· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Generatii de copii parinti.com >Generatia 2012 > MINUNILE ANULUI 2012 (4)
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  »
subiect nou  raspunde
autor MINUNILE ANULUI 2012 (4)     
gonzonica

Copii
Andreea Teodora: 14 ani, 8 luni
Denis Ciprian: 11 ani, 1 luna

05.06.2012 10:21     citat 

Mari, eu nu prea sunt de acord cu completarea atata timp cat ea mananca si nu pare ca nu se satura. Daca suge 5-10minute si nu mai vrea, lasa-o si o sa iti ceara cand mai vrea. Nu trebuie neaparat sa aiba ore fize de masa si sa manance portie completa, au si ei toanele lor. Daca ti se pare ca o deranjeaza debitul, poti incerca cu laptele tau in bibe(dar eu nu cred sa fie asta problema). Cantitatea laptelui se va mari daca ai sa o pui mai des la san, ea stimuleaza, nu e problema.
Eu dupaun episod de febra pe la 2 luni ale lui Denis mulgeam 20 ml din ambii sani si toti imiziceau ca pierd laptele. Ei, ma-am ambitionat si l-am pus pe el la san din ora in ora(asa cerea ca nu se satura) si dupa vreo 3 zile mi-a pune-o cat mai des.

Daca ai impresia ca nu ii place laptele, vezi sa nu o influenteze ceva ce ai mancat, parca usturoiul schimba gustul(fi-miu nu a la inceput....n-a la inceput aproape orice, doar de la varza, fasole, mazare m-am abtinut....desi am citit un articol medical din SUA in care zice ca mama n-ar trebui sa-si schimbe deloc obiceiurile alimentare, poate sa manance orice, oricat, oricand, bebe isi formeaza gusturile din sarcina....mai mult, n-are relevanta ce se intampla in intestinul mamei, nutrientii din hrana trec in sange si de acolo se formeaza laptele, n-are legatura cu eventualele gaze ale mamei rad

sus

Denunta
luara

Copii
Lucas Daniel: 11 ani, 6 luni
Ana Leia: 12 ani, 9 luni

05.06.2012 5:25     citat 

Usturoiul micsoreaza lactatia. Toate medicamentele pentru oprirea lactatiei sint pe baza de extracte din usturoi, asa ca mai usor cu usturoiul daca nu vreti sa va treziti fara pic de lapte asa peste noapte.

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

05.06.2012 7:39     citat 

----------
luara a extracte din usturoi, asa ca mai usor cu usturoiul daca nu vreti sa va treziti fara pic de lapte asa peste noapte.
----------

Care-s alea? Aud asa ceva pentru prima oara. prostit Bromocriptin si dostinex, despre care stiu ca se dau in caz ca se doreste ablactatia, la noi am gasit ca ar mai fi si liserdol si cabaseril, n-au nimic de a extracte din usturoi, asa ca mai usor cu usturoiul daca nu vreti sa va treziti fara pic de lapte asa peste noapte.
----------

Eu am citit tocmai contrariul. Iar din experienta personala nu pot spune decat ca usturoiul pe care l-am mancati (in cantitate nu chiar mica foarte fericit ) n-a
adrianaBuc

05.06.2012 9:46     citat 

buna seara mamici

Natalia cred ca tinde spre intarcare. trist Pur si simplu ma lupt cu ea sa o pun la san. Bibe nu mananca, deci e exclus sa prefere biberonul. II e foame dar nu vrea sanul; am incercat sa schimb sanul, sa schimb pozitia de alaptat. Nimic nu merge. si cand suge, suge putin si gata. Imi e frica sa o mai cantaresc. Am zis ca e o perioada, dar deja avem 1 saptamana de lupte grele. si cum nu mai am nervi sa mulg ce nu papa mandra, uite asa lactatia mea s-a cu toate astea tot ramane lapte in san dupa ce papa mandra - va dati voi seama ce mult mananca!). Oricum eu ar cam trebui sa ii scot LM din meniu pentru ca trebuie sa fac cat mai urgent un tratament de imunostimulare care e interzis in alaptare, dar as mai fi tras nitel de timp.

