· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
sunscreen  |
sweetbaby

am nascut deja!
|
24.05.2003 8:06 sunscreen |
|
| |
|
Fetelor, va rog sa-mi spuneti si mie, voi chiar puneti sunscreen pe copii din cap pana in picioare ori de cate ori iesiti afara?
Baietelul meu( are tenul foarte deschis) nu are rabdare sa stea sa-i aplic eu foarte bine crema si de-abia apuc sa-i pun putin pe manute si fata, dar am avut grija sa poarte palarie si bluze cu maneca lunga usoare, dar picioarele mai tot timpul ii sunt expuse....si bronzate! si iesim cam de 2-3 ori pe zi!
de asemenea, nu ma incanta deloc ideea sa-i "imbacsesc" pielea lui delicata cu aceste creme care contin tot felul de "chestii"....( toate cosmeticele lui sunt din plante crescute organic, adica totul e cat mai natural), dar cred ca nu voi avea incotro pana la urma, dat fiind ca vom merge in curand la piscina si ocean.
Voi cum procedati si cum s-au impacat copiii vostri cu aceste creme?
|
sus |
 |
|
|
SMOKY

|
24.05.2003 9:12 |
|
| |
|
...vezi ca sint creme speciale pt copii ...si sint absolut necesare...daca ii cureti pielea cind ajungi acasa este ok...bb avind pielea deschisa se arde foarte repede si trebuie protejata..eu zic ca e bine sa dai cu crema..iar daca iesi afara de mai multe ori pe zi,da-i pe piele o singura data si nu peste tot,pe minute si picioruse..daca ii pui sepcuta sau palariuta nu cred ca trebuie sa-i pui si pe fata...daca intri in apa s-ar putea sa ai nevoie sa dai de mai multe ori ..dar sint unele water proof...dar nu lasa bb fara ca nu e bine pt piele...
|
sus |
 |
|
georgia

Copii Vlad Bogdan: 21 ani, 3 luni
|
24.05.2003 10:45 |
|
| |
|
Da , cam asta trebuie facut. Cel putin eu asa fac il dau pe Vlad cu crema speciala ptr copilasi peste tot, ce este descoperit, mai putin fata externa a foarte, foarte multe arsuri solare la bebelusi in ultima vreme, sa nu mai zic de cancer de piele, mai bine ma chinui putin ( ca nici Vlad nu sta) dar sa fiu cu sufletul impacat. a
eu am ales o crema cu factor de protexie mare (45).
pupicei si cat mai multe zile insorite si placute!!
|
sus |
 |
|
sweetbaby

am nascut deja!
|
25.05.2003 12:39 |
|
| |
|
Multumesc pt. raspunsuri , avem crema pt. copii, SPF 50 si waterproof.
Azi am fost la piscina si ne-am balacit ingrozitor( a genul acesta), l-am cremuit si totul a crema), dar se pare ca nu am de ce sa-mi mai fac griji. si intr-adevar, fara sunscreen nu se poate....Uf, mi s-a pe inima! 
|
sus |
 |
|
Cora

|
01.06.2003 9:27 citeva sfaturi |
|
| |
|
Pt. a
1. Nu se recomanda folosirea Sunscreen-ului la copii mai mici de 6 luni. Nu-i tineti expusi in plin soare.
2. Se evita iesirea afara intre 10.00am - 3.00pm.
3. Se foloseste Sunscreen cu SPF mai mare de 15, sau mai mare de 30 daca pielea copilului este foarte alba si mai sensibila.
4. Se aleg creme pe care este specificat ca protejeaza impotriva radiatiilor de tip UVA si UVB.
5. Se aleg creme care nu contin PABA (compus chimic care da alergii, este compus aromatic cu efecte secundare asupra pielii).
6. Sunscreen-ul se aplica cu 30 de minute inainte de expunerea la soare.
7. Sunscreen-ul se reaplica la fiecare 3 ore (sau dupa fiecare intrare in apa, chiar daca este waterproof).
8. Folositi ochelari de soare pt. copil, cu protectie UV.
9. Nu uitati ca si in zilele innorate de vara, radiatiile penetreaza prin stratul de nori in procent de cel putin 70%.
10. Oferiti copilului exemplu pozitiv si folositi sunscreen si purtati ochelari de soare.
|
sus |
 |
|
|
lumi12a

Copii Lexi: 20 ani, 9 luni
|
02.06.2003 7:42 |
|
| |
|
Cora, saru mana frumos!
Printat, bagat la cap.
|
sus |
 |
|
muztu

|
02.06.2003 11:57 |
|
| |
|
Bine ai revenit, Cora.
Mare dreptate ai, ca intotdeauna, iar sfaturile tale mereu sunt bine venite.
si noi am folosit zilele astea crema, iar fiica-mea "ofta" de fericire de cate ori ii dadeam cu ea. Fericirea ei ca s-a i-a aprecieri, dar sa stiti ca nu am facut decit sa vi le transmit si voua, chiar daca le stiati deja. si asta pt. ca pe aici le vad postate peste tot: la day-care, in ziarele locale, la biblioteca, doar, doar pricepe tot omul ce si cum sa foloseasca sa evite complicatiile datorita excesului de radiatii UV. 
|
sus |
 |
|
AdinaA

