· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Materna / paterna >Nasterea > Anestezie generala sau epidurala in cezariana
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  »
subiect nou  raspunde
autor Anestezie generala sau epidurala in cezariana     
Biogenis
(Banca de celule stem)
[email protected]
Daca esti insarcinata, castiga in fiecare luna un Kit de recoltare de celule stem!
Lunar ai sansa de a castiga un kit de recoltare Bebe, in valoare de 3590 lei. Kit-ul include setul de recoltare, transportul probei de la spital la laboratorul nostru din Romania, analizele, prelucrarea si criogenarea probei.

Inscrie-te chiar acum in concurs!
gentiane

24.11.2004 11:22   Anestezie generala sau epidurala in cezariana  citat 

Chiar daca abia sint la inceputul celei de a cum prima data am nascut prin cezariana cu anestezie totala,dupa care m-am simtit cam rau,as avea nevoie de sfaturile voastre in privinta asta.
de ce m-am simtit rau:am refuzat sa respir singura dupa ce mi-au scos tubul cu oxigen si am creat ceva emotii anestezistei,apoi am ramas cu o apnee urita citeva zile,de s-a medicul care m-a epidurala.
a ore dupa nastere (seringa la care era montat cateterul introducea produsul analgezic in mod automat), asa ca iti recomand cu caldura acest mod de anestezie.

sus

Denunta
iulia-ratiu

24.11.2004 12:40     citat 

La prima cezariana am facut anestezie generala. Am sangerat destul de mult asa ca d-na dr a operatia a asa nu era pregatit pt nastere (n-am avut contractii) si rezultatul a moment care se rezolva dupa ce bb a acceptat de catre mamici faptul ca bb trebiue perfuzat si monitorizat si nu ti-l poate aduce la san.
a avantajul e ca operatia poate dura oricat ca anestezicul nu trece la copil. si mai are un avantaj foarte important: dupa operatie iti lasa cateterul pe loc inca 2 zile si daca ai dureri vine si-ti mai baga analgetice. Eu m-am ridicat in prima seara fara probleme, mi-a totul a a cum prima data am nascut prin cezariana cu anestezie totala,dupa care m-am simtit cam rau,as avea nevoie de sfaturile voastre in privinta asta.
de ce m-am simtit rau:am refuzat sa respir singura dupa ce mi-au scos tubul cu oxigen si am creat ceva emotii anestezistei,apoi am ramas cu o apnee urita citeva zile,de s-a medicul care m-a anestezic ti se administreaza. Cred ca te-ai simtit rau dupa operatie pentru ca in spitalele de stat nu se foloseste antidot la anestezic, ficatul e lasat sa sintetizeze drogul de unul singur, de aceea senzatia de dupa e atit de greu de suportat. trist
La clinica unde voi naste eu (Spitalul Bethesda - Suceava) se utilizeaza anestezice performante, aduse dinafara. Poti opta pentru anestezie partiala sau total, cum vrei. Ca sa-ti dau un exemplu, o femeie care a hernie, seara pleaca acasa. E aproape incredibil pentru noi...si totusi exista si astfel de "minuni" in România.
Multa sanatate si nastere usoara!

sus

Denunta
Dodutz

24.11.2004 3:01     citat 

Draga mea, eu iti recomand cu toate caldura epidurala. E adevarat, trusa pentru epidurala costa (in 2002, cind am nascut eu, era 500.000 - nu e totusi mare lucru!). Atentie insa ca medicul cu care nasti sa lucreze cu un anestezist "beton", fiindca nu e totusi ceva simplu, e o anestezie in coloana vertebrala...Pret de citeva secunde vei simti anestezicul, dupa care habar n-ai ca anestezistul te mai inteapa de vreo doua ori. Este o anestezie eleganta, in timpul operatiei poti discuta cu medicii care sint in sala, eu am spus bancuri cu ei! Iar cu medicul cu care am nascut am "tratat" cum sa pun numele copilului...Dar satisfactia cea mai mare este, fara nici o discutie, momentul in care auzi un tipat! si in mementul ala sa nu faci ca mine, care am intrebat: "e al meu?" foarte fericit Iar cind ti-l si arata...hai, ca abia astept sa ne povestesti cum a
gentiane

25.11.2004 9:20     citat 

Dodutz,ce simpatica esti..Auzi sa intrebi daca-i al tau!Da a am sa discut cu medicul meu optiunea epiduralei.In 2001 ,cind l-am nascut pe Bogdan,singura anestezista priceputa in epidurala lucra numai dimineata si cum el a fapt sunt abia la inceput ( 5 saptamani ) , insa subiectul acesta cu modalitatea de a preocupa din ce in ce mai mult . Am citit ce ati spus si cred ca aveti dreptate . Nu cred ca as putea face fata unei nasteri naturale , insa nici o cezariana nu ma incanta . Totusi varianta cu epidurala pare cea mai accesibila , insa asa cum spuneti e nevoie de un bun anestezist . La Spitalul din localitatea noastra este doar un anstezist , se spune ca e bun , insa o sa ma interesez daca "practica " epidurala .
Va pup ,
Andreia prostit

sus

Denunta
adita

Copii
Antim: 21 ani, 5 luni
Elena: 19 ani, 10 luni
Nectarie Ioan: 18 ani, 2 luni
Stefan: 16 ani, 2 luni
Nicolae: 13 ani, 5 luni

