|
|
autor |
are 9 luni fara un dintisor  |
Cris2512

Copii Diana C: 11 ani, 10 luni
|
27.11.2009 9:03 are 9 luni fara un dintisor |
|
| |
|
Buna aveti cumva idee cand ar trebui sa i apara primul dintisor ca fetita mea are 9 luni si nu are nici urma de dintisor.am auzit ca de la 6 luni trebuia dar este ceva batut in cuie???
Multumesc anticipat!
|
sus |
|
|
|
ralu-mada

Copii D S E
|
27.11.2009 9:13 |
|
| |
|
buna
cred ca nu trebuie sa-ti faci griji....
"Perioada cand ii ies dintii e una din cele mai importante din viata unui bebelus. Tranzitia dintre aparitia primului dinte si completarea danturii de lapte va dura pana la trei ani.
La trei ani va avea toti dintisorii de lapte, pe care il vei invata sa si-i perieze regulat. Pentru ca nu va reusi sa faca acest lucru bine inca de la inceput, pana in jurul varstei de 6 ani va avea nevoie de ajutorul tau.
Cand se dezvolta dentitia?
Odontogeneza incepe inca din viata intrauterina, cand bebelusului i se vor dezvolta mugurii dentari. Numai unul din 2000 de copii se naste cu dinti. In majoritatea cazurilor dintii apar in jurul varstei de 4-7 luni. Daca bebelusul sa grabeste sa aiba dinti, s-ar putea ca primul sa-i apara chiar de la trei luni. Sunt insa cazuri in care primul dinte apare in jurul varstei de un an..."
sanatate 
|
sus |
 |
|
Teodora29

|
27.11.2009 9:20 |
|
| |
|
statisticile-s statistici, se fac medii intre mai multe date
nimic nu-i batut in cuie, mai ales in ce priveste un copil
si Elouan a avut primul dinte la 9 luni si ceva, al doilea imediat apoi (la citeva zile), apoi i-a tot facut pe perechi
nici un motiv de ingrijorare, ii are pe toti, si toti in foarte buna stare (control regulat la dentist, asa, de verificare)
|
sus |
 |
|
Cris2512

Copii Diana C: 11 ani, 10 luni
|
27.11.2009 10:25 |
|
| |
|
Multumesc ptr raspunsuri
|
sus |
 |
|
sarah2009

|
28.12.2009 3:42 primii dintisori |
|
| |
|
nu-ti fa griji ca-i va iesi primul dintisor,daca nu cumva i-a iesit deja,fetei mele la 8 i-au iesit si acuma la 9 are deja4
sotul meu e stomatolog si mi-a zis ca tre sa iasa primii 4 pana la 1 an ,n-au cum sa nu iasa ca si a mea facuse 7 luni si am zis ca ce se intampal de nu-i ies dintii dar uite i-au iesit
multa bafta
|
sus |
 |
|
|
ssanca

Copii Briana: 12 ani, 1 luna Darius: 10 ani, 4 luni
|
05.01.2010 12:34 |
|
| |
|
Nu am auzit de regula primii 4 pana la 1 an, cu toate ca intre 9 luni si 1 anisor Briana a reusit sa afiseze exact 4 dintisori mici. Insa eu, la 1 an si 2 luni inca eram stirba si iata-ma astazi cu toti dintii si maselele prezente (sper eu pe viata). 
|
sus |
 |
|
sarah2009

|
05.01.2010 10:34 |
|
| |
|
eu zic sa te mai documentezi daca nu stiai ca pana la 1 an tre sa iasa jos 2 si sus 2 dinti,asta scrie in toate cartile si toti invatam la scoala asta
|
sus |
 |
|
Christa

|
05.01.2010 11:42 |
|
| |
|
---------- sarah2009 a scris: asta scrie in toate cartile si toti invatam la scoala asta ----------
Wow, la ce scoala? Eu n-am invatat asta la scoala. Si zic si eu sa te mai documentezi, ca NU scrie asta in toate cartile. Sa nu mai spun ca in aceasta privinta oricum nu e nimic batut in cuie, si sunt mai multe mame aici pe forum ale caror copii au avut primii dinti dupa un an.
|
sus |
 |
|
GRASANA

|
05.01.2010 11:54 |
|
| |
|
Miruna mea la un an avea doar doi dintisori ..primul i-a spart la 10 luni si ceva...
|
sus |
 |
|
sarah2009

|
05.01.2010 1:02 |
|
| |
|
doamnelor mai citit pe net sau cautati in carti despre primii dintisori sau intrebati pediatrul si ca in orice situatie exista si execptii dar cu am zis ,de regula ies 4 pana la 1 an ,de regula
da si sotul meu e stomatolog si normal ca stie mai bine ca orcine,e logic
|
sus |
 |
|
AdrianaSimion

|
05.01.2010 1:06 Re: primii dintisori |
|
| |
|
---------- sarah2009 a scris: nu-ti fa griji ca-i va iesi primul dintisor,daca nu cumva i-a iesit deja,fetei mele la 8 i-au iesit si acuma la 9 are deja4
sotul meu e stomatolog si mi-a zis ca tre sa iasa primii 4 pana la 1 an ,n-au cum sa nu iasa ca si a mea facuse 7 luni si am zis ca ce se intampal de nu-i ies dintii dar uite i-au iesit
multa bafta ----------
iote cum ai zis, nici vorba de regula 
|
sus |
 |
|
Percival

|
05.01.2010 4:51 |
|
| |
|
Mesajele off topic,precum si cele in care se folosea un limbaj neadecvat au fost mutate in purgatoriu.Pastrati discutia la subiect.
|
sus |
 |
|
miky_0707

|
08.01.2010 2:29 |
|
| |
|
Buna ,
nu am mai scris pana acum doar v-am urmarit
eu am o problema cu fetita mea de 1an si 2 luni
nu ii mai da nici un dintisor
primii iau iesit la 9 luni apoi ceilalti la diferenta de 2 saptamani si de atunci nimic, deci am ramas doar cu 4 dinti
credeti ca avem probleme?
|
sus |
 |
|
sarah2009

|
08.01.2010 3:08 |
|
| |
|
stai linistita vor iesii dintisorii,la unii ies mai devreme la altii mai tarziu
|
sus |
 |
|
eleonida

Locatie: iasiCopii david - pufosul 13 ani, 3 luni : 7 ani, 3 luni
|
19.04.2010 4:50 |
|
| |
|
eram la pediatrie cu pufosul candva si vine o maica cu un baietel care la un an nu avea nici un dintisor si a trimis-o dr acasa sa astepte ca nu e nici o probl vor iesi ei dintisorii asa ca fara griji iubita de iesit vor iesi sigur 
|
sus |
 |
|