· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice > Medicii de familie si contractele pe intelesul pacientului
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Medicii de familie si contractele pe intelesul pacientului     
MATZA
Locatie: TIMIS RO.
Copii
Snejana Gabriela: 17 ani, 2 luni

29.04.2015 2:26   Medicii de familie si contractele pe intelesul pacientului  citat 

Buna fetelor.

Nu am mai scris de mult, dar in ultima perioada ma tot lovesc de noul contract al medicilor de familie, care pare sa fie mereu in contradictoriu cu necesitatile si drepturile pacientului.
Poate sant eu mai grea de cap sau medicii de familie se folosesc de intortocheatul sistem sanitar pe care doar ei il cunosc sau asa ar trebui, pentru a ne zapacii de tot, dar mereu ma lovesc de replici gen " noi nu avem voie sa eliberam" sau " casa de asigurari nu ne permite" etc...
Eu am cateva intrebari iar daca cineva pe acest forum cunoaste legislatia si o intelege sa ma lumineze si pe mine va rog muuuuuuuult de tot:

1. O viitoare mamica la solicitarea ginecologului are dreptul sa mearga lunar la control si sa solicite trimitere de la medicul de familie pt fiecare consultatie? ( in primele luni de sarcina am primit aceasta trimitere ca mai apoi sa fiu aspru certata de catre medicul de familie cum ca ea nu are voie sa-mi dea decat o data la trei luni si ca unde s-a mai pomenit asa ceva sa merg lunar la control...)
2. La schimbarea medicului de familie dupa transferul fisei medicale, cat timp trebuie sa treaca pana sa am dreptul la prima trimitere sau concediu medical eliberat? ( ma refer concediu de risc maternal)
3. Cand firma anunta un angajat ca are dreptul la analizele anuale gratuite si ca este programat, fiind alocate pt luna urmatoare doar 20 de locuri si este necesar sa aibe medicul de familie in judetul respectiv si are nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, ca aceste analize sunt decontate de casa de sanatate ( angajatul nu a beneficiat de nici un tip de analize in ultimii 7 ani ) medicul de familie are dreptul sa refuze sa-i elibereze acest bilet de trimitere sustinand ca firma minte si ca nu se mai fac aceste analize gratuite si ca aceste analize vor fi imputate tot lor medicilor de familie si ca daca firma vrea sa le faca angajatilor analize n-are decat sa o faca pe banii ei?

Eu una nu mai inteleg rolul medicului de familie.
Din doi medici de familie amandoi sustin ca primesc amenzi daca elibereaza trimiteri si concedii medicale. Cu drepturile noastre de pacienti totusi cum ramane?

Va multumesc si astept comentarii si chiar lamuriri din partea celor care sant in domeniu, dar va implor pe intelesul nostru al celor care nu stim telmeni legali si formulare medicale dupa coduri si abrevieri.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: