· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Materna / paterna >Sarcina > Triplu test - disperare
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Triplu test - disperare     
Biogenis
(Banca de celule stem)
[email protected]
Daca esti insarcinata, castiga in fiecare luna un Kit de recoltare de celule stem!
Lunar ai sansa de a castiga un kit de recoltare Bebe, in valoare de 3590 lei. Kit-ul include setul de recoltare, transportul probei de la spital la laboratorul nostru din Romania, analizele, prelucrarea si criogenarea probei.

Inscrie-te chiar acum in concurs!
Cati
Locatie: Bucuresti
Copii
Szabo Victor Andrei: 22 ani, 6 luni
am nascut deja!

24.09.2004 12:10   Triplu test - disperare  citat 

ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat? Am facut triplu test la Medsana, in a estriol liber valorile sunt OK, dar pentru Beta HCG valoarea 62 033. Valori normale trecute pe buletin, pentru intervalul 16 saptamani-29 saptamani este intre 1400 - 53 000. Ce e ciudat este ca intre intervalul 12-16 saptamani, valorile normale sunt intre 18300 - 137 000. Am fost la ginecolog, i-am spus povestea si mi-a l-am repetat. O sa iau rezultatele diseara. Dar discutand cu o asistenta mi-a 2 zile). Eu acum ma intreb, daca-l faceam cu 3 zile inainte si iesea o valoare apropiata, ma incadram perfect pentru valorile normale intre 12-16 saptamani. Dar nu stiu daca judecata mea e buna....Am inteles ca la alte laboratoare dadeau un procent de risc ca fatul sa fie afectat. (pe analiza mea nu se gaseste asa ceva)
Cred ca voi innebuni pana voi lua diseara rezultatele. Mi-e frica sa nu ma programeze la amniocenteza, mi-e frica sa nu aiba copilul vreo problema, ma gandesc la ce-i mai rau......
Am uitat sa va spun ca am 33 ani, un baietel de 4 ani si 8 luni sanatos si nu am nici un fel de probleme genetice in familie. In saptamana 12 am facut eco tridimensionala la dr. Pop, de la Diagnosis si totul a speriat... Ati trecut prin asa ceva?


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 21 ani, 1 luna
Hanna: 17 ani, 8 luni

24.09.2004 6:39     citat 

n-am trecut, dar daca ies prost analizele, eu le-as reface si in alta parte. si in fond amnio nu e chiar asa de rau, nu?
iti tin pumnii!


sus

Denunta
tetina
Locatie: Germania
Copii
Gâza: 20 ani, 3 luni
un pitic mic si voinic: 18 ani, 6 luni

27.09.2004 9:56     citat 

stai linistita si daca tot nu ies bine, mai refa-le in alta parte. Cunosc persoane cararo nu le-au iesit analizele bine si la amniocenteza si apoi la nastere s-a scapi. Asta daca va fi nevoie... dar poate nu va fi. Mult succes!

sus

Denunta
Michandro
Locatie: Bucuresti, Romania
Copii
Mara Ruxandra: 17 ani, 3 luni

27.09.2004 10:14     citat 

Cati, nici eu n-am trecut prin asa ceva dar luni ma voi duce si eu sa fac triplu test (voi fi in ziua a mult (ma gandesc ca poate esti abonata acolo si atunci analizele sunt gratuite), dar poti sa mai vezi si o alta "parere".

Daca tot prost ies analizele, stiu ca urmatorul pas este amniocenteza. Sincer, eu una, as prefera sa face 2-3 treste de sange decat amniocenteza. Asta pentru ca sunt eu mai sperioasa, nu din alte motive.

Oricum, Triplul Test (analiza de sange) furnizeaza niste date statistice privind probabilitatea de risc ca fatul sa aiba o boala genetica, nimic sigur. Pentru mai multa siguranta se continua cu amniocenteza (in cazul unui rezultat nefavorabil la triplul test).

Stiu ca o alta posibilitate de a eu am citit ca doar arata un risc mai mare ca fatul sa aiba o problema-eu zic sa nu intri in panica
(mai ales ca la ecografie totul arata normal)
tine-ne la curent...

ana


sus

Denunta
Cati
Locatie: Bucuresti
Copii
Szabo Victor Andrei: 22 ani, 6 luni
am nascut deja!

04.10.2004 12:10     citat 

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Acum sunt mai linistita, am fost sambata la ecografie la dr. Pop, la clinica Diagnosis si mi-a probleme.Toate organele copilului ( o sa fie o fetita) sunt normale, pliul nucal este 1,7, regiunea nucala normala. Mi-a amniocenteza, care ar fi justificata doar daca minim 2 parametrii din 3 nu ar fi in grafic sau daca depasirea unui parametru ar fi mult mai semnificativa. Se pare ca la mine aceasta valoare un pic mai mare a acest hormon fiind secretat de placenta e o usoara hipersecretie datorata volumului. O sa merg diseara si cu rezultatul de la eco la ginecologul meu si sper sa nu mai intru la altfel de idei. Sincera sa fiu, imi pare tare rau ca am facut acest triplu test, pentru ca la noi nu prea exista medici (sau laboratoare) care sa-ti poata interpreta rezultatele. Nu a simplu mi-au dat niste valori si in dreapta valorile normale pentru diverse saptamani de sarcina. si aici a sarcina inseamna perioada de la ultima menstruatie (si valorile mele sunt un pic mai mari decat normal) iar dr. de la Laboratorul Medsana ca saptamana de sarcina inseamna varsta copilului (si atunci valorile mele erau perfect normale). Asa ca m-am agitat ingrozitor. Sper ca si ginecologul sa fie de aceeasi parere cu dr. Pop ca nu e nevoie de amnio si ca totul a