· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Casnicie, familie > Ajutor dupa nastere???
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4  »
subiect nou  raspunde
autor Ajutor dupa nastere???     
Onush

27.08.2005 6:46     citat 

Eu m-am descurcat doar cu ajutorul sotului si cu Ruxandra si apoi cu amandoi. Nu am avut ajutorul nimanui nici macar pentru o zi... Nu zic ca mi-ar fi stricat cineva care sa faca un pic de ordine sau o mancare calda insa cu certitudine m-ar fi deranjat ca cineva sa intre cu bocancii in casa mea si in regulile mele.
Sfatul meu este sa vorbesti cu sotul tau intai, asigura-te ca este de parte ta in aceasta situatie si apoi impreuna vorbiti cu soacra ta.
*Spune-i ca ii multumesti pentru intentie. Daca doreste sa te ajute, accepti sa o faca pe termen scurt ... 1 luna, 2luni ... ceea ce presupune un concediu chiar si fara plata dar nu sa renunte la serviciu.
*Stabileste niste reguli foarte clare despre care este ajutorul de care ai nevoie si faptul ca tu esti cea care decide ce se intampla in casa ta si mai ales cu copilul tau.
Crede-ma ca nu ai nevoie de o sursa de nervi in aceasta perioada. Decat asa mai bine singuri. Nu sunteti nici primii si nici ultimii care o fac.

sus

Denunta
ddadriana

27.08.2005 7:11     citat 

Alicadu si Onush ce multa dreptate aveti. Cind ma mai gindesc ce sensibila eram dupa nastere, nici sotul meu nu reusea sa-mi faca pe plac, cit se straduia el de mult, ori ce miscare gresita( din punctul meu de vedere, gresita) puteam sa-l string de git, dara mite sa-mi fi venit soacramea, sa le faca dupa simtul ei...nu vreau sa ma gindesc, ce catastrofa urma.

sus

Denunta
marypoppins_2

27.08.2005 8:30     citat 

Din punctul meu de vedere, cateodata as avea nevoie de ajutor, sa stea cineva cu fata, ca eu sa dorm.
In prima luna dupa nasterea ei, a a facea mancare, piata, se mai plimba cu Selena. Dupa aceea, ne-am descurcat singuri. Cert este ca nici copilul nu mi-a la fel este si acum.
Am apelat de cateva ori la rude sa stea cu ea cand mergeam la metro dupa cumparaturi. Dar... trebuia sa am grija sa le pregatesc sacosa cu de toate, drept rasplata. Pana s-a a 3 saptamani mandra mea era in Metro, pusa in cosul de cumparaturi, de credea lumea ca-i papusa.
de la 5 luni si jumatate o iau cu mine peste tot, cumparaturi, platit facturi, etc. E obisnuita si cu mijloacele de transport, in afara de tren si... avion. rad
Asa ca, zic eu, cu rabdare se pot rezolva toate.
si, Alicadu are dreptate, referitor la "Copilul cu doua moase ramine cu buricul netaiat". Unde sunt prea multe pareri, iese cu scantei.
Bafta multa si doresc tuturor sa aiba copii linistiti cum am eu. Dumnezeu a nevricoasa, nu stiu ce m-as fi facut in alta situatie. jenat

sus

Denunta
getuleana

Copii
Petean Sara: 18 ani, 7 luni

27.08.2005 10:31     citat 

Nici pe mine nu m-a am facut singura fiecare lucru casnic ,zilnic cat tp am fost insarcinata ,mai mult am facut si noi baia toata aici (gersie,fainta),apoi zugravit si ne-am descurcat doar noi doi fara alte "ajutoare",iar cu fetita dupa nastere la fel cred m-am descurcat bine ...poate totusi daca vei simti nevoia dupa nastere ,poate sa-ti dea o mana de ajutor daca te simti mai slabita ,dar nu sa te sufoce mai ales ca ai nevoie de intimitate cu sotul si copilul,mie cred nu mi-ar fi placut o "a mama ,tu iti vei cunoaste cel mai bine copilul si nu soacra sau mama,vei stii cand plange si de ce (se deosebeste plansul la bebe,cand e foame,somn,colici-durere)si asta tu vei stii probabil ,cu cineva care mereu iti da"sfaturi"s-ar putea sa te deruteze (asa ar fi pt mine),acum depinde de tine totul si cum va intelegeti voi (trebie sa fii si diplomata sa nu jignesti nici pe ea nici pe sotu),sper sa rezolvi cum crezi ca ti-e convenabil!numai bine tie si la bebe! zambet sarut

