· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Copiii >3-7 ani > Activitati zilnice in aer liber la gradinita?
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Activitati zilnice in aer liber la gradinita?     
mama-necunoscuta

18.02.2016 11:22   Activitati zilnice in aer liber la gradinita?  citat 

Nu reusesc sa inteleg atitudinea refractara a majoritatii parintilor, cand vine vorba despre o propunere de genul acesta. Adica invoca impreuna cu educatoarele fel si fel de argumente pentru a refuza organizarea timpului astfel incat copiii sa beneficieze de activitati zilnice in aer libet pentru 15-30 minute. Consider ca este...greu de inteles. Nu reusesc sa pricep de ce si copiii ai caror parinti sunt pro trebuie sa stea inchisi impreuna cu copiii ai caror parinti se tem sa le fie scosi copiii afara.
Consider ca a tine 20-23 de copii in acelasi spatiu timp de aprox. 10 ore pe zi (spatiu in care se joaca, transpira, mananca, fac activitati si dorm la pranz), cu lumina naturala proasta si insuficienta (adica cu neoanele in cap), fara a aerisi sala cu geamul larg deschis macar o jumatate de ora este....inuman as spune.
Va rog sa imi expuneti parerea dumneavoastra in legatura cu acest subiect si daca se poate, sa ma indrumati unde trebuie sa fac aceasta propunere pentru a putea fi sprijinita aceasta initiativa!
Din punctul meu de vedere se incalca un drept al copilului foarte important: dreptul la o dezvoltare sanatoasa!


sus

Denunta
happyastrid
Locatie: Bucuresti
Copii
Nichita: 14 ani, 10 luni
ariadna: 10 ani, 4 luni
matei

14.10.2016 5:28   cu morile de vant m-am batut si eu  citat 

Cu morile de vant m-am batut si eu cand era baietelul mic. Erau 40 in clasa si educatoarea nu ii scotea NICIODATA afara de teama sa nu se accidenteze in vreun fel, plus ca mereu erau cativa raciti (firesc, de altfel, la varsta aia si printre atat de multi) si nu avea cine sa ramana cu ei in clasa.....etc. Desi gradinita, pentru ca era de stat, avea o curte uriasa, ingradita, e adevarat cu jucarii de fier, de alea vechi si probabil stia "doamna" ce stia.....
Din fericire atunci cand ne-am mutat la Puiutul Pufos (gradi privata, e adevarat, dar nu tare scumpa si cu oameni - oameni, nu vorbim de dotari - exceptionali, care nu suporta comparatie cu ce era dincolo) situatia s-a schimbat si copiii erau scosi zilnic afara in curtea gradinitei, chiar si in zilele mai friguroase sa faca miscare si sa ia aer, air o data pe saptamana erau dusi intr-o prlimbare mai luna, in parc. E adevarat ca n-au fost niciodata mai mult de 15 in grupa si la supravegherea lor ajuta intotdeauna si altcineva din personalul gradinitei. Pentru ca, asa cum am spus, toata lumea de la educatoare, la dircetoare si apoi la doamnele ingrijitoare se vedea ca iubesc copii.
Deci asta este o mentalitate de care se poate scapa doar prin schimbarea personalului in gradinitele de stat cu niste oameni care nu vin dor la un serviciu, ci vin la un serviciu unde iubesc copiii!!!!!


sus

Denunta
Degni

15.08.2020 4:32     citat 

Vor langer Zeit konnte ich keine Pillen finden, mit denen ich meinen Schwanz in Sekunden heben konnte. Aber jetzt, wenn ich Tabletten von der Potenz für ein Jahr von dieser Seite siehe hier nehme,kann ich sicher sagen, dass dies der Schlüssel zur Lösung Ihres Problems ist

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: