· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Copiii >Pana la 1 an > OBEZITATE???
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4, 5  »
subiect nou  raspunde
autor OBEZITATE???     
Carmella

08.05.2005 9:24   Re: OBEZITATE???  citat 

----------
shory a asemenea ineptie?
----------

La intrebarea asta, si la cum ai prezentat problema te asteptai sa raspunda cineva ca are o parere buna despre cum procedeaza respectiva mamica ??

----------
shory a unde stiu eu ce-i in casa omului....dar in fine...
eu am lansat clar niste intrebari pe care se pare ca nu le-a simplu cred ca exagerezi si ca nu cunosti adevarul-adevarat despre modul cum isi hranea mama respectiva copilul. Poate ca intr-o anumita zi a a porc la 1 an ... asta inseamna ca trebuia sa-mi cheme cineva Protectia copilului ca nu-l hranesc bine ?
Iar intrebarile pe care le-ai lansat si zici ca nu le vede nimeni isi dau singure raspunsul zambet

sus

Denunta
shory

Copii
Eduard Leonard: 18 ani, 4 luni

08.05.2005 9:38     citat 

pur si simplu cred ca exagerezi si ca nu cunosti adevarul-adevarat despre modul cum isi hranea mama respectiva copilul. Poate ca intr-o anumita zi a a fata zi de zi o luna intreaga si vezi ce mananca acel copil nu cred ca se pune problema ca nu as cunoste adevarul...
""din pacate"" eu nu-mi hranesc bb dupa carti...si desi nu despre mine era vb aici ti-am raspuns...
stiu ca exprimarea mea lasa de dorit dar eu lansand acest subiect nu am vrut decat sa aflu daca mai sunt si alte mamici care sunt ""speriate"" ca bb ar putea deveni obezi daca mananca painica sau biscuti... trist
in fine deja regret ca am deschis acest subiect!

sus

Denunta
Minteuan

Copii
David: 18 ani, 11 luni
Horea: 17 ani, 2 luni

08.05.2005 10:28     citat 

Nu trebuie sa te superi! sint convinsa ca nu a chiar proaspat mamici si inca sindromul de "closca" e puternic foarte fericit jenat si reactionam la suferinta oricarui copil. E trist ce se intimpla cu el...pacat ca exista asemenea parinti. trist
si ca sa te inveselesc sa stii ca eu sint extrema cealalta, il indop pe David sa se ingrase si el odata! foarte fericit Glumesc, ii dau sa manince cit vrea si cam ce vrea, inca nu stie sa ceara ceva anume dar incerc pina maninca.

sus

Denunta
Cora

08.05.2005 10:31     citat 

----------
shory a alte mamici care sunt ""speriate"" ca bb ar putea deveni obezi daca mananca painica sau biscuti... trist
in fine deja regret ca am deschis acest subiect!
----------

Da, eu sint o mamica care nu vrea sa dea piine sau biscutiti sau cereale la bebei pe motive de obezitate mai tirziu (si traiesc in tara lor unde vad consecintele acestor alimente bagate la greu inca de la 4-6 luni)... sau cel putin le evita pe cit posibil... si prefera lapte, carne, brinza, oua - tot ce ne lipseste noua! foarte fericit ... Alex nici acum nu maninca mai mult de 1-2 felii de piine intr-o zi, cereale cu lapte dimineata la 2-3 zile cel mult si nu se-nghesuie prea mult la biscuiti. si mie nu-mi pare rau ca poate compensa cu un orez, sau niste paste fainoase etc. trag cu ochiul

si apropo de greutate. Fetita cea mare a numai 1 an si 1/2. rad Sa nu mai zic de nepoata-mea, cautata si-ncoarne, care maninca de "sparge" si nu pune nimic pe ea, este exasperata sora-mea, la 3 ani si 1/2 nu avea nici 12 kg, iar Alex al meu avea la 1 an 11 kg, si gras nu puteai spune ca este daca-l vedeai. prostit

si poate ca mamica ceea exagereaza cind povesteste, sau naiba stie ce-o fi in capul ei. Daca tu crezi sigur ca nu-i caz de Protectia Copilului, atunci asta este, pe unii nu ai cum sa-i educi, is prea mari si incapatinati. trist

Nu-i motiv de cearta subiectul, doar ca in astfel de situatii mai bine-ti vezi de treaba ta. Asta daca, cum am mai zis, nu prezinta pericol intr-adevar pt. copil.

sus

Denunta
Onush

09.05.2005 7:12     citat 

----------
shory a alte mamici care sunt ""speriate"" ca bb ar putea deveni obezi daca mananca painica sau biscuti... trist
----------

La noi in casa nu se mananca paine in general ... Ruxandrei nu i-am pus niciodata paine in mancare. ea mananca paine cu unt sau goala din cand in cand cand ii este pofta. Biscuitii nu ii plac si nu i-a 2 ani in biberonul de seara. Acum, din cand in cand (poate 1 data la 1-2 saptamani) cere singura.
Nu sunt "speriata" de predispozitia la obezitate dar nu imi incurajez copiii la fainoase, sunt atat de multe alte lucruri bune si sanatoase de mancat ... Mi se pare anormal ca un om sa nu se simta satul daca nu mananca paine la o masa, pentru ca asta a alimentatie cu care a
gazzella

Copii
F: 18 ani, 4 luni
B: 16 ani, 4 luni
M: 10 ani, 11 luni

09.05.2005 8:55     citat 

Eu cred ca painea am sa i-o dau, biscuitii nu.
Pinea e indispensabila in anumite combinatii nutritionale, cerealele constituind sursa principala de amidon si deci energie care se asimileaza f. usor. Cerealele au un continut important de vitamine din complexul B si de proteine care in combinatie cu proteinele din legume dau nastere la un amestec proteic de valoare biologica poragonabil proteinelor de origine animala. Pe urma painea dospita in mod natural e maximum ce se poate oferi bb-ului ca si paine.

sus

Denunta
razvik

Copii
Razvan Valeriu: 18 ani, 9 luni

09.05.2005 11:24     citat 

shory, nu trebuie sa te simti prost sau sa regreti ca ai deschis acest subiect. problema nu se pune daca ai facut tu ceva pentru acel copil?!
din proprie experienta, pot spune ca am vazut cazuri in extrema cealalta (copil de 3 luni care avea 9 kg), dar nici asa nu trebuie sa aruncam cu reprosuri catre mama respectiva.
din cate am inteles, copilul a personalul specializat de acolo - ei erau cei care trebuiau sa ia o masura pentru copil (nici o persoana nu poate face sesizare la Directia pentru Protectia copilului, fara sa se identifice, pentru ca sunt multe telefoane surpriza).
iar in ce priveste painea si biscuitii, eu ii dau copilului meu, fara a ce va vrea el). asta este parerea mea - eu am crescut cu vestitele mancaruri romanesti si multe prajituri de casa si multumesc lui Dzeu, sunt sanatoasa, greutatea e ok, si niciodata nu am facut abuz pentru ca intotdeauna era ceva dulce in casa si nu mi-au fost interzise (stiti voi, cu fructul oprit!)
multa sanatate si rabdare cu puiutii vostri

sus

Denunta
Elody

Copii
ELODIE: 18 ani, 7 luni
Solene-Amandine: 14 ani, 10 luni

11.05.2005 8:01     citat 

Shory,crede_ma ca prietena ta e nebuna deabinelea prostit prostit prostit Pacat ca nu o cunosc personal ca ias zice eu vreo doua .Tu daca vrei sa faci un bine copilului ,mai bine dute la protectia copillului si anunta ca e nebuna la capatina ca_si infometeza copilul.Asa toata lumea zice:(vai ce mila mie de el saracu)dar in realitate nimeni nu face nimic.Eu nu o cunosc,ca altfel copilul era demult salvat.!!!

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

11.05.2005 8:04     citat 

----------
Onush a curiozitate, dimineata si seara ce mancati?

sus

Denunta
Elody

Copii
ELODIE: 18 ani, 7 luni
Solene-Amandine: 14 ani, 10 luni

11.05.2005 8:11     citat 

ma fetelor surprins adica daca copilul vrea sa manance un biscuite de pofta ,voi nu_i dati confuz Ce naiba surprins o sa devina obez daca mananca un biscuite si paine din cind in cind surprins Asta e culmea.Mie doctorul dieteticean mia spus ca din cind in cind pot manca si ceocolata confuz Organismul are nevoie de toate.Secretul este sa manaci echlibrat!!Ce norocoasa este fata mea zambet Ëu ii dau fetei mele de toate si echilibrat,ca drept urmare are o energie de nedescris!!!

sus

Denunta
IoanaP

Copii
Daria
Tatiana

11.05.2005 8:36     citat 

nu e pb ca mananca un biscuite sau paine (de preferat de secara sau neagra..cel putzin noi asta mancam in casa)...important este sa nu manance intre mese, sa ishi formeze un prost obicei sa manance mereu cate ceva(cel mai ushor de rontzait intre mese sunt biscuitzii)...
eu asta voi respecta si asta cred ca este una din cauzele ce duc la obezitatate.

Shory,
cu cele mai mari rugamintzi..............vorbeshte la protectia copilului si cere-le sfatul (inclusiv sa itzi pastreze anonimatul)....ai tot ajutorul nostru... sarut sarut sarut sarut sarut sarut

pb acel copil(daca va trai), va ramane cu multe sekele ....nu imi vine sa cred ceea ce ai spus...sunt inca shokata exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie exclamatie

sus

Denunta
Onush

11.05.2005 8:43     citat 

----------
Christa a curiozitate, dimineata si seara ce mancati?
----------

Dimineata, oua sunca, lactate.... mancare de mic dejun... nu cereale, nu cu paine ... noi adultii, Ruxandra acelasi lucru in plus, ocazional mananca cereale sau paine cu unt daca cere; iar seara salate.

Elody, eu am zis ca avem in casa si cereale si paine si biscuiti (la vedere) .... daca vrea primeste daca nu eu nu o oblig.

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

11.05.2005 9:28     citat 

----------
Onush a mic dejun... nu cereale, nu cu paine ...
----------

Eu cred ca ar trebui sa mananc cam multe oua si multa sunca pana sa ma satur. jenat Nu e vorba ca nu mananc o gramada de paine, doar 1-2 felii (depinde de marime), insa doar cu ceea ce mananc pe langa, fara paine, sigur nu m-as satura. Interesant. zambet

sus

Denunta
Cora

11.05.2005 11:09     citat 

----------
IoanaP a rontzait intre mese sunt biscuitzii)...
eu asta voi respecta si asta cred ca este una din cauzele ce duc la obezitatate.
...
----------

Cu asta a pt. mine.

sus

Denunta
Carmella

12.05.2005 8:27     citat 

----------
Elody a toate si echilibrat
----------

rad rad Nu crezi ca toate mamele gindesc la fel ? rad rad
Daca ai insira aici tot ce ii dai tu echilibrat, o sa vezi ca ideea ta de "echilibru" nu e aceeasi cu a