· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
ALIMENTATIE COPILAS 1 AN si 7 LUNI  |
roxy_pisoiu

Locatie: Bucuresti, 31 ani.Copii Alexandra Georgiana: 15 ani, 11 luni
|
14.11.2008 4:18 ALIMENTATIE COPILAS 1 AN si 7 LUNI |
|
| |
|
Dragele mele,
Vreau sa va cer un sfat, pt ca nu prea mai stiu ce sa-i dau sa pape printesei mele.
Eu, la modul general, ii dau sa pape urmatoarele: fructe si suc de fructe in fiecare zi, branzeturi, iaurturi ( lapte nu vrea de cand am intarcat-o, adica de la 1 an si 5 luni, ea nu a pui, vita si peste, mai nou ii dau sandvisuri icre rosii, negre si somon. Spun mai nou pt ca painica nu i-am dat, ea fiind bine dezvoltata - are aprox 14 kg si vreo 84 - 85 cm. II mai dau 1 ou moale pe sapt cu unt si in mare cam atat. Asta in ceea ce priveste mancarica, ca de desert ii dau putina cioco si chestii facute in casa.
Voi ce le mai dati la puii vostri???
|
sus |
 |
|
|
flish

|
14.11.2008 5:09 |
|
| |
|
Nu cred ca am inteles foarte bine ce ai vrea tu, dar uite niste idei:
1. cauta in site-ul asta Retete http://www.parinti.com/Retete-contentcid-6.html
2. cauta in alte site-uri romanesti despre copii Retete - sunt ingrozitor de multe site-uri si cam toate au categorie separata cu mancare pentru pitici
3. ce-mi place mie si gatesc:
- budinca de orez si mere
orez cu lapte scazut (se poate si cu apa)
mere rase si puse la scazut cu o lingura de unt
se amesteca si se adauga un ou din care albusul eu il bat spuma sa fie mai pufoasa budinca
se da la cuptor pana capata o culoare frumoasa deasupra si nu mai are lichid inauntru.
vezi ca nu iese dulce - depinde de mere. eu si Frumpy mancam, dar tac'so zice ca n-are nici un gust
budinca asta se poate face cu legume in loc de mar: morcov, spanac, conopida, telina, pastarnac
sau cu pere
- paste cu brocoli
1 capatana mica brocoli spatala si taiata se pune cu o lingura de ulei si una de unt si 5-8 linguri de apa la foc intr-o oala cu capac fix (care sa nu scape abur)
separat se fierb cam 1/2 punga de farfale sau alte paste late
separat se face sos bechamel din 2 linguri de faina + 2 linguri de unt + 1/2 cana lapte si apa daca mai e nevoie
cand brocoli a lasi sa scada. se adauga pastele si sosul si se mai lasa cateva minute pe foc
se poate adauga parmezan sau cascaval
in loc de brocoli poti sa pui orice fel de varza - varza obisnuita, varza de bruxelles, conopida
- pate de ficat
ficatei de pui se pun la tigaie cu lapte si unt: aproximativ 200 gr ficatei / 1 cana lapte / 1 lingura unt
se lasa sa se fiarba si sa scada. daca a nu s-au fiert ficateii completezi cu lapte.
se scot ficateii si se paseaza cu blenderul. eu adaug cam o lingura de ceapa verde tocata f f marunt si poate si miezul de la 2 felii de paine ca sa fie putin mai aerata compozitia
----
p.s.
dovleac si sfecla coapte. 
|
sus |
 |
|
roxanamirela

Locatie: BucurestiCopii Andrei Darie: 16 ani, 4 luni alaptat, purtat, rasfatat
|
|
nemora

Locatie: BucurestiCopii KAROLINA: 15 ani, 9 luni MAIA ESZTER: 13 ani, 10 luni am nascut deja!
|
17.11.2008 3:42 |
|
| |
|
ce mananc io, mananca si ea
si io am alaptat-o tot 1 an si 5 luni, dar n-am intarcat-o pana nu a seara bea lapte Milumil junior, cate 210 ml
supa, mamaliga, peste, gris cu lapte, cereale, briose, mere, paine prajita cu usturoi, cotor de varza, etc
|
sus |
 |
|
lilith1

|
04.12.2008 12:10 |
|
| |
|
suntetzi vegetarieni sau cum? 
|
sus |
 |
|
|
Lorikay

Copii Erica Maria: 15 ani, 9 luni
|
04.12.2008 1:16 |
|
| |
|
Erica are 1 an si 5 luni iar meniul ei este urmatorul:
-ora 10: o banana si cereale cu lapte
-ora 13: un castronel cu mancare ( aici intra: ciorba de pui sau de vacuta cu bors si smantana deoarece supa nu ii place, mazare cu carne, fasole verde cu carne, paste cu carne si sos de rosii, spanac cu ou, mancare de morcovi cu ficat de pui, sote de legume cu carne, orez cu legume si carne de pui, ciorba de perisoare din pui si nu mai imi aduc aminte acum ce ii mai gatesc) si la desert ii dau crema de branza cu fructe, budinca de vanilie sau iaurt cu fructe.
-ora 15: fructe (de obicei struguri si portocale)
-ora 17: paste cu branza sau o prajitura sau biscuitei
-ora 19.30: acelasi castronel cu mancare de la pranz ( sau daca pregatesc pentru noi cativa cartofi prajiti, branza, 2 crenvursti de pui, etc)
-ora 21.30: 180 ml lapte (inainte de culcare)
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
vyronis

|