· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
MINUNILE ANULUI 2012 (4)  |
Happy_mami2007

Copii Ema: 15 ani, 8 luni Gabi: 12 ani, 3 luni
|
18.07.2012 3:36 |
|
| |
|
---------- adrianaBuc a LM. a Topfer mi se par scumpe si nici nu le prea gasesti la supermarket (in farmacii sunt si mai scumpe). Nici nu stiu ce sa ii dau... ----------
Adriana , nu stiu daca mai are rost sa zic acum , dupa atatea zile .. Milupa nu pufoseste deloc copiii . Eu l-am folosit la amandoua , cea mare a era din cale-afara de linistita , manca foarte bine si-am si inceput cam prea repede cu diversificarea la ea .. se misca doar cu forta mai mult ... dupa ce-a kilogramele . Asta mica , la fel , Milupa , insa ea a mica , si nu s-a i-am dat LP pana de vreo 2-3 luni . Mai bun am inteles c-ar fi Aptamilul , de la Milupa , are mai multi nu stiu ce pt burtica , dar si Milumil e super bun .
Pupam toti piticutii scumpi ! 
|
sus |
 |
|
|
somnorici

Copii maimutza bengaleza bolfosica
|
18.07.2012 5:48 |
|
| |
|
Multumesc mult pentru raspunsuri. S-a culoare, au ramas bubitele in relief, se vad si se simt la mangaiere. Am spalat-o foarte des, de cateva ori pe zi cu apa simpla, apoi am spreiat cu apa termala. Baia de seara am facut-o cu apa in care am pus tarate de grau si n-am mai uns-o dupa baie cu ulei, ca de obicei (eu folosesc ulei de migdale). Ne-a vremea, care in ultimele zile n-a grade, plus AC-ul.
Luara, de Iridium stiam, ni s-a noua pentru un ochi care ii curge mereu si se tot lipeste (eu suspectez ca ar avea canalul lacrimal infundat).
|
sus |
 |
|
luara

Locatie: BucurestiCopii Lucas Daniel: 11 ani, 6 luni Ana Leia: 12 ani, 9 luni
|
19.07.2012 10:53 |
|
| |
|
Somnorici, dar iridium nu prea le are cu canalele infundate. Ti l-a mucoasa ochiului cand stergi. Pentru canale infundate Iridium nu-i sifucient. Asta daca sigur e infundat, ca mai gresesc uneori diagnoza medicii.
|
sus |
 |
|
somnorici

|
19.07.2012 2:41 |
|
| |
|
Luara, citeste un pic cu atentie ce am scris. Am zis pentru ce ni s-a catre medic (pentru un ochi care tot curge) si care e suspiciunea MEA, nu a am comentat. Nu prea e pentru ce vi s-a
|
cristina79

Locatie: BotosaniCopii Claudia: 18 ani, 1 luna Sebastian : 12 ani, 10 luni Sabrina Petronela: 10 ani, 8 luni
|
20.07.2012 9:41 |
|
| |
|
Buna, fetelor!
Legat de bubite, Sabrina nu a la caldura, am observat ca e mai friguroasa, imediat sughita daca e dezbracata sau i se racesc manutele, dar in schimb a bubitele...
Sabrina e cuminte, are cateva momente in timpul zilei in care o chinuie colicii, ii dau siropel(am unul preparat la farmacie) si se calmeaza, noaptea doarme, dar se trezeste cam de 2 ori cand ori papa, ori face in scutec si se agita..
Nu stiu ce sa mai mananc, ca am impresia ca toata abundenta asta de fructe si legume pe care as putea sa le mananc ii fac colici.....oricum mai pap cate o rosie de la tara si cate o piersica, ca mi-e pofta...de fapt gust din toate, dar cate putin...voi ce mancati?
Deci am zile cand sunt fresh, dar si zile cand mi se inchid ochii de somn...sunt OK daca dorm cu ei o jumatate de ora la amiaza, cand dorm amandoi...cu putina organizare se poate ...bineinteles ca sunt momente cand toti vor cate ceva, in acelasi moment, si atunci trebuie sa fiu calma la maxim ca sa nu ridic vocea ...fac multe lucruri cu Sabrina in brate
va pup ...o zi frumoasa!
|
sus |
 |
|
Christa

