· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Copiii >7-13 ani > CE FACETI? VA DATI COPII LA SCOALA DE LA 6 ANI?
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3  »
subiect nou  raspunde
autor CE FACETI? VA DATI COPII LA SCOALA DE LA 6 ANI?     
LUCI
Locatie: IASI
Copii
Alexandru: 24 ani, 1 luna

19.02.2003 1:01   CE FACETI? VA DATI COPII LA SCOALA DE LA 6 ANI?  citat 

CE FACETI? VA DATI COPII LA SCOALA DE LA 6 ANI?

sus

Denunta
Anne-Marie
Locatie: bucuresti
Copii
Alexandra: 19 ani, 8 luni
Adelina: 11 ani, 5 luni

19.02.2003 11:43     citat 

Hehehe... eu mai am mult pana atunci... dar are noroc galusca: e nascuta pe 26 septembrie... asa ca... dupa lege n-au cum sa ma oblige s-o dau la 6 ani!

sus

Denunta
Cora

20.02.2003 12:36     citat 

Normal, de ce nu? Si eu am fost data la scoala tot de la 6 ani si nu au fost probleme. Ba dimpotriva, fata de sora mea, data la 7 ani, am fost mult mai receptiva si cu rezultate mai bune.scot limba A recuperat si ea, dar aproape dupa vreo 4-5 ani.trag cu ochiul
Depinde si de copil, este drept, dar cred ca-i OK daca se duce la 6 ani, si aici nici nu am de ales.scot limba Nascut in august, Alex va merge de la 5 ani la Kindergarten si apoi la 6 ani in clasa I. O sa fie greu pt. el sa stea locului si atent, dar trebuie sa o invete si pe asta, nu? Ce mai conteaza 1 an in + sau in - ?zambet


sus

Denunta
LUCI
Locatie: IASI
Copii
Alexandru: 24 ani, 1 luna

20.02.2003 9:44     citat 

Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema mea e ca nu am cu cine sa il las pe Alex dupa ce ar veni de la scoala. Nu vrea sa ramana singur. Este invatat sa stea intotdeauna cu noi. Nu am avut cu cine sa il lasam de mic si cred ca s-a invatat cam prost.
Va urez saaveti o zi minunata si sa fiti iubite


sus

Denunta
buburuza
Locatie: Timisoara
Copii
MARK MULLER

20.02.2003 4:50     citat 

.de la 6 ani.
eu as fi de acord daca ar schimba si programa scolara la clasa 1, vor prea multe intr-un timp prea scurt sa invete un copil.
si apropo de asta la Tv o bunica intreba..bine bine de la 6 ani dar ghiozdanul cine il duce, ca e tare greu?


sus

Denunta
Carmella

20.02.2003 5:34     citat 

LUCI, cind o sa fie in clasa I, o sa rizi tu de motivul care ti se pare acum ca te incurca sa-l dai la scoala de la 6 ani. De-ar fi numai asta. Hai sa zicem ca la 6 ani se decurca un copil cu programa de clasa I. Numai ca asta implica o virsta mai mica si in clasa aIIa, si-ntr-a IIIa etc. Si ce urmeaza in clasele astea va spun eu ca e greu de imaginat. O sa va uitati in manuale si-o sa va intrebati "cind am facut noi chestiile astea ... prin clasa a ... Va !?" ...si ei le fac intr-a IIa, aIIIa ...
Ca sa nu mai vorbim de clasa a Va ... cind a trebui sa ne facem un cerc de prieteni format din profesori de matematica care sa ne explice si noua noile metode de rezolvare ale unor exercitii, pentru ca nu e suficient sa le rezolvi intr-un anumit fel, ci numai prin metodele indicate la fiecare tip de lectie (metoda grafica, metoda aritmetica etc)
Si nici asta n-ar fi asa o tragedie, daca s-ar face toate astea la scoala, dar majoritatea profesorilor folosesc scoala drept un SRL, un loc de unde sa-si racoleze elevii pentru meditatii si nimic mai mult.
Nu generalizez, mai sint si profesori daruiti meseriei, dar in sine sistemul de invatamint din ultimii ani e "la pamint".


sus

Denunta
Sofie

20.02.2003 9:58     citat 

Aici se incepe Kindergartenul la 5 ani, e un fel de an pregatitor, si apoi la 6 ani- clasa I ... dar nu stiu ce se preda ... tot ce stiu e ca toti copiii cind ajung in clasa I cunosc literele, cifrele, stiu sa citeasca pe silabe si sa scrie ... ma intreb oare ce i-o invata atunci? ...

sus

Denunta
LUCI
Locatie: IASI
Copii
Alexandru: 24 ani, 1 luna

21.02.2003 1:40     citat 

Va multumesc pentru sfaturi chiar ma gandeam cu oarecare teama ca va veni vremea cand va veni la mine Alexandru prin clasa a-5-a, a-6-a
si ma va ruga sa il ajut sa rezolve o problema si nu ca nu as sti sa o rezolv dupa cum am invatat eu dar nu voi putea sa-i explic dupa metoda de rezolvare a profesorilor.
Asa ca eu zic ca trebuie sa invatam o data cu ei ( copii nostri ) inca o data noile metode pentru a putea face fata problemelor.
Va urez sa aveti un sfarsit de saptamana minunat.
Sa fiti iubite! (Sa fiti iubiti)
Luci - Iasi


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 20 ani
Hanna: 16 ani, 7 luni

25.02.2003 2:50     citat 

nu stiu ce as zice daca as fi in situatia de as alege: cred ca depinde mult de copil.

sus

Denunta
Denise
Copii
Tyron.B: 20 ani, 2 luni
Imara Romina Luona: 15 ani, 7 luni
Amylyn: 21 ani, 5 luni

25.02.2003 10:11     citat 

eu as spune ca da si de ce spun asta?foarte simplu .......chiar daca copilul nu este asa de pregatit si sa spunem ca nu trece clasa atunci ce conteaza daca anul urmator incepe scoala atunci trece mult mai usor clasa ...........eu una spun deci da ,cu cit mai mic cu cit mai multe invata............dupa cite stiu aici se incepe scoala la 4 ani ,tot din auzite stiu ca sa facut obligatorie pe cind inainte nu era obligatorie ...........la fel cum a zis sofie e un fel de pregatire ,deci sa invete alfabetul ,sa numere ,desene ,antrenarea memoriei etc

sus

Denunta
dianabv
Locatie: brasov
Copii
Theodor-Aron: 22 ani
Patricia-Osana: 20 ani, 3 luni
Dorothea Maria: 12 ani, 4 luni

26.02.2003 12:00     citat 

Eu zic ca nu.
Am vorbit si cu sotul si preferam sa platim o scutire medicala.
De ce? si eu sunt nascuta in iunie, ca si fiul meu, si chiar daca am mers la scoala la 6 ani si trei luni, am mers bine, am intrat din prima la facultate si a fost bine.
Diferentele fata de atunci eu cred ca sunt cel putin doua:
1. atunci TOTI copiii mergeau la 6 ani (acum cred ca vor fi destui cu scutire)
2. programa era alta (am lucrat 3 ani ca invatatoare si am vazut diferenta) - am facut practica in Germania la scoala primara, diferentele erau imense in programa, nu se compara cu Ro.
In plus, eu cred ca un an de copilarie in plus, la varsta asta, conteaza.
Nu va lucra toata viata?
Diana


sus

Denunta
LUCI
Locatie: IASI
Copii
Alexandru: 24 ani, 1 luna

10.03.2003 4:56     citat 

VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNSURI.
DEDUC DIN RASPUNSURILE VOASTRE CA AR FI MAI INTELEPT CA SA MAI ASTEPT UN AN CU SCOALA.
ARE TOT TIMPUL SA INVETE.
SA ISI TRAIASCA COPILARIA.
trag cu ochiul MULTUMESC INCA O DATA PENTRU MESAJE. trag cu ochiul
LUCI


sus

Denunta
LUCI
Locatie: IASI
Copii
Alexandru: 24 ani, 1 luna

10.03.2003 4:58     citat 

LA MULTI ANI TUTUROR MAMICILOR DAR SI VIITOARELOR MAMICI CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE.
SA FITI IUBITE.


sus

Denunta
Carmenusa
Locatie: Iasi
Copii
Teodor: 24 ani
am nascut deja!

16.05.2003 2:14     citat 

Draga Luci sunt in aceeasi situatie si pot sa-ti spun ca exista o mare diferenta intre invatamantul din strainatate si cel din tara , asa ca eu nu-l dau din acest motiv. Cadrele didactice la noi sunt prea putin interesate de copii au alte prioritati. Nu spun ca nu sunt si invatatori interesati dar acestia sunt marginalizati in scoli. Mai este o problema, sunt diferente de varsta intre copiii care merg in acest an in clasa I, unii implinesc 8 ani in sept., oct. nov.... febr. Este cam mare diferenta .

sus

Denunta
bertha
Copii
Diana: 25 ani, 3 luni

19.05.2003 1:37     citat 

Eu mi-am dat fetita de 6 ani la scoala, dar daca as putea sa dau timpul inapoi as mai tine-o un an. Chiar daca e isteata, citeste si scrie de mica, diferentele intre copii se vad. E cea mai mica din clasa, sunt copii care implinesc 9 ani anul asta, in timp ce ea abia a implinit 7. E cu gandul la joaca, nu se concentreaza la lectii intotdeauna, nu ii pare rau daca mai ia vreo nota cu minus si cu toate astea e in primii 5 din clasa. Dar pe umerii ei stau responsabilitati prea mari, sa nu mai vorbesc de ghiozdan, care are 3 kg si ceva la cele 20 kg ale ei.

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: