· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
Adaos de iod prin alimentatie  |
revital_sharon_ofek

Copii revital: 29 ani, 6 luni sharon: 26 ani, 9 luni ofek: 21 ani, 7 luni --: 13 ani, 1 luna
|
11.05.2005 6:47 Adaos de iod prin alimentatie |
|
| |
|
hello
fetita mea datorita unei boli numite hipotiroidie trebuie sa consume mai mult iod .
stie cineva ce ar trebui sa consume in afara de sare iodata
in ce alimente se afla iod ??
|
sus |
 |
|
|
Christa

|
11.05.2005 6:53 |
|
| |
|
eu nu am chiar hipotiroidie, insa analizele nu au fost 100% in ordine si doctorul mi-a iod.
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

Copii revital: 29 ani, 6 luni sharon: 26 ani, 9 luni ofek: 21 ani, 7 luni --: 13 ani, 1 luna
|
11.05.2005 7:00 ? |
|
| |
|
fiind vorba de un copil de 11 ani as prefera sa-i introduc iod pe cale naturala ....si nu prin medicamente .
INCA O DATA ....STIE CINEVA UN LEAC BABESC ???
( eu am auzit ca nucile verzi au mult iod )
in orice caz merci de promptul tau raspuns
|
sus |
 |
|
dadriana

|
11.05.2005 7:50 |
|
| |
|
Am cautat pe net si am gasit pestele, si brinza dar aia uscata, nu telemea. La noi exista sare cu iod, in alimentara ptr gatit.
|
sus |
 |
|
Christa

|
11.05.2005 8:01 |
|
| |
|
Simona, o sa iti raspunda (sper) si cami_alex. Am vorbit tocmai cu ea pe chat si a potasiu pe care i le poti da copilei fara nici o grija. Problema este ca de multe ori nu ajunge iodul din alimente.
|
sus |
 |
|
|
cami_alex

Locatie: GermaniaCopii Alexander: 19 ani, 6 luni Verena: 17 ani, 4 luni Daniela: 13 ani, 8 luni
|
11.05.2005 9:24 Re: Adaos de iod prin alimentatie |
|
| |
|
---------- revital_sharon_ofek a sare iodata
in ce alimente se afla iod ?? ----------
In alimentele de origine marina se gaseste Iod in cantitate mai mare.
Daca fetita are carenta de Iod, descoperita in urma analizelor facute , atunci intreaba medicul daca nu e necesar sa suplimentezi aportul de Iod si prin medicamente ( iodura de potasiu ). La copii se prescrie 0,5-1mg pe saptamana.
In Ro exista tablete de 1mg de KI , deci o jumatate de tableta sau o tableta pe saptamana.
Se facea profilaxie pt carenta de Iod cand eram eu la scoala. Daca va aminititi de tabletele micute pe care le primeam la un anumit interval.
|
sus |
 |
|
gazzella

Locatie: Quebec, CaCopii F: 18 ani, 6 luni B: 16 ani, 6 luni M: 11 ani, 1 luna
|
12.05.2005 7:35 |
|
| |
|
In afara de fructe de mare, peste il mai gasesti in usturoi, fasole, seminte se susan, spanac, dovlecei, ridichi. Unii brutari in folosesc ca si stabilizant in paine, de obicei se gasesc 150miligrame /felie (daca cunosti brutarul intreaba-l daca foloseste stabilizator pentru paine)
Iodiu se absoarbe prin piele (bai de mare!!!!) si prin tractul gastro intestinal prin fluidul sanguin la glanda tiroida unde se oxideaza si se transforma in tiroxina.
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

|
13.05.2005 3:28 |
|
| |
|
---------- dadriana a eu din aceea folosesc
Se gaseste in toate magazinele alimentare
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

|
13.05.2005 4:09 |
|
| |
|
[quote="alinatent"][quote="revital_sharon_ofek"][quote="dadriana"] quote]
Se numeste simplu SARE IODATA, asa scrie pe cutie
M-am uitat acuma ca si eu din aceea folosesc
Se gaseste in toate magazinele alimentare[/quot
inteleg ca ai acest produs in casa daca nu e prea mult te rog citeste si scrie ce afecte secundare poate avea acest produs
multumesc
|
sus |
 |
|
alinatent

Locatie: oradeaCopii Bogdan: 20 ani, 9 luni horia: 18 ani, 5 luni
|
13.05.2005 4:15 |
|
| |
|
nu scrie ce efecte ar putea avea
scrie numai
Ingrediente:
sare
iodat de potasiu 34 + - 8,5 mg/ kg sare
antiaglomerant E 536
Iod 20 +- 5 mg/kg sare
|
sus |
 |
|
Christa

|
13.05.2005 6:11 |
|
| |
|
Simona draga, sarea, chiar si iodata, e totusi un aliment, nu medicament. Ai vazut tu vreodata la alimente "efecte secundare"? 
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
vyronis

|