Copii Adrian: 18 ani, 10 luni Maya: 12 ani, 10 luni
08.03.2004 12:44Baitza la bebelus
Poate ar fi trebuit sa postez tot la subiectul Smokului....dar problema mea e un pic diferita.
de cate ori trebuie sa spal copilul pe cap la varsta de 6 luni jumate?
Pana la 6 luni l-am spalat in fiecare seara si pe cap....dar acuma are par mare, motz, la noi e toamna, cam frig seara, am decis ca la 2 zile e ok. E bine? Voi pana la ce varsta i-atzi spalat zilnic pe cap?
Baitza pe corp ii fac in fiecare seara, plus ca de cate ori ii schimb scutecul il bag cu putza in lighean.......de cele mai multe ori il spal pana la gat........transpira cam tare mititelul shi ii place sa-l racoresc.
Noi avem alta problema.....urla cand il scot din lighean!!
Eu am redus baitele pe cap dupa 9 luni. Insa in Bucuresti era foarte cald, ea era foarte agitata si parul i se facea suvite de la transpiratie. Daca tu apreciezi ca nu are nevoie de baie pe cap mi se pare ok. Cat despre partea cu uscatul noi folosim cu succes de la 9 luni foenul.
Ca sa explic de ce 9 luni... atunci a racoare ca sa nu mai necesite baie pe cap zi de zi dar destul de rece ca sa nu o mai pot lasa cu parul neuscat.
si noi am trecut la spalat la doua zile pe cap...scrie si la carte chestia asta! dar trebuie mentinut zilnic spalatul la popou si pe corp! asa ca stai linistita!
noi spalam pleata in fiecare zi ! am incercat o data sa il spal la 2 zile dar s-a ingrasat si nu mi-a dupa baita sta fara caciula , se usuca repede parul . Plus ca in baie imi e greu sa nu il ud si pe par . Asa ca eu cred ca vom mentine spalatul pe par zilnic si de-acum incolo .