· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Copiii >Pana la 1 an > Mai puteti, mamicilor?
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
subiect nou  raspunde
autor Mai puteti, mamicilor?     
Teodora29

Copii
Elouan: 16 ani, 5 luni

02.06.2009 1:59     citat 

daca macar as fi ironica trist
dar sint numai revoltata, e o diferenta mare
oricum, cum se stie, revars paharul, spun ce am de spus ("muzica" in sine e drept ca nu prea ma preocupa jenat ) si apoi ma retrag, caci cine reuseste sa "vada" oricum vede
dar noh...daca jenez....daca scad traficul...stiu si sa tac, cum mi se ceruse de altfel

sus

Denunta
micutza_25

Copii
Alina- Georgiana: 15 ani, 6 luni
Paula-Maria: 14 ani, 2 luni

02.06.2009 2:00     citat 

----------
Teodora29 a unde-i baiul daca ii dai sinul ori de cite ori il cere, ori de cite ori plinge??? si care-i baiul daca o tii in brate in loc s-o abandonezi in patut???
la cinci saptamini, pentru ea inca nu esti o fiinta diferita de ea, ea traieste inca in simbioza, de cum dispari sau nu ii raspunzi cererilor, se simte in pericol
oare la ce va asteptati, ca un nou-nascut sa stea singur, sa manince la ore fixe, sa nu plinga niciodata??? treziti-va odata!!!
----------

foarte fericit foarte fericit foarte fericit foarte fericit foarte fericit

sus

Denunta
mihiab

Copii

02.06.2009 2:02     citat 

in primele luni de viata baiatul meu plangea foarte mult 2-3 ore cu mici pauze (de multe ori si eu cu el ) fara un motiv concret si din pacate fara alinare . a foarte greu, dar crestea in greutate (chiar foarte bine) si nu avea probleme de sanatate .
Nu-l linistea nici sanul , nici bratele .............adormea cu suspine trist
dupa 3 luni surpriza.................... bebe linistit - mami fericita si crede-ma nu i-am dat nimic doar a creste ai rabdare si pe zi ce trece va fi mai bine .
sarut

sus

Denunta
admin

02.06.2009 2:05     citat 

----------
Teodora29 a sa tac, cum mi se ceruse de altfel
----------

Nope, nu asta era mesajul meu . Probabil ca nici "tonul" meu nu a sa arunc un "uite, vezi cum e?"??? foarte fericit non, ca nu e ceea ce gindesc
adevarul e ca de multe ori am avut sentimentul asta, insa revin mereu
dar sint total aiurea pe linga subiect, nu asta e important aici

sus

Denunta
elenamitro

Copii
Eva-Maria: 13 ani, 11 luni

02.06.2009 3:10     citat 

----------
mihiab a viata baiatul meu plangea foarte mult 2-3 ore cu mici pauze (de multe ori si eu cu el ) fara un motiv concret si din pacate fara alinare . a foarte greu, dar crestea in greutate (chiar foarte bine) si nu avea probleme de sanatate .
Nu-l linistea nici sanul , nici bratele .............adormea cu suspine trist
dupa 3 luni surpriza.................... bebe linistit - mami fericita si crede-ma nu i-am dat nimic doar a creste ai rabdare si pe zi ce trece va fi mai bine .
sarut
----------

Astfel de mesaje ma ajuta, si nu cred ca sunt prea pretentioasa. Vroiam doar sa stiu daca a altcineva prin ce trec eu. In rest, ne crestem copiii cum putem si cum credem de cuviinta fiecare. Multumesc.
P.S. Pt Admin. Nu-mi sta in fire sa vorbesc asa dar m-au scos din sarite si m-au jignit acele mesaje , nu cred ca exagerez, in orice caz, sorry!

sus

Denunta
Teodora29

Copii
Elouan: 16 ani, 5 luni

02.06.2009 5:13     citat 

ok, ai dat un exemplu de "asa da", de mesaj care te ajuta
da si un exemplu de "asa nu" si explica unde te-am jugnit si in ce consta "nesimtirea" mesajelor pe care le-am scris
nu pun paie pe foc, dar prefer ca acuzatiile aduse sa fie justificate intr-un fel sau altul

sus

Denunta
JoannaV

Copii
Andreas - Our little sunshine
14 ani, 4 luni

05.06.2009 6:11     citat 

...dupa o otita usoara tratata cu antibiotic avem niste creize de plans, nu neaparat dupa mancare, undeori se trezeste dupa o ora si tipa, da din picioare, isi baga mainile in gura, se linisteste doar pe burtica bunicii ei...

1. Este posibil ca "otita usoara" sa nu fi trecut si sa trezeasca de durere.

2. Cand se trezeste "dupa o ora", ziua sau noaptea? bebeul meu la 1 luna rareori dormea o ora in cap ziua, iar de obicei dormea pe pieptul meu, piele la piele, sau in sling. Dupa o ora este posibil sa ii fie foame, iar ea nu stie sa ceara frumos sau sa amane...

----------
elenamitro a ajuta cineva cu experienta: fetita mea plange foarte mult, dupa masa uneori plange pana la masa urmatoare, se mai linisteste in brate dar nu de tot, chiar uneori tipa de imi creste tensiunea. Asta dupa ce mananca, e schimbata si nu e vb de colici, nu sunt manifestarile de rigoare. E tot cu manuta in gura deci baniuesc ca e vb de alimentatie, posibil sa nu se sature de la san, dar nu accepta biberonul, ii fac des lapte praf pt completare dar il arunc mereu pt ca nu il mananca. Dupa o ora-2 de plans si agirtatie daca o pun iar la san mananca. E posibil sa nu accepte biberonul?! Ce ma fac cu ea? Ajung sa stau tot cu sanul la ea in gura! de ce plange ?!
P.S. Dr mea, dupa raspunsul scris mai sus, azi mi-a am ramas masca: " asa o fi ea, mai rea" ... surprins
----------

3. Ce inseamna de la o masa la alta? o lasi sa suga cat vrea ea, sau intrerupi tu alaptatul ? Intreb pt ca nu stiu cum procedezi. Daca o lasi la san cat vrea, poate va adormi cu sanul in gurita si nu va mai plange. Las-o sa dea drumul la san cand vrea ea, chiar daca poate uneori ti se pare ca sta prea mult. Mi se pare clar ca nu vrea lapte praf, nu o forta, nu ii face bine nici ei nici tie, pt ca iti va afecta lactatia. Pur si simplu alapteaz-o cat vrea si de cate ori vrea. Biberonul ii poate produce si confuzie de sfarc si atunci nu va mai sti nici sa suga la san si este pacat.

4. ma intreb si eu, de ce se calmeaza doar pe burta bunicii? O fi ea mai calma ca tine? Ai zis ca "ti se ridica tensiunea cand tipa"... Felul in care ne raportam la plansetele si tipetele bebelusului este f important. Bebelusii plang, asta este, iar unii plang muuult! Daca intelegi si accepti aceste fapt, poate ca vei fi mai calma, iar fetita ta se va calma prin tine. Poart-o cu tine, piele la piele, ajuta enorm la calmare si ii construieste securitatea. Dar fi atenta, ca starea ta i se va transmite ei. Canta-i, vorbeste-i, valseaza cu ea in brate, dormi cu ea daca asa ii va fi bine. Atunci va putea suge de cate ori vrea fara sa te dai tu jos din pat, te simte, iti aude bataile inimii si poate va fi mai linistita.

