· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
suptul degetelului la 3 luni jumate  |
vioelena

|
03.10.2007 9:11 suptul degetelului la 3 luni jumate |
|
| |
|
Fetelor, ce ma fac?! Bebele meu a cateva zile. Problema e ca nu prea mai vrea suzeta (desi a, a viata). Are o placere nebuna sa suga degetelul, il aud cum trage din el.....azi am stat toata ziua langa el sa nu il mai las cu degetelul in gura si sa foloseasca doar suzeta, dar cum vedea ca nu mai sunt langa el, o scuipa si incepea sa isi suga degetul. I-am pus manusi in mana sa vad daca mai face asta, dar degeata...prin manusa isi sugea degetelul.... Ce pot face??? E tare micut....nu credeam ca de la varsta asta incep sa aiba obiceiul acesta...
Va pup!!!
|
sus |
 |
|
|
Christa

|
03.10.2007 9:17 |
|
| |
|
N-ai ce-i face, sau vrei sa-i legi mainile la spate?
|
sus |
 |
|
Cora

|
03.10.2007 9:33 |
|
| |
|
lasa copilul in pace ca nu pateste nimic daca isi suge degetul!
Alex nu a are peste 2 ani si 1/2 si da semne ca nu-i mai trebuie - il sugea numai la nani.... na ca se dezvata si singur de obicei si nici dantura nu-i modificata, doar degetelul mare batatorit... dar trece, ca si al meu a eu sint pro deget sa fiu sincera, mai curat si mereu la dispozitie. 
|
sus |
 |
|
RoBlondy

Locatie: Din Oradea de origine. Acum in Connecticut, USACopii Alexia Molnar: 17 ani, 10 luni Raducu Sebastian Molnar: 15 ani, 9 luni Frisky Molnar: 18 ani, 7 luni
|
03.10.2007 10:00 |
|
| |
|
si raducu meu care are tot 3 luni jumatate suge degetul de 2 sapt deja...eu il las.nu vrea suzeta...nici nu insist
|
sus |
 |
|
anykara

Locatie: constantaCopii DAVID GABRIEL: 15 ani, 9 luni SARA LUCIANA: 13 ani, 4 luni
|
03.10.2007 11:07 |
|
| |
|
eu credeam ca numai baiatul meu isi suge degetul,dar daca si voi aveti aceeasi problema inseamna ca nu este asa mare tragedie pe mine ma speriat cineva ca daca nu il dezvat acum cand e mic o sa am de furca cu el mai mare .....imi spunea ca stie pe cineva care pana la 7ani a eu i-am pus manusi in mana ,dar degeaba cred ca o sa il las in pace ,poate se dezvata singur .
|
sus |
 |
|
|
Christa

|
03.10.2007 11:22 |
|
| |
|
Mona n-a unde isi sugea degetul, dar a nu veneam eu imediat cu sanul, in rest n-a n-o face.
Poate a din cauza ca am alaptat-o si o alaptez inca la cerere, si ea cerea foarte des, deci n-a altceva. 
|
sus |
 |
|
Cora

|
04.10.2007 12:12 |
|
| |
|
---------- Christa a din cauza ca am alaptat-o si o alaptez inca la cerere, si ea cerea foarte des, deci n-a altceva.  ----------
depinde de copil, parerea mea! ai mei alaptati la cerere amindoi si tot au fost diferiti... sa-si suga degetzelele si gata, dupa 3 ani daca continua i-om dezvata noi, ca doar nu s-or insura/marita cu ele in gura. 
|
sus |
 |
|
Christa

|
04.10.2007 12:28 |
|
| |
|
---------- Cora a---------- Christa a din cauza ca am alaptat-o si o alaptez inca la cerere, si ea cerea foarte des, deci n-a altceva.  ---------- ----------
Cora, era vorba de doua puncte, nu doar de unul. Sunt si copii alaptati la cerere care "cer" doar la 3 ore ...
|
sus |
 |
|
Cora

|
04.10.2007 12:41 |
|
| |
|
---------- Christa a din cauza ca am alaptat-o si o alaptez inca la cerere, si ea cerea foarte des, deci n-a altceva.
Cora, era vorba de doua puncte, nu doar de unul. Sunt si copii alaptati la cerere care "cer" doar la 3 ore ... ----------
aaa... pai am si eu 2 exemplare diferite: Alex cerea la cerere si la nici 1 h si 1/2 dupa ce termina (adica 20-30 minute de supt), chiar si la 1 an facea asta pe timp de noapte , iar Nick la cerere dar cu bun simt si de la inceput mai devreme de 2h dumnealui nu a maximul de timp intotdeauna la supt a 7 minute... chiar la ambii sini.
ti-am zis eu ca trebuie sa mai faci unul, dar sa fie pe dos ca Mona. auci, nu da tare! 
|
sus |
 |
|
Christa

|
04.10.2007 12:50 |
|
| |
|
Cora, imi pare cu regret, dar nu mi-ai demonstrat nimic.
---------- Cora a are peste 2 ani si 1/2 si da semne ca nu-i mai trebuie ----------
---------- Cora a eu 2 exemplare diferite: Alex cerea la cerere si la nici 1 h si 1/2 dupa ce termina (adica 20-30 minute de supt), chiar si la 1 an facea asta pe timp de noapte , iar Nick la cerere dar cu bun simt si de la inceput mai devreme de 2h dumnealui nu a maximul de timp intotdeauna la supt a 7 minute... chiar la ambii sini. ----------
Eu ce ziceam? Probabil din cauza ca Mona a
Alex cerea mai des sanul si n-a la interval mai mare, inteleg) si suge degetul. 
|
sus |
 |
|
Cora

|
04.10.2007 1:34 |
|
| |
|
nu mai, nu vroiam sa demonstrez nimic ca nu aveam de ce... nu auzi ca Nick sugea de la "purtator"? asa a-l mai suge doar cind ii este somn, nu ca sa tina ceva in gura... nu vezi ca el minca repede de la inceput, nu ca lalalitul de frate-su? asa maninca si acum, Nick termina in 5-10 minute, Alex de la 30 minute in sus... si nu mai suge niciunul la tzitza.
hai ca am monopolizat discutia si ne-njura oamenii. "diversificasem" si eu pe tema copiilor diferiti, cu preferinte diferite chiar si intre frati.
|
sus |
 |
|
DJ

Locatie: BucurestiCopii Ionut-Horia: 15 ani, 8 luni Ida Maria: 12 ani, 3 luni
|
04.10.2007 8:46 |
|
| |
|
---------- anykara a voi aveti aceeasi problema inseamna ca nu este asa mare tragedie pe mine ma speriat cineva ca daca nu il dezvat acum cand e mic o sa am de furca cu el mai mare .....imi spunea ca stie pe cineva care pana la 7ani a eu i-am pus manusi in mana ,dar degeaba cred ca o sa il las in pace ,poate se dezvata singur . ----------
Eu mi-am supt degetul pana la 7 ani (si suzeta pana la 3, cand mi-au pus ardei pe ea) si nu am nimic nici la deget si nici la dantura.
|
sus |
 |
|
onitzu

|
04.10.2007 8:55 |
|
| |
|
in mod sigur la un moment dat va renunta. Radu n-a des, chiar si la de minute si cu toate astea de la 3 luni isi suge degetul. Initial intre mese, probabil de plictiseala, pentru ca daca incercam sa il scot si sa-i ofer sanul ma refuza, deci nu ii era foame. Apoi inainte de somn. Acum la 1 an jumate il mai suge ocazional cand e foarte obosit, dar cateva minute, sau dacase loveste sau mai stiu eu ce problema are....e un fel de consolare.....
|
sus |
 |
|
laucos

Copii B A
|
04.10.2007 8:59 |
|
| |
|
---------- DJ a---------- anykara a voi aveti aceeasi problema inseamna ca nu este asa mare tragedie pe mine ma speriat cineva ca daca nu il dezvat acum cand e mic o sa am de furca cu el mai mare .....imi spunea ca stie pe cineva care pana la 7ani a eu i-am pus manusi in mana ,dar degeaba cred ca o sa il las in pace ,poate se dezvata singur . ----------
Eu mi-am supt degetul pana la 7 ani (si suzeta pana la 3, cand mi-au pus ardei pe ea) si nu am nimic nici la deget si nici la dantura. ----------
si eu , chiar 2 degetele odata . Am o dantura minunata fara carii sau alte minunatii.
Suzeta nu am vrut .
|
sus |
 |
|
rdolyy

Locatie: IASICopii EDUARD-MIHAI - O minune de copil. 16 ani, 1 luna
|
04.10.2007 9:48 |
|
| |
|
si Edi a ceva,am stat stresata si tot ii scoteam degetelul din gura,o zi doua,apoi m-am linistit si il las in pace,dar eu nu i-am dat nici suzeta,si o sa se dezvete s-o mai lua cu joaca,deja ziua e activ se joaca,doar seara sau cand e suparat si-l mai suge,in rest are treaba.
|
sus |
 |
|
|
|