· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
Alimente pentru anemie  |
geut

Locatie: BrasovCopii Mara Elena: 25 ani Teodora Ioana: 22 ani, 2 luni
|
01.06.2004 1:38 Alimente pentru anemie |
|
| |
|
Teo are anemie, lipsa grava de fier din organism. Ete care era problema de facea dansa pe irascibila! Cica sunt nervosi tare astia cu fierul lipsa.
Dati-mi si mie idei de alimente care le plac bebelusilor (Mara spunea despre spanac ca e caca de caine!).
Sa va spun care-i meniul Teodorei toata ziua:
dimineata : paine cu unt si cu miere sau
un ou sau
Almette
pranz: friptura de pui cu piure sau cartofi prajiti
ciorba
seara: la fel ca dimineata, fara ou.
de unde sa ia copilul fier, daca mananca numai ce-i pofteste pipota?
|
sus |
 |
|
|
gheghe

Copii Maria Sofia: 21 ani, 4 luni Daria Alexandra: 21 ani, 4 luni
|
01.06.2004 2:00 |
|
| |
|
Pe langa spanac, da-i si ficat de pasare, de vitel, fructe-ananas, kiwi, avocado care au si ele Fe si de ce nu incerci si cu Fe Hausmann, bineinteles la indicatia doctorului. Din cauza lipsei de Fe copilul are si apetitul scazut, dureri de cap, slabiciune, apatie, o usoara aritmie. Cel mai bine e sa vorbesti cu doc-ul sa-ti recomande o cura. Apropo ai fost la cel de care am vorbit?
te pup si sanatate.
|
sus |
 |
|
iniMioara

|
01.06.2004 2:01 |
|
| |
|
Inapetenta, anemia la copii - se consuma cel putin o data pe zi o salata din hrean ras fin (1-2 lingurite) si sfecla rosie (1-2 linguri). Aceasta minicura se tine minimum o luna, fiind recomandata cu precadere pe perioada iernii si la trecerea de la sezonul rece la cel cald.
...dar e cam mititica mandra sa pape hrean, sfecla, ficat de vita(care e iar ff bun) ???????
.
|
sus |
 |
|
iniMioara

|
|
geut

|
01.06.2004 2:11 |
|
| |
|
Multumesc, fetele, o sa-i dau de toate. si bataie, daca nu mananca.
gheghe, nu mai stiu despre care doctor am vorbit, batranetea...
Am fost la Spit. Gr. Alexandrescu, la Dr. Mirela Chiru, care mi s-a
|
sus |
 |
|
|
Nina

|
01.06.2004 2:23 |
|
| |
|
Draga geut,
uite aici : http://medcab.go.ro/igiena/igiena_alim_minerale.htm un link unde gasesti amanunte despre Fe si resurse de Fe. Mai stiu ca si galbenusul de ou, mazarea, fasolea boabe, contin Fe. Iar vitamina C, ajuta la absortia fierului. Sanatate micutei tale !
|
sus |
 |
|
floro

Locatie: bucurestiCopii Tudor: 20 ani, 8 luni Matei Ciprian: 15 ani, 10 luni
|
01.06.2004 2:42 |
|
| |
|
Poti sa-i faci si suc de sfecla rosie, e foarte bun, mai ales in combinatie cu alte fructe.
|
sus |
 |
|
ani

Locatie: USCopii David Valentin: 20 ani, 3 luni Daria Stefania: 16 ani, 5 luni
|
01.06.2004 5:26 |
|
| |
|
si Dav a cum...
oricum, eu o perioada i-am dat numai supliment de fier lichid, dar de vreo 4 luni i-am dat vitamine cu aroma de fructe care se pot rontai, si tare ii mai plac. zice ca sunt bobo.
uite ce lista de legume am urmarit eu:
cereale, carne (dar cu asta nu am avut succes, ca se dovedeste a
se pare ca fierul se absoarbe foarte bine in organism daca produsul bogat in fier este insotit de vitamina C. (de exemplu: ii dai ou urmat apoi de portocala, sau orice fruct bogat in Vit.C)
mazare, spanac, cartof dulce (sweet potatoes)-copt, cartof normal copt, broccoli; ou; ficcat de pasare(nu ii place); peste.
ce se mai recomada dar eu nu i-am dat sau chiar daca am facut-o nu i-au placut:
*fasole uscata - i-am dat numai verde ; din cand in cand uscata dar m-am ferit sa nu ii faca rau la burtica; al meu abia aucm are 1 an si 5 luni.
*prune
*capsuni (nu ii plac)
* conopida cruda (nu ii place, vrea doar fiarta)
*salata verde (nu ii place, o scuipa)
Sanatate la puiutz!
|
sus |
 |
|
Cora

|
01.06.2004 6:05 |
|
| |
|
Geut, cit de grava este anemia? si Alex a
Uite si 2 articole de pe site legate de anemie:
Anemia
Copilul alaptat si anemia
Alimente bogate in fier: carne de vita, porc si curcan, ficat de vita, oua, sardine, cod, spanac, cereale imbogatite in fier, fasole boabe, linte, mazare, caise, piersici, suc de prune, cacao, tofu...
|
sus |
 |
|
Renata

Copii ENYA ANNE MARIE: 20 ani, 3 luni
|
01.06.2004 6:14 |
|
| |
|
Buna!
Dupa cum a Cora Fe Haussman cu Vit. C, cam 10 zile/luna, pauza 20 zile timp de 3 luni...
Alimentatie.
- carne (vitel, pui si peste)
-spanac, out, broccoli, kiwi(fara samburi),ficat de pui in special...
-cereale
E bine sa incepi sa-i dai Siropelul Fe Haussman, asta o va pune pe picioare rapid, vei observa ca, kk va avea o culoare inchisa fata de obicei , nu trebuie sa te sperii este de la siropel.
|
sus |
 |
|
Christa

|
01.06.2004 7:00 |
|
| |
|
Fetelor, imi pare rau sa va dezamagesc, dar faptul ca spanacul contine mult fier tine de domeniul fabulelor. Sa va spun si cum s-a tipar. La una din primele analize s-a fier. Am gasit o lista, continutul de fier/100 grame al unor alimente (continutul e dat in miligrame)
spanac (fiert si fara apa) 2,2
oua 2,2
paine alba 2,3
spanac (proaspat) 2,6
fasole (fiarta) 2,7
boabe de soia 2,7
sardele in ulei 3,1
carne de vita (fiarta) 3,3
migdale 4,6
pate de ficat 5,9
ciocolata 6,7
fistic 7,3
Asa ca dati-le copiilor ciocolata si inghetata cu fistic. 
|
sus |
 |
|
geut

|
02.06.2004 8:44 |
|
| |
|
Mersi, fetel, sunteti niste dulci. O sa-i dau ciocolata pana ameteste. Glumesc, evident, ea atat asteapta, ciocolata! Mi-am facut o idee, sunt destule alimente pe care le accepta in ce mi-ati spus voi.
Cora, doctorita mi-a fier necesara unui copil este de 50, iar ea are 29.
Ce proasta am fost, nici nu-mi dadeam seama de ce transpira copilul in asa hal, de ce e nervoasa tot timpul, eu am zis ca sunt figuri de rasfat. Cand colo...
|
sus |
 |
|
Renata

|
02.06.2004 8:55 |
|
| |
|
Geut, vezi sa nu fie si lipsa de Calciu...ca transpira. Intreaba si medicul si poti sa-i faci si o analiza de calciu.
|
sus |
 |
|
geut

|
02.06.2004 9:47 |
|
| |
|
Calciul i-a
Asta cu transpiratia am citit-o pe net, am gasit o gramada de articole despre anemie si asta e unul dintre simptome.
Cand se enerveaza, transpira imediat, o transpiratie rece ca gheata. si se enerveaza des.
|
sus |
 |
|
Renata

|
02.06.2004 10:40 |
|
| |
|
---------- geut a articole despre anemie si asta e unul dintre simptome.
Cand se enerveaza, transpira imediat, o transpiratie rece ca gheata. si se enerveaza des. ----------
Aha...inteles. Atunci incepe tratament cu Fe si alimentatie bogata in Fe.
Numai bine!
|
sus |
 |
|
|
|