· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
temperatura la 37.6 rectal?  |
carmen22

|
26.02.2007 7:35 temperatura la 37.6 rectal? |
|
| |
|
este considerata temp?dc nu d la ce temp luata rectal se pune supozitor?
|
sus |
 |
|
|
abramburica

Locatie: BucurestiCopii THAISA DANA TEODORA : 18 ani, 3 luni MARIUS DANIEL LAURENTIU ANDREI: 13 ani, 4 luni
|
26.02.2007 7:40 |
|
| |
|
Eu pana la 38-38 cu 5 nu-i dau nimik....la temp asta de 38 -38,5 ai dau nurofen, calpol sau efferalgan ce am prin casa dar in general nurofen....Dupa 39 ai bag supozitor cu paracetamol...dupa 39 cu 5 novocalmin...Acum sunt patzita bine de tot... 
|
sus |
 |
|
carmen22

|
26.02.2007 7:55 |
|
| |
|
hmmm am fost la o dr d fam ,, d fapt a i-am zis ca a cum nu i-ai pus supozitor?????" era p alta planeta!!!
|
sus |
 |
|
andismom

Copii Andi: 17 ani, 1 luna Maria Cezara: 13 ani, 4 luni
|
26.02.2007 8:10 |
|
| |
|
pana in 38.0-38.5 rectal (dar scazut 5 unitati asta insemnand un 38.5, 39.0 pe termometru) nu se considera febra ci subfebrilitate.
eu totusi sunt adepta unei vizite la medic cand apare o astfel de temperatura, adica peste 38.0 rectal (cu scaderea celor 5 unitati, deci 38.5 pe termometru).
daca nu poti ajunge imediat la medic eu cred ca nu se greseste daca se administreaza un antitermic de genul Panadol, Nurofen etc.
|
sus |
 |
|
gliss

Copii Ti: 18 ani, 5 luni
|
|
|
Cora

|
|
abramburica

Locatie: BucurestiCopii THAISA DANA TEODORA : 18 ani, 3 luni MARIUS DANIEL LAURENTIU ANDREI: 13 ani, 4 luni
|
27.02.2007 9:43 |
|
| |
|
F interesant articol...dar ne potzi da si un link unde scrie cat se scade la fiecare mod de luat temperatura sau in fct de termometru...stiam ca la cea rectala se scade0.x grade...dar nu-l stiu pe X... 
|
sus |
 |
|
NicoletaBotez

Locatie: Bucuresti, sector 2Copii Andreea-Maria: 18 ani, 1 luna Daniel-Gabriel: 15 ani, 1 luna Catalin-Mihai: 15 ani, 1 luna
|
27.02.2007 9:46 |
|
| |
|
---------- abramburica a un link unde scrie cat se scade la fiecare mod de luat temperatura sau in fct de termometru...stiam ca la cea rectala se scade0.x grade...dar nu-l stiu pe X...  ----------
si eu vreau !!!! 
|
sus |
 |
|
ralus

Locatie: sighetCopii anna: 16 ani, 5 luni mara: 13 ani, 8 luni
|
27.02.2007 10:14 |
|
| |
|
cea mai buna metoda de clarificare este (dupa mine) cunoasterea temperaturii normale a
de pilda, a
de aici imi dau seama daca are temperatura au ba
nicoleta, x=4, x=5
alege pe care o vrei. scolile de medicina nu se inteleg, dar-mi-te noi
oricum sper sa nu aiba nik piticul
|
sus |
 |
|
carmen22

|
27.02.2007 11:39 |
|
| |
|
multumesc pt raspfetelor, asta micu are nasul infundat,mucisori si respira mai greu p nas, i-am luat karvol si ii pun intr-un vas cu apa fierbinte nu foarte aproape de cap, aseara i-am bagat un supozitor eferalgan, picaturi in nas:colargon(sper ca asta e denumirea corecta), il aspir cu batista bebeblusului si afara nu l-am mai scos d aproape 1 saptam cu exceptia zilei d ieri cand l-am dus la medicul d fam sa il asculte la plamani.
|
sus |
 |
|
Cora

|
27.02.2007 5:21 |
|
| |
|
---------- abramburica a un link unde scrie cat se scade la fiecare mod de luat temperatura sau in fct de termometru...stiam ca la cea rectala se scade0.x grade...dar nu-l stiu pe X...  ----------
pai nu scrie in articol? temperatura masurata rectal este cea reala, la restul mai adaugi sau mai scazi... este detaliat la fiecare...
|
sus |
 |
|
abramburica

|
27.02.2007 5:26 |
|
| |
|
akum vazui... ...eu i-am luat danutzei cu digital si cu mercur rectal si a 0,4 intre ele care sincer a laut decizii ala digital imi arata 40 cu 3 si-mi venea sa fug in papuci la spital, cel cu mercur imi arata 39 cu 9 care imi lasa 5 min sa ma imbrac... 
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
vyronis

|