5. Cat despre noptile nedormite, poate te ajuta sa stii ca nu esti singura, ci ca este ceva obisnuit pt mamele cu copii mici. Eu nu cred ca am mai avut o noapte fara trezire de cand am nascut, cu toate ca bebele meu doarme noaptea, dar tot ma trezesc la fiecare scancit si merg sa il bat usor pe spate, sa il mangai sau sa il iau in brate la nevoie, sa ii dau sa suga daca vrea ... Mi-ar fi fost si mie usor sa o chem pe mama soacra sa stea cu noi, dar am preferat sa fim singuri, eu, sotul si bebele, cu toate ca a aici nu e ca acolo). si nu cred ca exista mama sa nu aiba momente in care sa se intrebe daca mai face sau nu fata, sau sa nu fie frustrata! Plangi, ca ai voie, cand nu esti cu bebele in brate si mergi mai departe. Bucuria e mult mai mare decat toate momentele de frustrare.
8. Poate ar fi indicat sa mergi si la alt pediatru, cu mai mult respect pt copii. Bebelusii nu sunt "rai" sau "buni", ci doar "confortabili" sau "inconfortabili" pt parinti. Bebelusii plang pt ca au nevoi care trebuie satisfacute, si NU ca sa ne faca noua viata amara. In timp vei invata sa ii deslusesti mesajele si nevoiele, daca vei avea rabdarea necesara. Felul in care plange difera in functie de ce transmite, iar plansul de durere este usor de identificat. Tu, ca mama, ar trebui sa stii cel mai bine. Daca tu crezi ca plange de durere, cu atat mai mult ar trebui sa vezi si alt pediatru.

Fac ce fac si tot mesaje kilometrice dau...

sus

Denunta
elenamitro

Copii

05.06.2009 8:24     citat 

Multumesc Joanna, se pare ca lucrurile se normalizeaza, Eva doarme noaptea cate 5-6 ore, mananca cam putin , in jur de 500 ml pe zi, dar numai san, si nu cere altceva, o alaptez cand cere ea si aproape ca si-a plans se pare ca erau colici, acum s-au rarit simtitor, alt dr mi-a atunci se explica multe. In orice caz incepe sa fie mai bine, ma bucur ca nu mai tipa si e mai linistita. Am ramas numai noi 3, fara mama, si ne descurcam bine, se linisteste si pe burtica mea, deci nu sunt o mama chiar denaturata cum gresit au inteles unii...

sus

Denunta
flish

Copii
Ben: 15 ani, 4 luni

05.06.2009 12:44     citat 

elenamitro o sa fie cand mai linistita, cand mai plangacioasa si o sa o duceti asa pana dupa ce ii ies toti dintisorii scot limba ... adica vreo 2 ani foarte fericit

Singura problema adevarata ar fi asteptarile nerealiste: copilul are nevoie de o mama si un tata, nu de super-eroi; iar fetita la randul ei trebuie crescuta ca si cum ea este etalonul universal de normalitate - daca incepi sa o compari cu altii lucrurile degenereaza repede: mereu e unul care mananca mai mult, doarme mai mult, merge mai repede, vorbeste mai bine etc.

sus

Denunta
JoannaV

Copii
Andreas - Our little sunshine
14 ani, 4 luni

05.06.2009 3:09     citat 

----------
elenamitro a 500 ml pe zi, dar numai san, si nu cere altceva, o alaptez cand cere ea si aproape ca si-a unde stii cati ml mananca, daca o alaptezi?

sus

Denunta
elenamitro

Copii

06.06.2009 6:15     citat 

Dupa cantar.

sus

Denunta
sanda291283

Copii
Razvan Alexandru: 14 ani, 6 luni

15.06.2009 7:43     citat 

Cum stati cu durerile de spate? Eu nu mai pot...Nu-l tin pe Razvi foarte mult in brate, insa am niste dureri de spate groazznice.trist

sus

Denunta
elenamitro

Copii

15.06.2009 8:47     citat 

Te inteleg, si eu la fel am dureri de spate, cand e sotul acasa preia el sarcina cand nu stau jos si ma sprijin cu spatele de spatar, altfel... Cu No-Spa ma mai tratez din cand in cand.

sus

Denunta
Andreina

Copii
David: 14 ani, 7 luni

15.06.2009 9:53     citat 

si eu m-am luptat cu durerile de spate si inca o mai fac. acum david vrea numai sa mearga si trebuie sa stau aplecata sa il pot tine...in brate vrea mai rar acum......seara am muchii spatelui fff incordati,ma mi ajuta sotul cu masaje...dar nu au mereu efect. mi s-a trebuie sa imi fac timp si pt mine sa ma duc.

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: