· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Generatii de copii parinti.com >Generatia 2012 > MINUNILE ANULUI 2012 (4)
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  »
subiect nou  raspunde
autor MINUNILE ANULUI 2012 (4)     
adrianaBuc

06.06.2012 9:33     citat 

----------
carme_vladut a copilasi (2 sunt deja aproape adulti, adica au 14 si 17 ani) care au acest diagnostic care nu au avut acces la tv pana foarte tarziu in viata.

sus

Denunta
adrianaBuc

06.06.2012 9:38     citat 

in alta ordine de idei, am cantarit-o pe Natalia azi. Dezastru! Iar nu a duc la nebuni! In ultima luna a 200g. si nu mai pot multumi cu fraza: "fiecare copil are ritmul lui". Deja fiecare zi e un stres, trag de ia sa manance doar doar pune si ea un gram. Uf!

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

06.06.2012 9:53     citat 

----------
adrianaBuc a idei, am cantarit-o pe Natalia azi. Dezastru! Iar nu a duc la nebuni! In ultima luna a 200g. si nu mai pot multumi cu fraza: "fiecare copil are ritmul lui". Deja fiecare zi e un stres, trag de ia sa manance doar doar pune si ea un gram. Uf!
----------

Imi pare rau, dar stresul ti-l faci singura. si o mai stresezi si pe ea, sa nu crezi ca nu simte! si ba da, fiecare copil are ritmul lui. si ba da, la 3-4 luni multi copii au o perioada in care iau putin sau chiar deloc in greutate. si ba da, nu ramane vesnic asa! E alegerea ta ce faci, te stresezi in continuare si stresezi si fata, sau te relaxezi, n-o mai tot cantaresti si vei vedea ca nu moare de inanitie!

P.S. Nu vorbesc din carti si din auzite. Mona e nascuta cu 4010 g si la un an avea 8250 g, deci putin mai putin de dublul greutatii de la nastere.

si ca sa-ti spun cum se verifica aici greutatea: e cantarit copilul la nastere, apoi dupa 2-3 zile, apoi la o luna, la 4 luni si la 6 luni, dupa aceea la un an. ma gandesc ca s-or fi gandit ei la ceva cand au ales intervalele astea!

sus

Denunta
aalliinnuuttaa

Copii
Emma Maria : 14 ani, 8 luni
Robert Gabriel: 10 ani, 7 luni

07.06.2012 9:53     citat 

dragelor pregatiti-va sa primiti bubulina lui ksde, tocmai sa internat cu dilatatie aproape 3, se pare ca azi naste sarut sarut sarut

sus

Denunta
adrianaBuc

07.06.2012 2:53     citat 

Ehe, vin prospaturi! scot limba

sus

Denunta
Byu

Copii
Iulian Gabriel: 12 ani, 11 luni
Irina Maria: 10 ani, 10 luni

08.06.2012 1:13     citat 

Nu vreau sa soun nii eu mare lucru.
Sa raspund si eu la subiect cat mai scurt sa nu-mi trezesc copiii.
Pe Iulian l-am culcat cu mine pana la 1 an si 7 luni, l-am alaptat pana la 1 an si 2 luni si l-am tinut in brate mereu. Nu a brate, nu a maini o pun in sling. O alaptez la cerere, suge f des ziua dar nu ma stresez.
kurai si christa imi place mult ce ati spus, mare dreptate aveti, la fel si tu luara.
mari eu nu m-as mulge sa-i dau cu biberonul, si a nu mai suge o lnistes altfel, ma ridic cu ea in brate si ma plimb, ii cant, o legan.
Nu as face greseala sa o invat cu biberonul pt ca ei lasa f usor sanul in favoare biberonului.
IMportant e sa nu te stresezi, atata timp cat o pui la san de cate ori cere, ai lapte suficient, chiar daca suge putin si des, asta e ritmul ei.

Ti-as mai scrie dar e tarziu tare si maine tb sa fiu fresh pt amandoi copilasi ai mei.
[b]Apropo ce le dati la bebelusi pt colici?
[/b]Noi am incercat pana acum Baby gripe water, si de aseara Infacol.

sus

Denunta
aalliinnuuttaa

Copii

08.06.2012 8:08     citat 

neatzaaa, au sosit prospaturileeeeee trag cu ochiul
aseara, 07.06.2012, in jur de 7.30 micuta ana lorena, pui de ksde, a sa aduci multe bucurii parintilor tai
ksde refacere grabnica si mult laptic
abea astept sa vad poze cu ea, ma emotzionat teribil cand am auzit-o strigand asa de tare sarut

sus

Denunta
aalliinnuuttaa

Copii

08.06.2012 8:09     citat 

byu imi place poza de la avatar de numai pot sarut sarut

sus

Denunta
adrianaBuc

08.06.2012 8:42     citat 

Bine a ksde! Grasunica! E in top. zambet

byu, la Rebeca a colici, noi am incercat foarteeeee multe produse, insa cel mai bine a asemenea a colici....

