· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
sa tund baietelul sau nu?  |
dana

|
26.02.2003 1:25 sa tund baietelul sau nu? |
|
| |
|
Fetelor voi ce ma sfatuiti, este bine sau nu sa tund baietelul daca este inca nebotezat? Este atat de mare parul si de neuniform incat as vrea sa-l aranjez putin.
Dana si Mihai
|
sus |
 |
|
|
Denise

Copii Tyron.B: 21 ani, 3 luni Imara Romina Luona: 16 ani, 8 luni Amylyn: 22 ani, 5 luni
|
26.02.2003 1:34 |
|
| |
|
de ce nu?
eu lam tuns si inca nui botezat si are par destul si creste foarte repede
succes
|
sus |
 |
|
lumi12a

Copii Lexi: 20 ani
|
26.02.2003 1:37 |
|
| |
|
Aolio, tunde copilu'. Asa mi-au zis si mie fetele. Citeste ca mai e o rubrica despre tuns pe aici pe undeva.
|
sus |
 |
|
muztu

|
26.02.2003 2:25 |
|
| |
|
Dana, daca nu crezi in asemenea obiceiuri si superstitii poti sa iti tunzi baietelul. Alegerea este a
|
sus |
 |
|
zizee

Locatie: la rascruce de 3 vinturiCopii Anaïs Louka (Snoopi): 20 ani, 8 luni
|
26.02.2003 3:26 |
|
| |
|
Ce-are una cu-alta?
Nici Snoopi nu-i botezata, in skimb i-am ciupit un pic de puf, la 1 an, asa, de fun...
|
sus |
 |
|
|
lumi12a

Copii Lexi: 20 ani
|
26.02.2003 4:24 |
|
| |
|
Mai dragelor, daca ar fi sa ne luam dupa superstitii... ar chiori bietii copii cu parutul in ochi.
Mamaie cand a ciuf lui Lexi, a mot! si cand i s-a ce daca? Imi cresc copilul dupa traditia moderna nu dupa cea de acum 50 de ani! Sa nu si-l tunda cine vrea!" a stia
Concluzia: fiecare face cum crede ca e mai bine, respecta sau nu traditii... da' io zic ca tre' sa ne gandim la binele copilutului.
Cu drag,
|
sus |
 |
|
zizee

Locatie: la rascruce de 3 vinturiCopii Anaïs Louka (Snoopi): 20 ani, 8 luni
|
26.02.2003 4:33 |
|
| |
|
mai, inca o data, care-i legatura dintre tuns si fapul ca bebe nu-i botezat inca? v-am zis ca nici snoopi nu e botezata, dar i-am taiat un pic de mot. va intreb fiindca mare e hatisul obiceiurilor, insa luarea motului e un obicei precrestin, nu tine de religia ortodoxa.
poate aveti voi si alte info.
|
sus |
 |
|
dana

|
26.02.2003 5:36 |
|
| |
|
Zizee, nici eu nu stiu care-i legatura,asa mi-a ce...). Sa stiti ca o sa-l tundem, speram sa reusim cu masina de tuns, are un par chiar foarte mare si in plus in pica rau de tot.Oricum e clar ca nu se va uniformiza decat daca-l ajutam noi...
Multumesc, pupici.
|
sus |
 |
|
Aducut

Copii Codrin Olguta Cornelia
|
26.02.2003 6:13 |
|
| |
|
Bla bla...eu stiam ca nu trebuie tuns/taiat la par pana la mot la un an:o... nu pana la botez... nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme zizee...
Obiceiuri... zi multu ca nu ai o mamaie ca a
si eu l-am tuns pe Codrin de nu stiu cate ori.. si inainte de botez, si dupa botez, si inainte de mot... si o sa-l mai tund si dupa mot... haha:P
|
sus |
 |
|
Cora

|
26.02.2003 7:28 |
|
| |
|
Tunde mai fata draga copilul, lasa superstitiile, ca nu toata lumea poate sa faca botez unui copil oricind si oriunde, deci ce faci daca nu ajungi la o biserica de care apartii timp de 4 ani? il lasi ca pe calugarii tibetani, sa nu vada de plete si cosite?  
La botez taica popa are nevoie doar de oleaca de puf sa taie in patru parti, tip "cruce", nu mai mult. si nici un popa nu intreaba daca ai tuns sau nu copilul inainte de botez.
Iar faza cu motzul ...lasa-l in colo de motz, i-l tai si tu inainte de botez ...ce are? inventezi o noua regula, personala si originala. Asta cu motzul nici macar nu stim ce semnificatie are si nu vad, zau, rostul sa mai si credem, daca e bine sau nu sa fie respectat ritualul cu strictete. Care ritual? ca sint zeci de ritualuri cu motzul asta, care brusc devine si "ruperea turtei", uneori ...  
|
sus |
 |
|
dana

|
26.02.2003 8:32 |
|
| |
|
Fetele, am tuns deja baietul. Pana a la servici eu l-am chelit.L-am "rezolvat" cu masina de tuns electrica la 4 mm.Arata asa de dulcel! a asteptam! de fapt la parul care-l avea il pieptanam de cel putin 5 ori pe zi, de distractie bineanteles, si cred ca n-a bucur ca am luat aceasta decizie si asta si datorita voua!
Va pupam cu drag, Dana si Mihai
|
sus |
 |
|
dana

|
26.02.2003 8:35 |
|
| |
|
Aaa, si am uitat sa va spun ca chestia cu taiatul motului nu-i "la moda" in zonele din care provenim nici eu si nici sotul.
|
sus |
 |
|
Anne-Marie

Locatie: bucurestiCopii Alexandra: 20 ani, 9 luni Adelina: 12 ani, 6 luni
|
26.02.2003 10:45 |
|
| |
|
Bine ai facut... da-le-n-colo de superstitii!
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
|
|