|
20.07.2012 9:45 |
|
| |
|
---------- luara a am comentat. Nu prea e pentru ce vi s-a Mona bubite din alea, dar eu la sfatul moasei le-am tratat cu indiferenta, nici macar nu am spalat-o mai des decat normal. Da, nu-s tocmai estetice, dar oarecum normale si trec (si) de la sine. 
|
sus |
 |
|
luara

|
20.07.2012 10:32 |
|
| |
|
Cristina cam asa a cu ai mei. Ana era mai friguroasa, cum ii era un pic racoare incepea sa sughite. Dar n-a-i trecea. Stiu ca ma avertizaze neonatologul in maternitate sa nu cumva sa-i dau suc de lamaie, cum stia ea ca mai fac unele mame, ca sa opreasca sughitul. Eu oricum nu era sa fac asta, ca si sucul de portocale i l-am dat prima oara pe la 9-10 luni. Deci de lamaie nici nu se punea problema. Lucas n-a dormit. E mai pufos si nu-i place sa fie infofolit. Deja si Ana nu mai e asa de friguroasa. Acum la caldura asta, dorm numai in body. Lui Lucas ii pun si ciorapei, ca altfel i se racesc tare talpile, dar daca ar fi dupa el, cred ca n-ar vrea nici ciorapeii.
Cu mancarea am facut si eu cam ca tine. Cu Ana primele luni de alaptare au fost in plina vara, prima luna n-am pus gura pe fructe, pana a m-a pediatra. Mi-au zis sa incerc anumite fructe si sa urmaresc reactia copilului 2 zile dupa. Daca nu-i fac rau, adica nu face colici mai puternici, sa mananc din toate cate putin. Pana la urma mancam si pepene, si nectarine, si struguri. de toate, dar putin, asa ca sa nu fac rau. Nu mancam varza si fasole. Alea si pe mine ma baloneaza, deci n-am insistat pe aceste produse. Oricum tu esti cea care vei urmari reactia copilului la anumite produse care le mananci si numai tu vei sti ce sa faci.
|
sus |
 |
|
adrianaBuc

|
20.07.2012 3:34 |
|
| |
|
Am senzatia ca am nascut-o pe Natalia acum 100ani. Parca nici nu imi mai amintesc cum era cand era nou-nascut. de mancat, sincer de data asta am mancat orice imi cadea in mana, chiar si sarmalute (putine, dar am mancat). si Natalia a colici ca Rebeca. Acum nu mai conteaza ce mananc pentru ca nu mai alaptez 
|
sus |
 |
|
carme_vladut

Locatie: BucurestiCopii Nazdravanul: 16 ani, 8 luni tepoasa mica: 10 ani, 7 luni
|
20.07.2012 5:26 |
|
| |
|
Eu m-am documentat zilele astea cu alimentatia in timpul alaptarii. Normal ca unele site-uri recomandau supe chioare si gratare. Unul singur am gasit care scria ca orice este permis mai putin fasole, mazare si varza, dar nu in cantitati excesive
Eu de data asta ma hranesc calumea fara restrictii...da-o incolo de treaba pai la cat de anemica sunt eu asta mai lipsea sa mai mananc si cu regim.
Mentionez ca la vlad am tinut cont si ce colicii a mi-au iesit pe nas nu alta cu toate picaturile date
Adriana cum mai merge cu tratamentul, esti mai bine?
Luara este una din prima mare greseala facuta cu vlad cand sughitea ii dadeam picatura de lamaie inmuiata cu apa plata
a eu... mai am 5 saptamani pana la nastere putin dar mi se pare mult
|
sus |
 |
|
adrianaBuc

