Bujburel

|
04.01.2009 9:02 Invatati-ne si pe noi sa papim |
|
| |
|
Stiu ca poate unele dintre voi sunteti plictisite de aceeasi intrebare, dar eu am obosit cautand modalitatea potrivita pentru mine. Am o fetita de doua luni si o saptamana pe care o alaptez exclusiv la san si creste foarte bine. Problema noastra e ca va fi necesar ca la 6 luni sa o intarc, avand in vedere ca trebuie sa ma intorc la munca, fapt ce necesita delegatii de 2-3 zile. Asa ca alptatul se va exclude definitiv. Problema e ca nu gasesc nicaieri un ghid despre pregatirea alimentatiei, adica ce as putea sa incep sa ii introduc, ceai, sucuri? si cand? Daca la 6 luni nu mai suge, ar trebui sa o invat din timp cu alte alimente? Tot ce gasesc eu imi spune despre o diversificare de la 6 luni, in cel mai fericit caz de la 4. Oare n cazul nostru e suficient? Sa nu incedpem oare sa incercam doua-trei lingurite de ceiuc, sau suculet de fructe? Suntem prea micute? Stiu care ar fi idealul, dar practicul ne obliga. Va multumesc mult pentru ajutor.
|
sus |
 |
|
alex_andra

|
04.01.2009 9:06 sub indrumarea medicului |
|
| |
|
draga mea, personal te-as sfatui sa spui asta pediatrului si sunt convinsa ca te va sfatui el mai bine decat noi. Daca esti asa nevoita sa o intarci , cred ca de la 4 luni este suficient sa se obisnuiasca pana pe la 6 ,. eu cu fetita mea m-am chinuit 3 sapt sa accepte biberonul , dar a 4 luni. au un stomacel mic si fragil si cu cat ii dai mai mult san cu atat o pregatesti mai mult , pentru un organism sanatos.
succes.
|
sus |
 |
|
allamarine1979

|
04.01.2009 10:23 |
|
| |
|
Bujburel, imi pare rau ca trebuie sa te intorci atat de repede la serviciu . Nu stiu cat iti doresti tu sa alaptezi, insa solutii exista si daca lipsesti de-acasa, chiar daca e vorba de 2-3 zile. Mi se pare ca plecarea ta o sa fie destul de traumatizanta pentru bebe ca sa-i mai iei si sanul, care la varsta asta e foarte important, si nu doar din punct de vedere nutritiv.
Oricare ar fi situatia, nu-i da nimic de mancare inainte de 4-5 luni, efectele asupra sistemului digestiv pot fi serioase mai incolo, chioar daca bebe se "adapteaza". Cat despre ceai, pe ala poti sa-l salti cu totul , nu aduce nici un benefiuciu real; daca e nevoie de hidratare, in afara de san apa e cea mai buna. si cu lapte praf se poate merge linistit pana pe la 6 luni. Acum insa este muuult prea devreme sa incepi, cu orice.
Acu' vad ca esti din Baia Mare Cine e pediatrul bebelusei?
|
sus |
 |
|
roxanamirela

Locatie: BucurestiCopii Andrei Darie: 16 ani, 4 luni alaptat, purtat, rasfatat
|
05.01.2009 11:10 |
|
| |
|
Pai si pediatra ce te-a
(eu ti-am raspuns si la celalalt subiect)
rox
|
sus |
 |
|