nu am renuntat.....si daca eram sa raman fara sfarcuri, tot nu as fi renuntat.....mai ales daca ea manca bine...asta e....fiecare mama face cum considera ea ca e mai bine.....pt ea.......eu am facut cum am considerat eu ca e mai bine pt copil.....si aici ma refer la mesajul pe care l-a lapte se adapteaza corespunzator nevoilor lui; acestea sunt momentele cind, intr-adevar, copilul plinge de foame dar solutia este sa-l pui la sin cit mai des ca sa se produca lapte mai mult, nu sa-i dai formula. In asta consta greseala si asta am vrut sa spun prin mesajul pe care mi l-ai citat tu. ----------
ca sa fiu mai clara, copilul meu a la san din a lapte nu aveam aproape deloc; nu mi-a simplu laptele s-a baut lichide si am aplicat tot felul de alte metode dar nimic nu m-a plangea de foame, era piele si os dupa 3 saptamani nu era nici la greutatea de la nastere.
Asta am vrut sa spun, nu judec, dar mi s-a e ff slab si sufera, de ce unele mame nu dau completare; daca sunt cazuri in care copiii par sa nu sufere si cresc bine desi nu se vad prea multe kg la cantar, ok, n-am ce comenta.
si in nici un caz nu am vrut sa para "judecati de valoare"...
|
sus |
 |
|
|
|