mari, cu mulsul asta e boala grea. Eu am patit-o sa am sanii plini si pompa se nu scoasa mai nimic. Nu stiu ce pompa ai, dar eu, la Avent, trebuia sa schimb destul de des partile din silicon pentru ca imbatranesc repede si nu mai sunt eficiente.

sus

Denunta
aalliinnuuttaa

Copii
Emma Maria : 14 ani, 8 luni
Robert Gabriel: 10 ani, 7 luni

06.06.2012 12:04     citat 

ce minuni de copii aveti fetelor, sa va bucurati de ei sarut numai unul si unul,
abea astept sa ma alatur voua cu minunea mea in brate

sus

Denunta
carme_vladut

Copii
Nazdravanul: 16 ani, 8 luni
tepoasa mica: 10 ani, 7 luni

06.06.2012 12:47     citat 

Alinutza si eu la fel abia astept mai am 2 luni si sper sa vina minunea pe lume.

Treaba cu alimentatia pana la urma mi se pare o totala prostie: nu manca aia nu manca aia pai ce faci cura de slabire?
cand eram in maternitate una din camera mi-a castravete ca nu stiu ce face la lapte, nu manca nu stiu ce ca face alta treaba si uite asa m-am trezit ca mancam aceleasi lucruri zi de zi... e adevarat ca trebuie sa ai grija mare la constipatie dupa ce nasti imediat.

Da si eu am citit niste chestii legate de alimentatie legume fructe cat mai putine prajeli alimente sanatoase... daca ai pofta acum sa papi o salata de varza nu papi? daca pofesti trebuie sa gusti, nu?

adriana chiar imi pare rau ca aveti probleme... si pe mine ma sperie tare rau subiectul asta cu alaptatul sper sa ma descurc trist ochi peste cap

mari_d desene animate? vai nu face asa ceva da-l incolo de televizor, eu mare prostie am facut ca l-am lasat la tv pe vlad inca de mic cu orele de ajunsese pana acum ceva vreme dependent de desene efectiv.... acum sunt zile cand nu se mai uita la desene ca nu-l mai intereseaza... eu regret enorm ca l-am lasat de mic la desene... o muzica linistitoare poti sa-i lasi in surdina.... offff plang sau sunt foarte trist

sus

Denunta
mari_d

Copii
Sara Evelina: 10 ani, 11 luni

06.06.2012 2:37     citat 

Mda...e foarte usor de dat cu rosii...dupa doua luni de colici si de tinut copilul non stop in brate, astfel incat in prezent merg schiopatand de la nenorocita asta de lombosciatica care a fara sa planga (fie ele si desene animate, dar de fapt ii pun mai mult muzica la tv) timp in care sa merg si eu la baie sau sa mananc ori sa-i pun rufele la spalat/intins- sunt pusa la zid ca vezi doamne copilul e prea mic de desene.....deci mi-e greu sa cred ca fata mea se va invata cu desenele de pe acum....nu m-am gandit ca trebuie sa-i fac educatie de pe acum....cand am intrebat fete de aici de pe forum (unele cu multa vechime si cunostinte beton) daca e ok sa tin copilul non stop in brate si sa-l culc cu mine in pat, mi s-a gandesc ca si de uitatul asta la desene 15 minute ocazional o sa scap fara prea mari probleme trag cu ochiul ....parerea mea...
Acuma vis-a alaptat (ca de asta vorbeam de fapt), NU vreau sa trec pe lapte praf nicidecum.....fac tot ce pot sa pun copilul cat mai des la san....problema e ca nu vrea sa suga....azi noapte s-a doua ori, a la un singur san dupa care a a a o voi pune din nou la san......asta, vroiam de fapt sa intreb, daca procedez corect si ce ma sfatuiti sa fac asa incat suptul sa devina cel mai linistitor moment atat pentru copila mea cat si pentru mine...
Adriana, imi pare rau ca treci si tu prin astfel de momente....stiu ce frustrant e sa vrei sa-ti alaptezi copilul si sa nu reusesti din varii motive....pompa si eu folosesc de la Avent-manuala si ma descurc super ok cu ea....deocamdata e imprumutata, insa vreau sa achizitionez una....poate cineva are vreuna de vanzare pe aici....

sus

Denunta
adrianaBuc

06.06.2012 3:43     citat 

mari, tu esti mama copilului tau si doar tu ai dreptul sa iei decizii privind copilul tau. Daca 15min de tv te ajuta pe tine atunci chiar nu conteaza cine ce zice.

Cat despre copil in brate si culcat cu el in pat ... parerile sunt impartite. Eu nu imi tin fetele in brate decat atunci cand e absolut necesar si nu au fost invatate in brate, iar de dormit cu ele in pat... boala grea. La Rebeca, daca dormi 2-3 nopti cu ea, esti terminat; nu mai doarme decat cu tine; dormi 2 nopti cu ea si te chinui 2 saptamani cu urlete noaptea. si asa a cand era bebe. Am multe cazuri de prietene care si-au tinut copilasii in brate cand erau bebelusi (ca o sa ii dezvete mai tarziu) si inca stau cu copii atarnati de gat si dupa 2 ani.

si eu o mai lasam pe Rebe la tv cand aveam ceva urgent de facut si nu suporta amanare. si crede-ma ca acum merge TVul aproape non-stop si nu are nici un interes pentru el. Doar daca ii dau la desene (doar anumite desene ii plac) sau la muzica, atunci e interesant pentru ea, altfel il ignora total.

sus

Denunta
luara

Copii
Lucas Daniel: 11 ani, 6 luni
Ana Leia: 12 ani, 9 luni

06.06.2012 4:24     citat 

Christa o sa ma interesez legat de acele medicamente si usturoi. Eu cand am pierdut o sarcina desul de avansata acum vreo 11 ani in urma, am baut niste pastilute, carora chiar nu le-am retinut denumirea si mi s-a practic sporesc efectul si scap mai repede de lapte, ca-mi curgea lapte la propriu din sani, mai aveam un pic si faceam furia laptelui. apoi, acum vreo 2 luni discutam cu o amica, care si-a in plus este si farmacista, una foarte buna. si la fel imi zicea ca bea niste pastile care contin extract din usturoi, caci arde laptele, asta e termen babesc. Mi-a iti scriu. N-am scris aiurea sau ca asa am auzit. Ci din experienta traita.
Eu am pierdut laptele la Ana dintr-o prostie. Ca la un moment dat am vrut ceai de menta. si am zis eu, ca daca e tot ceai cald, n-are ce sa faca rau. si am baut la greu. Laptele l-am pierdut in 2 zile si nu intelegeam de ce. Ca sa aflu aproape peste un an, ca unul dintre efectele ceaiului de menta este pierderea lactatiei.

Legat de TV. Ai mei nu iubesc desenele animate. Nu le place. Le-am pus si nici o reactie. in schimb inainte sa adoarma, Ana neaparat macar 15 minute vrea muzica, cand vad ca e aproape adormita sting TVul si e gata. Muzica canta la TV toata ziua, dar ea nu se uita, dar ii place sa fie muzica pe fundal. As pune radioul, dar centrul muzical e mare si n-am un loc bun pentru el in living, asa ca TVul ramane unica alternativa.

sus

Denunta
carme_vladut

Copii
Nazdravanul: 16 ani, 8 luni
tepoasa mica: 10 ani, 7 luni

06.06.2012 5:00     citat 

mari nu vreau sa te superi dar eu am procedat la fel ca tine si tot dupa 3 luni aproape de colici de ma capiase, dupa 4 luni si ceva de muls de nu mai puteam si cand am inceput facultatea anul II incet incet s-a nici nu am facut ceva sa nu-l pierd ba chiar eram fericita ca scapasem de muls si l-am trecut pe forumula ca sa stau linistita sa imi fac treburile si nu numai si referatele pentru scoala si plus internetul... asa ca eu regret enorm ca am procedat asa, am facut multe greseli cu vlad si de asta am si avut si inca am probleme cu el acum de comportament si mai cate plus a asta zic pe undeva ca greseti... dar tu faci cum crezi: eu mi-am insusit o chestie: odata are bebe 2 luni sau odata are 1 an, timpul nu se mai intoarce...asa ca savureza din plin momentele cu bebe... timpul trece, el creste
e greu stiu cum este

eu nu stiu exact cum ma voi organiza cand va veni bebe cu timpul dar stiu clar ca nu o sa mai ma timp de stat pe internet si nici nu vreau sa am deoarece vreau sa savurez din plin clipele cu bebe... acum nu mai am nicio scoala ci numai casa si copii exclusiv casnica si imi place postura asta mult...daca ne-ar merge bine cu finantele zau daca m-as mai intoarce la munca inapoi.