03.12.2004 10:24     citat 

si eu mi-am pus aceasta intrebare, am nascut de doua ori prin cezariana cu anestezie generala si n-am avut nici o problema, dar acum, la a eu bebele din prima clipa, asa ca as opta pentru o ansetezie partiala. am mai intrebat si prin alte parti si iata cel mai complet raspuns pe care l-am primit:
"iti pot raspunde, in primul rand fiind vorba despre meseria mea (medic anestezist...) , ca riscul de anestezie generala este-conform ultimelor statistici, facute de americani, cam de 15 ori mai mare decat riscul anesteziei partiale! Iti voi spune si de ce: anestezia generala, la cezariana, presupune punerea unui tub (intubare) pentru respiratia artificiala (in timpul anesteziei generale nu poti respira sinugra, deci vei fi asistata, atunci cand deja esti sub anestezie, fie de anestezist, fie de un aparat de respiratie). Acest intubaj presupune un risc de aspiratie, deci in cazuri rare se poate ajunge ca suc gastric sa ajunga in plamani...caz cu complicatii ce pot fi foarte grave. Acest risc de aspiratie la intubare este crescut la gravide, persoanele foarte grase, accidentati si cei cu stomacul plin. Sper ca am fost destul de explicita, daca nu , te mai pot lamuri.

Anestezia partiala este mult mai lipsita de risc la gravide, motiv pentru care este favorizata in toate tarile ce practica o anestezie moderna. Riscul de a 15 ori mai scazut...enorm, nu?

Exista fie anestezia spinala (rahianestezia), fie cea peridurala. In general, la cezarienele planificate, eu (sau mai bine zis cei mai multi anestezisti de aici) prefer rahi. La cezarienele neplanificate se pune in general peridurala, si daca e nevoie, se poate face pe urma cezariana. E mai complicat de ce si cum, dar daca vrei iti pot explica. Oricum, ambele variate sunt MULT mai lipsite de riscuri decat anestezia generala. Din pacate in Romania se mai pracatica pe scara destul de larga anestezia generala la cezariene, in vest cota este de sub 5 %...La noi in spital, de exemplu, avem cam 1000 nasteri /an, si din ele cam max. 3-4 femei au anestezie generala pentru cezariana, numai in caz de urgenta exceptionala, cand cezariana trebuie facuta aproape pe loc...Am uitat ceva: chestia cu nemiscatul capului la rahi e o prostioara, problema este urmatoarea: in caz de complicatii la peridurala sau de folosire a in cantitati mici lichid cefalorahidian, ceeace da dureri mari de cap si diverse alte probleme. Atunci se recomanda statul in pat si nemiscatul mult, etc. Dar asta e rar, iar la rahi, daca se foloseste un ac de dimensiuni corespunzatoare, aproape la fel de rar ca si la peridurala."

sus

Denunta
andrejuly

Copii
Bianca-Anamaria: 18 ani, 2 luni

03.12.2004 1:47     citat 

poate parea hilar dar as vrea sa intreb cat de tare doare anestezia facuta in coloana ?mai exista si un alt tip de anestezie partiala care sa fie in alta parte decat in coloana?

sus

Denunta
Dodutz

03.12.2004 8:45     citat 

----------
andrejuly a tare doare anestezia facuta in coloana ?mai exista si un alt tip de anestezie partiala care sa fie in alta parte decat in coloana?
----------

Ba nu e deloc hilar, stai linistita! O sa-ti spun ce am simtit eu. In primul rind intepatura acului, care dureaza o miime de secunda, ca atunci cind te intepi in deget cu un ac. Apoi, pret de - cred - 3 secunde, am simtit anestezicul, e un pic dureros, dar in nici un caz mai dureros decit o injectie cu penicilina, eu asa am perceput-o. Stai linistita, e absolut suportabila si, dupa cum ti-am spus, dureaa f. putin. Apoi, nu mai simti absolut nimic si s-ar putea sa nu intelegi de ce te mai tin intoarsa pe o parte. Ei, bine, pentru ca te mai inteapa in vreo doua locuri, dar tu nu mai percepi nimic, fiindca anestezia in coloana isi face efectul uimitor de repede. Nu te speria, nu ai de ce! Anesteia stomatologica e mult mai nasoala. sarut

sus

Denunta
ioanalex

Copii
Teglas Ioan Alexandru: 19 ani, 4 luni

04.12.2004 12:12     citat 

Eu am nascut cu anestezie partiala...in coloana...Nu stiu sa se faca in alta parte...
Nu m-a Dodutz...
Nastere usoara si....sa auzim de bine! sarut

sus

Denunta
Onush

04.12.2004 4:18     citat 

Eu am nascut cu anestezie totala de fiecare data si sincer nu as fi vrut altfel cu atat mai mult cu cat din momentul din care m-am urcat pe masa si pana am adormit mi-a la 10 la 14. prostit
Dar la fel de adevarat este ca nu am avut de ales, a a apendicita si am ramas cu niste dureri de cap shi de coloana groaznice pe termen lung plang sau sunt foarte trist . Mai stiti shi alta anestezie in afara de cea generala si de cea in coloana?

sus

Denunta
Onush

06.12.2004 1:10     citat 

Adina_S Anestezia de care vorbesti tu e RAHIE si nu prea se mai face mai ales la cezariana ... fetele vorbesc de epidurala

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: