· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Alaptarea > APA LA BEBELUSI ALIMENTAI EXCLUSIV LA SAN
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3 ... 44, 45, 46  »
subiect nou  raspunde
autor APA LA BEBELUSI ALIMENTAI EXCLUSIV LA SAN     
cristinaraduledcu

Copii
ANDREI: 16 ani, 1 luna
am nascut deja!

23.07.2007 3:02   APA LA BEBELUSI ALIMENTAI EXCLUSIV LA SAN  citat 

buna fetelor, am un baietel de 3 luni si papa doar lapte de la san.
este necesar sa-i dau apa asu ceai?
Eu nu i-am dat pana acum, am citit pareri si pareri dar nu stiu ce sa fac, voi cum ati procedat?

sus

Denunta
chisicuta

Copii
Daniel Luca: 17 ani, 2 luni
am nascut deja!

23.07.2007 3:44     citat 

Laptele de mama tine si de sete. de la natura a lapte. La inceputul suptului, bebe trage un lapte mai apos, menit sa-i potoleasca setea, mai apoi urmeaza un lapte plin de nutrienti, iar la urma, cand sanul e aproape de a doctorita a apa pe zi,iar ceaiul era cel de colici.mai uita-te la buzitele lui si vezi daca sunt uscate,asa iti mai dai seama daca ii este sete

sus

Denunta
Romelia

23.07.2007 4:55     citat 

In zilele toride de vara poti sa-i dai cate o lingurita de apa pe zi, dar atat

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 10 luni

23.07.2007 7:25     citat 

----------
Romelia a vara poti sa-i dai cate o lingurita de apa pe zi, dar atat
----------

Defineste torid. zambet Eu la 35-36 grade (vara trecuta) nu i-am dat Monei apa. trag cu ochiul

sus

Denunta
Romelia

23.07.2007 7:37     citat 

Nici eu nu am dat, dar am vazut ca organizatiile de sanatate, spun ca e acceptabil in zilele cu temperaturi ridicate si uscate sa fie data sugarului cate o lingurita de apa. Nu e obligatoriu dar e acceptbil in asemenea situatii sa primeasca acest lichid, suplimentar fata de san
temperaturile peste 30, sunt considerate mari, ce e canicular ptr unii , poate sa fie accepatbil ptr altii, deci depinde de fiecare organism in parte unde isi are limita

sus

Denunta
Shadia

Copii
Adnan: 16 ani, 1 luna

23.07.2007 10:27     citat 

Cum sta treaba mamici in cazul in care bebe este hranit cu laptic formula?
are voie apa la 3 luni sau nu ii prea bine? o fi ceaiul mai bun?
de ce nu ii bine sa bea apa?
asteptam mamicile cunoscatoare sa ne raspunda si noua
multumim

sus

Denunta
Christa

Copii

23.07.2007 10:33     citat 

Shadia, daca e de ales intre ceai si apa, eu prefer categoric apa. rad Mona nici pana in ziua de azi n-a supliment de lichid, dar nici la ei nu e musai. Ii poti da apa de la robinet fiarta si racita (depinde de calitatea apei pe care o aveti), ori apa plata nefiarta.

Romelia, daca unui bebelus alaptat exclusiv ii dai din cand in cand apa, cum ziceai tu, cand e f. cald, se considera intr-adevar ca inca e alaptat exclusiv. ma rog, unii considera ca si daca ii dai ceai e tot alaptat exclusiv, dar in privinta ceaiului nu-s numai eu de alta parere. trag cu ochiul

sus

Denunta
micky_creanga

Copii
Matteo: 16 ani, 6 luni

24.07.2007 1:29     citat 

eu i-am dat ceai de colici de pe la o luna, ca nu mai stiam ce sa fac cand plangea disperat, cu toate ca sugea foarte des... Oricum nu bea mult cand e asa de mic, o gurita-doua.
Nu stiu daca am facut bine, insa in momentele alea ai face orice ca sa-i alini durerile, ii dadeam inclusiv picaturi. Despre sete nu cred ca se punea vorba pt ca s-a exemplu eu nu stiu nici acum daca si cand i-e sete prostit . Pur si simplu ii propun de mai multe ori pe zi apa.

sus

Denunta
cristinaraduledcu

Copii
ANDREI: 16 ani, 1 luna
am nascut deja!

24.07.2007 7:53     citat 

de ce nu se fierbe apa plata?

sus

Denunta
Christa

Copii

24.07.2007 8:06     citat 

Deoarece ar creste concentratia sarurilor minerale din ea (o parte din apa se evapora la fierbere), ceea ce nu ar fi bine pentru bebe (probabil ca nici pentru noi).

sus

Denunta
roxy_pisoiu

Copii
Alexandra Georgiana: 16 ani, 1 luna

30.07.2007 8:58     citat 

Cristina,

si eu ii dau sa pape titica dar mi-a apa si ceai, asa ca am incercat sa- dau........dar e suficient numai lapticul de la tine - mi-a la noi ii tine si de foame si de sete.

ce faceti voi, sunteti bine, nu???

va pupam trag cu ochiul

sus

Denunta
khrisu

Copii
Matei: 16 ani, 4 luni

10.08.2007 8:45     citat 

----------
Christa a (o parte din apa se evapora la fierbere), ceea ce nu ar fi bine pentru bebe (probabil ca nici pentru noi).
----------

din cate imi amintesc in momentul fierberii duritatea temporara a calciu si magneziu)precipiata , adica raman pe oala (asa numitul calcar)...aproape tot necesarul de calciu si magneziu il luam din apa tocmai datorita duritatii temporare si permanente ale apei (saruri de calciu si magneziu). in concluzie apa fiarta are mai putine saruri decat cea nefiarta.
apa plata trebuie fiarta incepand cu a la desigilarea sticlei din cauza bacteriilor aerobe care ar putea sa se dezvolte in sticla.
calcarul care ramane pe biberoane atunci cand se sterilizeaza prin fierbere nu prea ar fi bun pentru bebe de aceea e mai indicat ca biberoanele sa se sterilizeze la aburi evitand astfel depunerile de calcar. sper sa nu gresesc si sa dau informatii gresite...
sanatate la bebei jenat

sus

Denunta
vyronis

25.02.2021 2:11     citat 

CDDA

sus

Denunta
vyronis

25.02.2021 2:12     citat 

366

sus