voichita

Locatie: cluj-napocaCopii serban: 28 ani, 2 luni radu: 17 ani, 6 luni tudor: 19 ani, 11 luni
|
08.07.2005 5:56 plansul prelungit |
|
| |
|
Ce faceti voi cand puiul de 2- 3 ani raspunde cu plansete lungi si parca nesfarsite atunci cand ii interzici ceva ( sau cand e obosit si nu mai stie ce vrea).Dati-mi niste solutii!
|
sus |
 |
|
ddadriana

|
08.07.2005 7:56 |
|
| |
|
stringi din dinti puternic, nu ai voie sa dai inapoi daca plinge, ca invata ca daca urlu mama face tot ce vreau eu(si cred ca e inposibil sa indeplinesti toate dorintele copiilor, sau?). Exercitiu asta facut de citeva ori(stiu ca te doare), si copilul invata ca: chiar daca urlu, urlu in zadar ca daca a inseamna nu. Asta ii da incredere in tine.
Exista doua posibilitati: ori asculta copii de parinti, daca nu sint nevoiti sa asculte parintii de copii. Cu cit mai devreme incepi sa-l inveti cu reguli cu atit mai simplu ptr voi. a vreo doua ori m-i sa trintit de podea ca i-am interzis ceva, a deie
cu capul de pereti, dar a de atuncia(acuma are 6 ani 8 luni) nu am probleme cu ea.
Treaba cealalanta cu oboseala, am avut-o si o avem si acuma, desi incerc sa evit supra solicitarii ei, cind e obosita are chef sa se certe cu mine, si e smechera, i-mi cunoaste pct slabe si incearca sa ma atace, dar eu incerc sa-o fac atenta asupra oboselii ei, ii spun ca o iubesc si i-mi doresc sa mearga la culcare sa lase cearta pe miine.
|
sus |
 |
|
Chaton

Copii Radu Cosmin - Minunat! 18 ani, 7 luni
|
03.08.2005 12:42 |
|
| |
|
ooo,am ajuns s s scriu si eu aici daca ii refuz ceva e jale;brate sau sa fac ce vrea el;asa ca il las sa planga cat o putea si nu ma mai inmoi.Ii trece,greu,da ii trece..inca ne confruntam cu asa ceva,o sa albesc de tot..da asta e,copil cuminte si baba frumoasa... 
|
sus |
 |
|
florica

|
20.08.2005 6:31 |
|
| |
|
:cry: La televizor, am auzit un psiholog vorbind despre plansul copiilor.
Atunci cand copilul plange pentru prima data, ca i se refuza ceva (o jucarie, de exemplu), cica ar fi bine ca parintele sa nu cedeze, pentru ca data viitoare va face mai rau(se va aseza in fund sau se va tavali pe jos)
si uite asa un lant intreg de speculatii din partea copilului. Eu cred ca daca nu se obisnuesc copiii, o sa ne adaptam noi parintii!
|
sus |
 |
|