· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
Cum sa-l dezvat de suzeta?  |
Aurica

|
11.03.2003 12:05 Cum sa-l dezvat de suzeta? |
|
| |
|
Asta e intrebarea care ma framanta in ultimul timp.
Bebe al meu face imediat 11 luni si nu se lasa cu nici un chip de suzeta. Am incercat sa-l fac sa doarma fara ea dar nu vrea. Am auzit ca suzeta le deformeaza dintii. E adevarat?
E cumva prea devreme sa incerc sa-l dezvat?
Voi cum ati procedat si la ce varsta? 
|
sus |
 |
|
|
Gingirel

Copii Alex Lucas
|
11.03.2003 2:07 |
|
| |
|
Acu, daca ai sta sa te iei dupa orice, am ajunge la sapa de lemn. Eu l-am dezvatat pe al meu la 2 ani si 8 luni. Pur si simplu nu i-am mai dat-o. Am considerat ca i-a gandeam la asa ceva. Nici la 2 ani nu ma gandeam sa-i scot suzeta. Care-i graba?
Eu l-am alaptat cam 2 ani si 2 luni, si se spune ca totul trebuie facut pe etape, l-am intarcat dar i-am lasat suzeta. L-am obisnuit la 2 ani si 7-8 luni sa faca la toaleta ca oamenii mari, dar i-am lasat suzeta. Suzeta i-am luat-o dupa ce s-a
Sa nu uitam ca suzeta reprezinta si-un comfort pentru ei. Asa ca urmeaza-ti instictele personale. 
|
sus |
 |
|
madi23

Locatie: AustriaCopii Antonia Nicole: 21 ani, 5 luni Lukas Eduard: 18 ani, 8 luni am nascut deja!
|
11.03.2003 2:30 |
|
| |
|
Sorina, si eu sunt de parere ca ar trebui sa mai amani disparitia suzetei din viata micutul tau.
Eu sunt trecuta de curand prin aceasta experienta: Pitica mea are 2 ani si 2 luni. Acum 2 saptamani, am renuntat definitiv la tzätza. si am procedat in felul urmator: i-am taiat toate suzetele astfel incat sa nu le mai poata tine in gura si i-am expilcat ca s-au stricat, ptr ca au considerat( ele, suzetele ) ca fetita e mare si nu imi mai trebuie Saracuta, a acum o mai cauta prin somn noaptea La gradi o primeste doar la nani, ptr ca o primesc toti copii si atunci ar iesi cu scandal
Daca tii ff mult sa renunte la suzeta, nu i-o mai da pur si simplu. Sau lasa-l cu ea numai cand doarme. Ptr fetita mea era un adevarat somnifer .....tragea de 3 ori din ea si adormea.........iar cand plangea se linistea imediat daca primea tzätza.
Daca folosesti suzete Nuk, de exemplu, nu deformeaza dantura, depinde de forma si calitatea suzetei.
BAfta!
|
sus |
 |
|
Cora

|
|
Aurica

|
11.03.2003 10:16 |
|
| |
|
Multumesc pentru sugestii. Nici nu prea ma deranjeaza ca tine suzeta, mai mult insista altii ca nu e bine cu suzeta. Nu prea stiam cam cat ar trebui sa i-o las. Acum ca mi-ati spus ca ai vostri au tinut-i pana tarziu ma linistesc. si al meu are suzeta din silicon care nu afecteaza dantura (se zice).
Draga Cora, de unde sa stiu ca s-a poate de cand s-a
Va pup pe toate!
|
sus |
 |
|
|
Anne-Marie

Locatie: bucurestiCopii Alexandra: 20 ani, 9 luni Adelina: 12 ani, 6 luni
|
11.03.2003 10:57 |
|
| |
|
Alexa are un an si 5 luni... pe la un an daca nu ma insel, pierdusem toate suzetele (le aveam de afara si nu am gasit in tara la fel... altele nu vroia.. noroc ca le-am gasit... pe sub mobile, in cosul de haine murdare.. etc)... prima zi a a poreclit-o (o cheama NO... ea stie deunde si pana unde), si stie s-o ceara... am totusi noroc ca o cere numai daca o vede... asa ca am grija sa o ascund in timpul zilei si sa o scot numai la culcare...
Pentru Aurica... ca sa vezi daca un subiect s-a dai sa caute dupa un cuvant sugestiv...
|
sus |
 |
|
Renata

Copii ENYA ANNE MARIE: 19 ani, 7 luni
|
27.03.2003 9:27 |
|
| |
|
Folosirea suzetei si a 2 ani , pentrua evita aparitia defectelor de pozitie a necesita un tratament special (aparate de indreptare a saliva .
|
sus |
 |
|
cretule

|
02.04.2003 2:27 |
|
| |
|
heii si a l-am dus afara si de atunci nu mi-a folosesc de aceasta ocazie sa va anunt ca de mai bine de o saptamana deja Eric a la amiaz si seara fara ea.
de ce va spun asta? Pentru ca eu am tras o concluzie care ar putea folosi altor mamici care isi pun intrebari legate de acest subiect.
Mareata concluzie: sa asteptati pana cand copilul e pregatit sa renunte la suzeta!!!
Eric are 20 de luni acum. Sincer, nu ma asteptam sa renunte la ea cu atata usurinta.... Inca o mai cere dar daca nu o primeste in cateva minute uita de ea...
P.S. Eram mult mai inspirata cand am inceput mesajul dar inspiratia mi-a!!! 
|
sus |
 |
|
Anne-Marie

Locatie: bucurestiCopii Alexandra: 20 ani, 9 luni Adelina: 12 ani, 6 luni
|
16.04.2003 11:08 |
|
| |
|
Eu gata, am scapat! I le-am luat si le-am aruncat la gunoi... au trecut deja aproape 2 saptamani... isi mai aduce rar aminte de "No" a la 4 luni,pur si simplu nu a ea o scuipa afara.
de fapt nici nu prea o voia nici inainte,prea des,mai mult seara,asa
ca,bine ca nu mai trebuie sa imi fac griji.
Acum are aproape 9 luni.
Dar,asta ,cred ca depinde de copil.
Numai bine si rabdare,Aurica.
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|