Cu privire la alaptat, ca de fapt la acest capitol am cerut sfaturi, vad ca ati cam citit printre randuri ce am scris eu....Lucy, draga, nu, nu stau cu ochii pe ceas cand si cat alaptez, insa mi s-a apoi incepe sa urle ca disperata....si da, o pun cat mai des la san, tocmai sa-mi stimuleze lactatia, problema e ca nu vrea sa suga, refuza efectiv sanul si oricat incerc sa o calmez tot nu vrea sa-l ia, eventual ia 2-3 guri si apoi se ineaca....am incercat toate pozitiile de alaptat si deocamdata pozitia intinsa in pat e singura prin care reusesc sa o alaptez cumva....noapte suge binisor, insa doar dintr-un singur san, insa ziua e jale....suge putin dintr-un san, apoi se ineaca cand laptele vine mai mult si nu mai e chip sa o fac sa suga din nou....

Cu privire la privitul la tv, n-o sa intru in polemici cu voi, ar insemna sa pierd timp pretios pe care l-as putea petrece cu copilul meu, insa nu pot sa nu ma intreb cum unele din voi, Christa, spre exemplu, aveti timp sa panditi la colt oricine face vreo greseala si sa cautati de zor link-uri spre indrumarea acesteia ochi peste cap ...sincer, eu nu prea am timp de stat pe forumuri...pentru linistea unora, episodul cu desenele s-a vreo doua ori, fetei mele i-a am un dram de inteligenta si oarece cunostinte asa incat sa nu-mi uit copilul la tv cu orele, insa la un momendat va privi si la desene animate, evident atent selectionate de mine, pentru ca din nefericire traim in era tehnolgiei si va vrea si ea sa faca ca alti copii...

si inca ceva...copila mea are parte de dragostea si afectiunea mea neconditionata, o iau in brate de oricate ori simt ca ea are nevoie de asta, insa daca n-o sa-mi cresc copila atarnata de mine non stop (chiar si la bucatarie, unde n-am de gand s-o tin in miros de mancare) si daca n-o s-o alaptez pana la 3 ani, asta nu ma face o mama mai putin buna.

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

08.06.2012 12:41     citat 

----------
mari_d a intreb cum unele din voi, Christa, spre exemplu, aveti timp sa panditi la colt oricine face vreo greseala si sa cautati de zor link-uri spre indrumarea acesteia ochi peste cap ...sincer, eu nu prea am timp de stat pe forumuri...
----------

Uite sa te linistesti, recunosc ca in cazul tau a vreme din partea mea cautatul linkurilor. ochi peste cap

sus

Denunta
ralu-mada

Copii
D
S
E

08.06.2012 12:59     citat 

----------
Christa a ca sa-ti spun cum se verifica aici greutatea: e cantarit copilul la nastere, apoi dupa 2-3 zile, apoi la o luna, la 4 luni si la 6 luni, dupa aceea la un an. ma gandesc ca s-or fi gandit ei la ceva cand au ales intervalele astea!
----------

exact asa se procedeaza si in Franta...
micuta mea cantareste 10 kg la aprope 2 anisori, si chiar daca am fost contrariata un anumit timp, am fost asigurata de mai multi de trei pediatrii ca, daca se hraneste echilibrat (chiar in cantitati reduse) si e activa, nu e cazul sa ma stresez...

sus

Denunta
D3lia

Copii
Ayan Gabriel: 13 ani, 3 luni

08.06.2012 1:00     citat 

----------
Christa a pe acum....nu m-am gandit ca trebuie sa-i fac educatie de pe acum....cand am intrebat fete de aici de pe forum (unele cu multa vechime si cunostinte beton) daca e ok sa tin copilul non stop in brate si sa-l culc cu mine in pat, mi s-a gandesc ca si de uitatul asta la desene 15 minute ocazional o sa scap fara prea mari probleme trag cu ochiul ....parerea mea...
----------

Asta e un punct de vedere foarte limitat, daca tu crezi ca singura problema e faptul ca se invata cu desenele. La faptul ce impact au asupra ei imaginile alea miscatoare nu te-a pot sa te linistesc, da, faptul ca o tii in brate non-stop si o culci cu tine in pat nu va tine vesnic, dar problemele cauzate de televizor la aceasta varsta le va putea pastra pe viata. trist

Iti dau si ceva de citit, macar sa nu zici ca ti-a inca ceva, pentru ca fetita ta inca e foarte mica si sper ca o data cu colicii n-a tinutul in brate: daca ai probleme cu lombosciatica, nu trebuie sa te plimbi neaparat cu ea in brate, o poti tine in brate si daca stai pe fotoliu sau pe canapea de ex. si eu am probleme cu spatele, si de aceea am fost foarte bucuroasa ca ei i-a nu a la plimbare si o apuca subit foamea, si nu puteam sa o las sa urle in carucior, asa ca o tineam in brate cu o mana si cu cealalta impingeam caruciorul pana ajungeam undeva unde o puteam alapta) sa o scot din carucior. Dar uite, am fost cu ea si la toaleta ca statea "agatata" de san de o jumatate de ora-o ora, si cum incercam sa o dau la o parte, cum se punea pe urlat, totusi nu mi-a eu pe la voi. ma primiti? zambet

Mari, multzam fain de aprecierile pe care nu cred ca le merit! sarut Stii tu...
In al doilea rand, stiu ca te-ai gandit le efectele nocive ale imaginilor de la TV, insa ai considerat ca cele cateva minute nu-i vor dauna. Sincer, eu nu stiu cat timp e ok sa ai televizorul aprins in camera in care se afla copilul insa nu pot sa-ti spun decat ca mamicile cu copii mici (care au cel mult 2-3 ani) nu te pot ajuta cu sfaturi din experienta lor in ceea ce priveste obisnuinta copilului de TV. Lucrurile se schimba foarte rapid cand copilul e micut. La 1 an si 8 luni (spre exemplu) e posibil nici sa nu priveasca inspre TV... iar peste o luna sa soarba cu nesat toate reclamele si cate episoade de desene animate ii perimiti tu sa vada.
si ce mai pot sa-ti spun e ca un comportament invatat (repetat) pentru copil e un comportament ok.

Christa, eu pe tine te apreciez datorita faptului ca dai sfaturi bine documentate, pertinente si in pas cu societatea actuala. Insa de data asta nu pot sa fiu in totalitate de acord. Stiu ca ai fost acuzata de multe ori ca pozezi in mama ideala si mai stiu si ca nu exista mama ideala. Deci eu nu pot sa-ti spun asta. Toate facem greseli, de asta sunt convinsa ca si tu faci, numai ca tu (asta vad eu din posturile pe care le-am citit) nu scrii si cand te abati de la "calea cea dreapta" caci crezi ca n-ar ajuta pe nimeni. Ceea ce e ok, nu zic ca nu. E drept ca unele dintre noi gresim mai mult iar altele mai putin. Insa ceea ce e mai important e sa ne asumam greselile, sa ne documentam din surse bune, sa ne modelam conostintele dupa principiile noastre de viata si dupa personalitatea proprie si sa ne formam o cale a instinctul matern.
Pentru ca Mari, pe care o cunosc, nu a tinutul in brate, poti sa fii sigura de asta. Fetele se iubesc in pozitii care nu-i solicita foarte tare spatele mamicii. zambet
Eu nu-s adepta purtatului copilului, cu toate ca si-acum imi vine rau cand ma gandesc cat l-am tinut in brate pe Ayan in prima parte a nici n-am spalat wc-ul cu copilul agatat de gat. Asta in detrimentul somnului meu, caci toata treaba in casa o realizam cand dormea el. Nici co-sleeping n-am facut prea multa vreme. Nici ideea de autodiversificare nu mi-a faptul ca e un copil extraordinar de activ, destul de violent si inca oarecum prea plangacios... Ayan e un copil foarte sociabil, ambitios, foarte putin dependent de mine, cu un program (daaa, program!) destul de riguros. Iar eu n-am facut mare lucru pentru asta. Nu ca nu m-as fi implicat activ in viata copilului meu insa am facut pentru el doar lucrurile pe care stiam clar ca nu le poate face singur iar pentru celelalte am fost acolo sa-l incurajez si sa-l ajut cand a cred ca pot spune ca el m-a nu eu pe el. I-am dat frau liber sa vad in ce directie o apuca. Daca a ne place!rad
si eu m-am dus la toaleta de cateva ori cu pruncul in brate. Nici mie nu mi-a se auzea din blocul vecin si sa ma duc la baie. Sigur ca n-am stat jumatate de ora acolo insa el a bine o mama care are nevoie de timp si pentru ea. Pentru ca stiu si cum e sa defilezi prin casa aproape numai printre urlete, stiu cum e sa termini mancarea la 1 noaptea si sa te intrebi cum o racesti mai repede sa nu se strice peste noapte, stiu cum e sa faci cate 4 drumuri 3 etaje cand vii de la hypermarket cu copilul, stiu cum e si sa te intrebi pe la 5 dupa-amiaza de ce n-ai apucat sa bagi ceva in gura pana la ora aia.

sus

Denunta
D3lia

Copii
Ayan Gabriel: 13 ani, 3 luni

08.06.2012 1:09     citat 

La alaptat nu ma bag ca nu ma pricep. jenat

In ceea ce priveste timpul alocat "formumelii"... eu zic ca-i relativa treaba. Unora le place sa se plimbe printre pagini, altora nu le place la fel de tare. Iar altora le-a acum nu le mai face atat de multa placere (cazul meu). Dar nici forumul nu mai e ce-a s-a eu fac greseli scot limba), si nu mai am chef sa-l refac. O fi fost semn de sus sa nu mai pierd vremea din cauza lui mari_d. rad Un singur lucru. Tu ai scris "Sincer, eu nu stiu cat timp e ok sa ai televizorul aprins in camera in care se afla copilul", pentru mine inca e o diferenta daca merge televizorul in camera, dar copilul de 2-3 ani se joaca cu masinutele sau cuburile (nu ca ar fi ceva de preferat, chiar scriam in alta parte ca de cand e Mona eu abia ma mai uit la TV), sau lasi un copil de 2 luni cu ochii in televizor, fie si doar pentru 5 minute! Asta-i parerea mea, si chiar nu mi-o schimba nimeni.

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: