· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Diversificarea > De la ce varsta ati inceput sa le dati 3 mese solide pe zi ?
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor De la ce varsta ati inceput sa le dati 3 mese solide pe zi ?     
madalinacret
Locatie: Oradea
Copii
Bogdan Cristian: 16 ani, 4 luni
Casian Radu: 10 ani, 8 luni

30.09.2010 11:07   De la ce varsta ati inceput sa le dati 3 mese solide pe zi ?  citat 

Buna
Am un bebe de 8 luni jumate care a inceput de o saptamana-doua sa faca fite si scandal cand trebuie sa bea laptic. Ii dau lapte praf si deocamdata -de la 7 luni- suntem la 2 mese solide pe zi si 3 de lapte. Dar nu stiu cat mai rezist(am) !
Ma gandeam sa ii inlocuiesc una din mesele de lapte cu ... cereale sau iaurt... sau tot ceva lactate.
Problema e ca scandalul cel mai mare il face la ultima masa, cand de obicei e si f.obosit si atunci nu vrea nimic ! Ce bine era cand era mai mic si adormea mancand si nu se supara daca ii miscam putin tetina ca sa il "trezesc" sa mai pape ! Asa facea si frate-su... manca -si mananca si acum - la lapte !!!!


sus

Denunta
Gabiluta
Locatie: Bucuresti
Copii
Alex: 14 ani, 4 luni
Vlad: 10 ani, 8 luni

02.10.2010 8:11     citat 

Si la noi e aceeasi situatie cu mesele, doar 2 de solide, virsta tot 8 luni jumatate. Din acelasi motiv ca deseori e prea obosit (doarme putin dupa-amiaza), masa a 3-a nu o are nici el decit foarte rar; insa baiatul meu e inca mare iubitor de lapte si ziua si noaptea, e alaptat.
Eu am incercat cereale in ideea ca daca ar avea o masa mai consistenta seara, poate nu s-ar mai trezi de multe ori noaptea, dar oricum nu le accepta, nici din cele fara lapte, nici din cele care contin lapte asa ca am renuntat. Iaurtul doar il gusta, mai asteptam.


sus

Denunta
puimihai

02.10.2010 3:33     citat 

madalina poti sa incerci fara grija ca gresesti sa-i introduci iaurtul. eu i l-am dat anei la recomandarea medicului, l-a acceptat fara probleme. il papa si simplu, dar mai ales cu biscuiti (biscuitii pot fi rumeniti in cuptor si inainte de a fi folositi ii inmoi cu ceai caldut). Tot din iaurt - la sticla de 1 litru- (eu folosesc iaurt dietetic) ii poti face branzica proaspata zambet Mandra mea a avut o perioada f.proasta din privinta laptelui si a mancarii, datorata starii de sanatate, dar acum e chiar f. bine si , asa cum m-a asigurat dr., la lapte nu renunta f. usor, e o "criza" trecatoare, sa nu faci greseala sa renunti.
Bafta ! zambet


sus

Denunta
madalinacret
Locatie: Oradea
Copii
Bogdan Cristian: 16 ani, 4 luni
Casian Radu: 10 ani, 8 luni

02.10.2010 10:16     citat 

Multumesc de raspunsuri !
Gabiluta, noi am nascut in aceeasi zi ! Tu catai de gand sa il tii cu 3 mese de lapte si 2 solide ? Dar daca tu alaptezi... e alta situatia, ca tu ii mai dai si noaptea ! Al meu doarme 11 ore ,asa ca...
Puimihai, azi la ora 6 i-am dat iaurt -eu am luat Cremoso- cu banana bagate la blender (asta inainte sa citesc ce ai scris tu) si i-a placut. A vomitat pe la mijlocul mesei -dar asta e partea a doua!- , dar din cauza secretiilor din gat (avem rino faringita).
Pricum azi a papat lapticul fara scandal , de dimineata vreo 200 ml, dupa-masa pe la 3 vreo 180 ml si seraa vreo 210 ml. Deci azi a fost OK.


sus

Denunta
e-alice
Locatie: ploiesti
Copii
Vlad Cristian: 11 ani, 1 luna
Paul: 8 ani

03.10.2010 9:09     citat 

environs 9 luni, 10...

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: