· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Obiceiuri , traditii si credinte > Lumanare de botez
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2  »
subiect nou  raspunde
autor Lumanare de botez     
lumy24
Locatie: France

14.06.2004 4:50   Lumanare de botez  citat 

Snt suparata.. trist
Am fost ieri cu David la biserica, sa fie impartasit, si unu din preoti m-a la botez sa o arda prostit ! Dar de ce s-o arda ochi peste cap ? Ca i-am facut-o asa frumoasa jenat ! Are chiar si numele lui scrisa pe ea!..Eu o tineam ca amintire! Chiar trebuie sa o arda??? Mi se pare incorect! trist trist plang sau sunt foarte trist plang sau sunt foarte trist


sus

Denunta
Gingirel
Copii
Alex
Lucas

14.06.2004 5:04     citat 

Cine stie? O fii fost putin ciufut in ziua respectiva, taica popa!
Noua ne-a, restul am oprit, ca amintire.

Preotii astia, uneori prostit !


sus

Denunta
Onush

14.06.2004 5:07     citat 

Eu nu am auzit pana acum de ars lumanarea de la botez decat in cateva situatii... si asta in functie de zona si de obiceiuri... la scalda de a in cazul in care se sperie copilul cica ar fi bine sa ii aprinzi lumanarea de la botez prostit
Eu din motive de spatiu am taiat capul lumanarii (10-15 cm) acolo unde a am facut un fel de fesnic din ea ...restul lumanarii la suveniruri jenat Nicioadata nu mi-a la botez. Chiar si la prima impartasanie care a botez lumanarea a a botezuri ci lumanari mici de ceara care afuma mai putin, asa ca nu cred ca ai de ce sa sacrifici lumanarea daca nu iti doresti.


sus

Denunta
Cora

14.06.2004 6:16     citat 

Intr-adevar, luminarile de botez si cununie se pot da la biserica pt. topire, dar numai daca vrei, nu este obligatoriu. Se fac si niste mici slujbe cu aceasta ocazie, dar tot asa, numai daca vrei. In general insa se face doar iesirea la biserica cu cele de cununie, iar cea de botez fiecare o pastreaza si foloseste cind are nvoie de luminare in casa (cind se ia curentul rad ). Asa ca taica popa nu avea nici un drept sa te ia la rost ca nu ai dus-o al topire.

sus

Denunta
cristinasabau

14.06.2004 6:40     citat 

Nu este obligatoriu ,numai cine vrea ,noi duminica am fost nasi si nu ne-a
dani29
Locatie: Brasov
Copii
Diana-Maria: 20 ani, 8 luni

15.06.2004 1:20     citat 

eu stiam ca trebuie sa o tii pana se face un an de la botez, fara sa o desfaci... noua asa ne-a de paste poti sa mergi la biserica sa iei lumina cu luminarea de la botez,nu stiu daca si cu cea de la cununie....dar luminarile se pot aprinde tot timpul in casa(nu cred ca obligatoriu)...

sus

Denunta
fatadedac
Locatie: DEVA
Copii
Ana-Maria: 32 ani, 9 luni
Cristiana: 16 ani, 6 luni

16.06.2004 1:42     citat 

Smoky ai dreptate.
In plus asa cum au spus fetele lumanarea de la botez sau cununie nu este obligatoriu sa o duci la biserica (ceea ce ar fi un fel de donatie, rau nu este), insa prin anumite zone a atunci sa se doneze si lumanarile, ceea ce este valabil si pentru cununie si pentru botez. Lumanarile se lasa la usa bisericii, nu intrati personal cu ele, iar de acolo le ia preotul sau cineva din slujba bisericii.


sus

Denunta
lumy24
Locatie: France

16.06.2004 2:35     citat 

Multumesc mult ptr raspunsurile voastre!
Eu nu voi duce lumanarea la biserica..ca nu e o lumanare obisnuita jenat ..
..Adica pe langa faptul ca e lumanarea de la botezul odorului meu, e si un pic mai speciala ! Adica: ea e alba, are o cruce artistica pe mijloc (de culoare rosie) - am desenat semnele "alfa si omega" in capetele de sus si de jos ale crucii, are trecut anul - 2004 - tot cu rosu, iar in partea de jos e scris (tot artistic), cu negru - "David".
Pai cum sa o ard cnd m-am strofocat atat sa o fac?? trist jenat


sus

Denunta
amaliaradu

17.05.2007 10:26     citat 

Voi pe unde ati facut botezul? Cum a organizat?

sus

Denunta
Geranium
Locatie: Iasi,
Copii
Sabina: 23 ani, 9 luni
Radu: 17 ani, 4 luni

17.05.2007 4:58     citat 

Despre lumanarea de botez: nu scrie nicaieri ce se face cu ea dupa slujba. Ramane in casa cu bebe. Nici vorba nu scrie undeva despre problema. Taica popa ala sa mai consulte cartile de slujba. trag cu ochiul

Lumanarile de cununie: scrie in carte ca in a la cununie sa vina mirii si nasii cu lumanarile, se citeste ceva scurt si apoi ar trebui date pt. a unde da cateva milioane pe lumanari.


sus

Denunta
ICEMOON
Copii
Atomicul: 16 ani, 3 luni
Zuza: 12 ani, 11 luni

17.05.2007 5:44     citat 

Noi ne-am casatorit in tara si pt ca nu am putut sa stam decat cateva zile dupa am ales sa lasam doua din lumanari la biserica chiar dupa slujba cununiei, cela a acum mama.
Cat despre lumanarea de botez, aici se ia de la biserica exact la botez. Pt baieti albastra, pt fete alba, nu te lasa cu ornamente, care de care mai pompoase etc.


sus

Denunta
bblusa
Locatie: bucuresti , sector 2
Copii
eduard cristian: 15 ani, 9 luni

18.05.2007 9:30     citat 

lumanarea de la botez o avem intreaga acasa. si nu ne-a dupa botez. si am fost la acelasi preot.
cat despre cele de la cununie le avem tot intregi. a cununat, am intrebat daca-i musai sa fim scosi la biserica, iar preotul a acolo a scos la biserica. a lumanari. stiu pe cineva care la scosul de dupa cununie a la biserica sa-i taie din ele si el a eu am doar jumatate din fiecare lumanare de la cununie. restul le-am dus pt topire la biserica.
pe a la cununie ei inainte de moarte. tin minte si acum... era roz-portocalie si usor rasucita ca model, cam la fel ca si unele de acum.


sus

Denunta
miha-alexia
Locatie: sibiu
Copii
alexia elena: 15 ani, 1 luna

23.10.2007 5:40     citat 

o fi fost parintele intr-o pasa proasta eu am auzit ca-i bine sa fie topite, din ele se fac alte lumanari care vor arde in Biserica sau in mai multe Biserici

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: