...S-a TURTA...CE a CU BANII..a CONSOLEZ si EU)...APOI...OJA..si IN CELE DIN URMA INELUL de ARGINT...DEGEABA URLAU TOTI IA BANII CA FIMEA a MAI si URLA CA DIN GURA de SARPE...CUM S-O URCE PE ea PE GALEATA..si CIND a CITA AUDIENTA ARE..CE S-a...UN PIC de PLINS(URLET) NU STRICA..PREA SINT ASTIA GALAGIOSI....E..ANNE..CE ZICI? a FETE CUCUIETE!ELE SA TRAIASCA...
Copii Alexandra-Ioana: 24 ani, 5 luni Teodora-Paula: 19 ani, 11 luni
13.01.2003 10:36
---------- citat: ...S-a TURTA...CE a CU BANII..a CONSOLEZ si EU)...APOI...OJA..si IN CELE DIN URMA INELUL de ARGINT...DEGEABA URLAU TOTI IA BANII CA FIMEA a MAI si URLA CA DIN GURA de SARPE...CUM S-O URCE PE ea PE GALEATA..si CIND a CITA AUDIENTA ARE..CE S-a...UN PIC de PLINS(URLET) NU STRICA..PREA SINT ASTIA GALAGIOSI....E..ANNE..CE ZICI? a FETE CUCUIETE!ELE SA TRAIASCA... ----------
hai ca esti mortala...
sunt curioasa si eu ce va alege a aur nu?. si Daria a carte, spre disperarea mea.
Iaca aici fata harnica, buna de maritat. Zi merci mai, ca eu cu fi-miu cu pieptanul ce sa mai zic? Taman el care nu se piaptana (ca niciodata nu a vad ca nu se lasa convinsa sa fie doar femeia harnicuta, vrea si adorata si cadorisita cu cadouri.
Buna, fetita noastra implinetse acusi un an si trebuie sa-i rupem turta. Problema e ca pana acum, nimeni n-a ce se rupe turta? Stie careva sa ne spuna? :?:
E un obicei din vremea dacilor. Se regaseste si la nunta, in unele zone. Ca semnificatie, este vorba de revarsarea ajutorului ceresc, prin darurile pamantului (turta = cereale = nevoie vitala). Mai este legata aceasta turta si de cultul zeitelor ocrotitoare ale agriculturii, care era in vremea aceea principala sursa de existenta a as putea sa spun ca e si acum; sunt miliarde de oameni care traiesc fara computer, TV, automobile, avioane, etc. si nu mor. In schimb, fara mancare ar muri pana luna viitoare... ).