|
21.07.2012 11:09 |
|
| |
|
carmen, acusica trec 5 saptamani. Bucura-te de linistea de acum. Eu sunt bine, nu am efecte adverse la tratament; din pacate abia in noiembrie o sa aflu daca are vreun efect sau nu - si tot pana atunci am de luat pastilute. 
Ultima modificare efectuata de catre adrianaBuc la 21.07.2012 3:10, modificat de 1 data in total |
sus |
 |
|
somnorici

|
21.07.2012 2:44 |
|
| |
|
Christa, ai inteles, ma gandeam de-acum ca nu m-am exprimat corect. Da, is inestetice bubitele, cam asta-i treaba, mai ales ca am avut si botezul sambata trecuta, chiar mi-a de obicei, plus ca avea si secretia aia galbicioasa la ochi... Acum obrajii ii sunt aspri, rugosi, se simte nevoia de a
Cristina, eu mananc orice imi prieste mie. Fetita are dureri de burta, mai ales spre seara, dar eu inteleg ca e greu sa se adapteze sistemul digestiv la viata din afara burticii. si copiii hraniti cu lapte praf fac colici, deci as zice ca alimentatia mamei are un rol mic in declansarea durerilor de burta.
si eu sunt foarte obosita, sta foarte mult la san si se agita grozav, dar o sa depasim in curand si etapa asta. 
|
sus |
 |
|
cristina79

Locatie: BotosaniCopii Claudia: 18 ani, 1 luna Sebastian : 12 ani, 10 luni Sabrina Petronela: 10 ani, 8 luni
|
23.07.2012 9:13 |
|
| |
|
Buna, fetelor!
Multumesc pentru raspunsuri....cred ca nu prea are legatura alimentatia stricta cu colicile...mi-a colici zilele astea...saraca plangea pana facea in scutecel...apoi adormea obosita de cat a 3-4 ore de somn...pe ea o apuca durerea de burta dupa ce papa, desi o tin ridicata sa scoata aerul...si baga niste ragaieli, de numa...am luat si espumisan, sa-i dau inainte de a
cred ca o cauza a faptul ca vine lapte mult, ea inghite repede, se mai ineaca....eu ma ud toata de lapte cand lasa tzatza..schimb tampoanele astea de san de 2-3 ori pe zi....nu stiu cand o sa se regleze lactatia asta...ma duc sa o cantaresc saptamana asta cand face o luna, ca se agita toata cand papa si sa vad cat pune pe ea..
|
sus |
 |
|
luara

|
23.07.2012 11:12 |
|
| |
|
Adriana la fel simeam si eu primele luni cu Lucas, uneori parca eram la primul copil.
Carmen ia si mananca de toate cate putin. Eu am mers pe recomandarile care le-ai mentionat si tu. de toate cate putin, dar fara varza, fasole si mazare. Daca o sa fii tu anemica, iti dai seama ca nu mai primeste nimic bun copoilul din laptele tau. deci trebuie sa faci totul posibil sa ia din laptic tot ce-i trebuie.
Cristina curaj si putere. Mi-a al treilea. Dar i-am spus raspicat, sa mai treaca breo 2 ani si apoi mai vedem, in plus i-am spus foarte clar ca ar trebui sa incepem sa ne ocupam de casa. Cu 3 copii as vrea la curte, nu mai vreau in apartamente. Copiii au nevoie de spatiu si aer. [/list]
|
sus |
 |
|
ksde2000

Locatie: BotosaniCopii Ema Nicoleta-minunea mica: 14 ani, 8 luni Ana Lorena-bebelina: 10 ani, 9 luni
|
23.07.2012 5:19 |
|
| |
|
heloo am revenit si noi.....
am urcat cateva colaje cu pozici de la botezul Lorenei.....
http://jurnalulunuipitic.blogspot.ro/
si lorena asre colici incarc totusi sa mananc cat de cat...mananc si pepene si nectarine, si banane, am mancar si cateva cirese, citricele nu mi le aproba mica in meniu....insa la mancare gatita merg cam de rtoate..exclus varza, fasole, si ciorbe acrite, ca-mi ies pe ochi a
| | | | |