Iar la partea cu culcatul in pat: sa ma ierte fetele dar eu nu am fost adepta dormitului cu bebe in pat mai mult de frica sa nu-l lovesc sau altceva, nu de invatatul lui in pat cu noi...ca am adormit cu el pe piept in pat e partea a patul nostru.
socat

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

06.06.2012 5:05     citat 

----------
mari_d a pe acum....nu m-am gandit ca trebuie sa-i fac educatie de pe acum....cand am intrebat fete de aici de pe forum (unele cu multa vechime si cunostinte beton) daca e ok sa tin copilul non stop in brate si sa-l culc cu mine in pat, mi s-a gandesc ca si de uitatul asta la desene 15 minute ocazional o sa scap fara prea mari probleme trag cu ochiul ....parerea mea...
----------

Asta e un punct de vedere foarte limitat, daca tu crezi ca singura problema e faptul ca se invata cu desenele. La faptul ce impact au asupra ei imaginile alea miscatoare nu te-a pot sa te linistesc, da, faptul ca o tii in brate non-stop si o culci cu tine in pat nu va tine vesnic, dar problemele cauzate de televizor la aceasta varsta le va putea pastra pe viata. trist

Iti dau si ceva de citit, macar sa nu zici ca ti-a inca ceva, pentru ca fetita ta inca e foarte mica si sper ca o data cu colicii n-a tinutul in brate: daca ai probleme cu lombosciatica, nu trebuie sa te plimbi neaparat cu ea in brate, o poti tine in brate si daca stai pe fotoliu sau pe canapea de ex. si eu am probleme cu spatele, si de aceea am fost foarte bucuroasa ca ei i-a nu a la plimbare si o apuca subit foamea, si nu puteam sa o las sa urle in carucior, asa ca o tineam in brate cu o mana si cu cealalta impingeam caruciorul pana ajungeam undeva unde o puteam alapta) sa o scot din carucior. Dar uite, am fost cu ea si la toaleta ca statea "agatata" de san de o jumatate de ora-o ora, si cum incercam sa o dau la o parte, cum se punea pe urlat, totusi nu mi-a alaptat, de ce tot uiti la ceas ca sa vezi cate minute suge sau cat timp trece intre alaptari.e un stress inutil.de asemenea nu stiu de ce te mulgi si ii dai cu biberonul? confuz nu ar fi mai simplu sa raspunzi la nevoile bebelusului si anume sa il pui la san cand si cat doreste?asta ar fi ideal si pt lactatie dar si pt bebe. trag cu ochiul
in loc de desene ai putea incerca jucarele care se agata la carucior sau carusel deasupra patutului, veioze muzicale, etc.ar fi mai potrivite.in rest nu stiu, la mine bebe (si nr1 si nr2) erau mereu cu mine, la bucatarie, peste tot...povesteam, cantam, orice.,leganam carutul cu un picior in timp ce spalam vase sau faceam alte lucruri.
legat de tinutul in brate si dormitul in pat, depinde de copii.e adevarat, se pot "invata in brate" (in sensul ca da, si cand cresc mai maricei simt nevoia sa fie luati si tinuti in brate, sa se simta aproape de mama, samd.fii-mea asta mica atunci cand o iau in brate ma strange de numa numa.de ce sa ii refuz acest sentiment de dragoste, siguranta, etc?si doarme cu noi, si inca o alaptez.nu zic ca asta e bine sau rau, cateodata e f obositor pt mine dar ma gandesc in primul rand la beneficiile copilului meu in primul rand.si desi ma intreaba toata lumea, nu, nu o sa doarma cu mine pana se marita si nici nu o sa o alaptez pana merge la scoala.dar vom trece la re-dormitul singura in patut si la intarcat treptat si in functie de starea ei, cand e linistita si receptiva la asa ceva.nu pot sa o chinui refuzandu-i aceste lucruri esentiale pt ea, apropierea si legatura stransa cu mama mai ales in momentele cand ea cere asta cu disperare (de ex ii ies dinti si nu se simte bine).
ia-le ca pe niste sugestii trag cu ochiul

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: