· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
Isi suge manutele prea mult  |
Chaton

Copii Radu Cosmin - Minunat! 18 ani, 6 luni
|
21.05.2004 3:56 Isi suge manutele prea mult |
|
| |
|
de ce isi suge asa mult manutele?El mananca bine,nu cred ca nu se satura,zic eu ca ar incepe sa planga. Oricum,le prefera suzetei,asta e clar. ma gandesc sa nu i se intareasca gingiile de pe acum? a doara daca ar finsa iasa ceva..asa si le sug ei?Nu doarme cu ele in gurita insa,nici cu sezeta,dar sta mult timp asa,doar cand ma joc cu el sau mai vorbesc gangureste sau rade la mine.
|
sus |
 |
|
|
SMOKY

|
21.05.2004 4:31 |
|
| |
|
daca nu e suzeta trebuie sa bage minuta..il calmeaza daca cumva il dor gingiile....or sa inceapa sa-i creasca dintisorii...ai vazut daca cumva gingiile s-au albit putin?...unii copii se alinta,se relaxeaza cu minuta la gurita...
|
sus |
 |
|
mamaluieric

Locatie: germaniaCopii Eric: 21 ani, 1 luna Hanna: 17 ani, 8 luni
|
21.05.2004 5:04 |
|
| |
|
... atunci distreaza-l si nu le va mai suge. si eventual nici suzeta. la 5 luni e deja maricel si il intereseaza si altceva decat masa, dormitul si facutul nevoilor. multa imaginatie!
|
sus |
 |
|
Onush

|
21.05.2004 5:20 |
|
| |
|
Ruxandra a voie de nevoie ... la 3 luni jumatate a sfarsitul suzetei.
de atunci a manevrat in gurita in zonele dureroase si avantajul e ca din cand in cand aveau gusturi diferite in functie de in ce erau inmuiate.
Acum aceleasi 2 degete sunt prezente in 2 ipostaze ... prima: criza de dentitie si a a-a
Desi cu toata sinceritatea nici nu incerc sa ii scot mana din gura pana nu ii iese ultima masea pot sa zic ca am intrebat si eu la parinti cu vechime si nu prea am auzit ca cineva sa fi reusit sa scape de aceasta problema cu usurinta. 
|
sus |
 |
|
lumy24

|
21.05.2004 5:46 |
|
| |
|
Eu cnd am intrebat pediatru ce e mai bine: suzeta sau degetzelele - mi-a 2 ani..
si David al meu incearca sa isi bage manuta cu totu in gura, dar ptr ca e mic si oboseste repede nu o poate mentine in gurita drept ptr care plange . Asa ca asistenta mi-a ea pana in 2 ani ..Asa ca i-o dau pe dra Suzi doar cnd e mofturici si are chef sa guste pumnuletzu.. Ce-o fi mai departe..Dumnezeu cu mila 
|
sus |
 |
|
|
Gingirel

Copii Alex Lucas
|
21.05.2004 6:54 |
|
| |
|
---------- lumy24 a 2 ani..
----------
Voi ati vazut cum arata degetele la o persoana ce si le-a
Fiecare face cum doreste, dar nu-i asa nasol cu suzeta, mai ales ca acum s-au "scos" tot felul de suzete orto, ce nu dauneaza si nu deformeaza dintii.
Personal, eu i-am dat suzeta, dintii de lapte or sa-i cada, si sunt aparate de indreptare oricum, dar cu degetele ce faci?
Doctorul a ea, nu? Cu suptul degetelor va fi mai greu, am intalnit copii care si la 6-7-8 ani inca isi mai sug degetul. Ce-o sa faca atunci mama? Sa faca ca bunica? Sa-i puna ardei pe deget? Sa nu-l mai suga? Da-ti copilului suzeta, daca o accepta, nu va incapatanati, e mai buna decat degetul.
|
sus |
 |
|
Cora

|
|
Onush

|
21.05.2004 8:35 |
|
| |
|
---------- Gingire a le-a nu ca fii-mea doar cand adormeam ci tot timpul iar degetele si unghiile mele sunt normale nici deformate, nici plate. inca ceva... daca ai mei nu au depus eforturi pentru a dezvata nimeni nu a incurajat ci de optiunea copilului, nu i-am scos suzeta din gura sa ii bad degetele dar nici nu i-am scos mana din gura cand se pregatea sa adoarma.
|
sus |
 |
|
Cora

|
21.05.2004 9:02 |
|
| |
|
---------- Gingirel a le-a
... ----------
si eu te contrazic ... ca mi-am supt degetul cel mare pina la peste 3 ani si nu-i cu nimic diferit de restul. Sora-mea si-a degetul mijlociu de la o mina pina la 5 ani, si la fel, nu sint deloc deformate in comparatie cu restul.
si nici maxilarele nu le avem modificate niciuna... eu am dinti incalecati, dar explicatia medicala a la un parinte si dinti prea mari de la celalalt. 
|
sus |
 |
|
Gingirel

Copii Alex Lucas
|
21.05.2004 9:51 |
|
| |
|
No acum imi sariti in cap!
Ok, ma corectez, in anumite cazuri si nu tuturor le-au ramas degetele deformate si unghiile plate.
S-a vreo 4 copii, care din cauza suptul degetul mare si unghia sunt plate. Nu trebuia sa generalizez, scuze! 
|
sus |
 |
|
Cora

|
21.05.2004 10:37 |
|
| |
|
---------- Gingirel a noi fun, te-am prins la "inghesuiala" 1
|
sus |
 |
|
lilith1967

|
22.05.2004 5:56 |
|
| |
|
eu n-am ciocanel sa dau, da' te contrazic si eu ... din proprie experienta: supt deget mare mana stanga pana la..... tineti-va bine: 14 ani! n-am dinti deformati, deget deformat sau unghie lata... asta... plata.
Eu nu pot sa sufar suzeta dintr-un singur motiv: am in fata ochilor o scena vazuta over and over again: copilul linistit in carutul lui, ii scapa suzi din gura, ma-sa o ia (o sterge sau nu, dupa caz) si i-o indeasa inapoi in gura, desi copilul NU ZICE NIMIC! Na, d-aia am eu oroare de suzete. Nu vreau sa ajung asa! Ce-i aia mai, sa nu-i vezi fata copilului de suzeta?
si mai Chaton, zau asa, e mic copilu'...Ce-ai vrea sa faca cu manutele? Pana pe la un an o sa tot scoti din gura copilului felurite chestii. Cunoasterea trege prin gurtia la varsta asta! Abia isi descopera mainile.... stai sa vezi cand si-o descoperi picioarele!
|
sus |
 |
|
Chaton

Copii Radu Cosmin - Minunat! 18 ani, 6 luni
|
22.05.2004 11:01 |
|
| |
|
si cand si-o mai descoperi inca ceva,mai interesant! 
|
sus |
 |
|
lumy24

|
22.05.2004 1:17 |
|
| |
|
---------- lilith1967 a-sa o ia (o sterge sau nu, dupa caz) si i-o indeasa inapoi in gura, desi copilul NU ZICE NIMIC! Na, d-aia am eu oroare de suzete. Nu vreau sa ajung asa! Ce-i aia mai, sa nu-i vezi fata copilului de suzeta? ----------
Sau stai sa vezi ce am vazut eu: ii scapa bebeului suzeta pe jos si mama si-o baga in gura (cica ca s-o curete), si apoi i-o indeasa bebelusului in gura! de parca gura ei ar fi sterilizator de suzete
si apropo de degete "supte" - eu sugeam 2 degete , mijlociul si inelarul! si cnd mama a dezvete (la 4ani) cu ardei, piper..eu il papam si apoi veneam la ea sa-mi mai puna! Sa nu dispere saraca mama? Dar m-am dezvatat de frica ca ma spune mama la copii din fata blocului
Pupici la toate!
Lumy si bebe David
|
sus |
 |
|
Cora

|
22.05.2004 6:14 |
|
| |
|
---------- lumy24 a apropo de degete "supte" - eu sugeam 2 degete , mijlociul si inelarul! si cnd mama a dezvete (la 4ani) cu ardei, piper..eu il papam si apoi veneam la ea sa-mi mai puna! ... ----------
asta e "buna" .... inca maninci condimentat bine? ... pe mine m-au dezvatat insa cu aceasta metoda si cu sosete puse pe mina... bunicii, ca ai mei nu au reusit. 
|
sus |
 |
|
|
|