Locatie: Auckland, New ZealandCopii Matei: 23 ani, 1 luna Maria Romana: 18 ani, 5 luni Mircea Victor: 14 ani, 7 luni
|
03.06.2003 12:12 |
|
| |
|
Cel mai important e sa folositi creme speciale pentru copii si bebelusi. Nivea are o gama speciala de sunscreen pentru copii dar cred ca sint si altele din care sa alegeti.
|
sus |
 |
|
ina_nz

Locatie: auckland, new zealandCopii Adrian: 19 ani, 7 luni Maya: 13 ani, 7 luni
|
03.06.2003 12:24 |
|
| |
|
Treaba cu sunscreenul o stiam...ca doar sunt in Noua Zeelanda iar astia sunt paranoici cu gaurelele prin ozon.
Ce ma amuza e ca tre sa-i pun lu putza ochelari de soare
Ca sa aibe cu ce sa se zgarie pe ochi sau sa bage in gura? hihihi
Iar exemplu pozitiv nu pot fi...ca nu suport ochelari de soare.....
|
sus |
 |
|
cici

Locatie: dortmund-germaniaCopii Chiara Maria: 20 ani, 6 luni
|
03.06.2003 2:07 |
|
| |
|
apropos ochelari de soare! chiar acum citeva zile am vazut un reportaj despre ochelari de soare la copii. cica nu sint indicati...deoarece ochii copiilor(prescolari) si bebeilor sint in dezvoltare...si trebiue sa se adapteze la lumina normala a soare se impiedica dezvoltarea corecta!!!!!??? ati auzit si voi ceva de genul asta?
sotul meu e innebunit dupa ochelari de soare.....iar acum e innebunit ca nu sint eu de acord sa-i cumparam bubulinei o pereche 
|
sus |
 |
|
Cora

|
03.06.2003 5:59 |
|
| |
|
Mie asemenea articol mi se pare efectiv o exagerare, mai ales ca se cunosc problemele pe care razele solare puternice le pot aduce retinei. Articolul pare asa de strict ca si cum ai sta toata ziua afara, de dimineata pina seara, cu ochelari de soare pe nas. E o aberatie, parerea mea.
Daca copilul are palarie cu cozoroc mare, sau ai la carucior o copertina sau o umbreluta, poti sa nu-i mai pui ochelari de soare (mai ales la un copil mai mic). Dar daca esti cu el la mare, sau intr-un loc "deschis" in plin soare, atunci mi se pare o mare greseala sa nu-i protejezi ochii. La fel cum i-ai spune unuia care schiaza pe soare sa nu-si puna ochelari de soare. Este teribil sa faci acest lucru.
si atentie mai ales in cazul copiilor cu ochii deschisi la culoare: albastri, gri, verzi, ei au cele mai multe probleme de adaptare si sensibilitate sporita la razele solare puternice.
|
sus |
 |
|
sweetbaby

am nascut deja!
|
03.06.2003 7:26 |
|
| |
|
Cred ca folosirea ochelarilor la copii foarte mici e un moft, in mod normal nu lasi copilul in plin soare. Chiar si la mare, exista umbrelute speciale sau un fel de "cortulete" special pentru cei mici.
Puiutul meu de 9 luni nu suporta ochelarii pe nas, cel mult se joaca cu ei, ii baga in gura....de cele mai multe ori sfarsesc in piscina! Are vreo 5 perechi, in functie de outfit ...
Palariile cu boruri largi sa traiasca si umbreluta de soare!
Odata ce va creste si va capata mai multa libertate de miscare, mai multa intelegere, cred ca va fi incantat sa-i poarte, fie si numai pt. a
|
sus |
 |
|
david_ionela2000

Copii DAVID-ANDREI - UN INGERAS 15 ani, 4 luni
|
24.07.2009 3:18 |
|
| |
|
Eu nu i-am dat lui david cu nicio crema de protectie si am fost si la piscina si la strand insa nu a la prins si soarele putin este bine iar despre ochelarii se soare asa se spune ca nu este bine sa poarte copii mici
|
sus |
 |
|
Onush

|
24.07.2009 10:55 |
|
| |
|
---------- david_ionela2000 a protectie si am fost si la piscina si la strand insa nu a la prins si soarele putin este bine iar despre ochelarii se soare asa se spune ca nu este bine sa poarte copii mici ----------
Urmarile expunerii la soare nepreprotejat se vad in timp. Faptul ca doar "l-a
Ochelarii de soare pentru copii nu trebuie sa aiba lentile de culori foarte inchise pentru a la "cu" la 'fara" ochelari, din acelasi motiv ochelarii heliomati nu sunt recomandati.
|
sus |
 |
|
|
|