sus

Denunta
cory_a

Copii
Bodgan Alexandru: 17 ani, 4 luni
Carmina Delia: 12 ani, 8 luni

27.08.2005 10:51     citat 

Deci in concluzie se pare ca voi avea nevoie de ajutor dar nu sa stea toata ziua. Nici mie nu mi-ar place sa stea toata ziua in capul meu: si cand alaptez, si sa urmareasca cat ii dau sa manince si cum il schimb, etc.
Acuma cand mai vine vorba de bebe mai isi da cu parerea ca trebuie lasati sa planga nu luati toata ziua in brate (desi peste tot scrie ca bebicii au nevoie de contactul cu mama...prin piele, vorbe frumoase..etc, asa se simt ei in siguranta.. cer sa le fie aratata dragostea...daca i-am spus eu asta imi zice: "asa, tu ce vrei sa-ti cresti copilul dupa carti si internet? Nu categoric nu trebuie invatat in brate"), apoi daca ne dadeam cu parerea la nume de baietei, ala nu-i placea, alalalt e prea scurt, altu' prea lung trist , daca am vrut sa incep sa-mi cumpar lucruri pt maternitate sau pt bebe zice "ca nu tre', ca nu-i bine", ca ce, ei, adica ea cu barbatu-meo nu imi poate cumpara cand ma apuca durerile o camasa mie si una lu' bebe (cam am vrut sa-i zic atunci ca asa imi va cumpara cum mi-a pana acuma de 3 ani ceva)...Astea-s cateva exemple care imi dau de gandit si ma fac sa cred ca isi va baga nasu peste tot, "sa faca totul cum e bine, nu cum am citit eu in carti sau pe net (forum zambet )"
Ptiu, sper ca nu v-am plictisit. jenat Deci voi incerca sa-i tai elanu' (nu de tot ca poate voi avea nevoie de ajutor si mai incolo zambet )
Pupici!! sarut sarut

sus

Denunta
alicadu

Copii
Luli: 20 ani, 10 luni

27.08.2005 1:39     citat 

Apoi dupa ce 'semne bune' are soacra ta mai bine angajezi o menajera pt.3-4 ore pe saptamina pe primele 2-3 luni daca vezi ca nu poti face fata si gata. Desi sunt tare multe femei care pot si prefera sa se descurce singure, corectez - impreuna cu sotul.
Auzi, sa-mi zica mie 'poama acra' ce nume sa pun copilului si ca i-ajunge o camasa doua ! surprins Apoi pragul de la usa ii stia masura dosului ! Iar copilul il vedea prima data la botez in brate la popa, ca 'nu trebuie invatat in brate', deci nu-l primea in brate. trag cu ochiul
Fa-i vint cory, te vei descurca cumva 'sa-ti cresti copilul dupa carti si internet'. Eu am facut-o si nu-s nici prima nici ultima, sunt multe fete care au facut-o si n-a oboseala. Sunt perioade mai grele, altele mai usoare...trebuie numai rabdare si dragoste.

sus

Denunta
getuleana

Copii
Petean Sara: 18 ani, 7 luni

27.08.2005 2:05     citat 

Mie una nu-mi place in ritmul acesta sa-mi dirijeze viata cineva ,sa mi spune ca nu i place numele la copil ,etc sigur eu nu ma intelegeam cu soacra (eu n o cunosc pt ca asa e "filmul"dar eu pastrez distanta asa mi-am dosrit intotdeauna)pt mine famila suntem noi si apoi vbim generalitati nu se baga nimeni nici ai mei nici ai lui ,mai ales in asa ceva ,"atunci trebuie sa cerem parerea si daca trebuie sau nu sa facem copii"? prostit prostit scot limba trag cu ochiul numai bine! sarut

sus

Denunta
Lee

Copii
Iris: 17 ani, 8 luni

27.08.2005 3:00     citat 

Pfui, io ma simt cam singurica printre voi, ca numa' io am zis sa accepte orice ajutor. Insa prin asta inteleg sa-mi ia cineva casa din spate, in nici un caz sa se ocupe de copil sau sa-mi dea sfaturi referitor la asta.

Cand a la inceput ca am nevoie de ajutor la gatit, calcat treaba prin casa, insa nu cu bebe, ca de fetita ma ocup eu. Saraca, nici n-a colici mai zicea ca poate n-ar fi bine sa-i dau suzeta, ca poate o mai alina, insa cand eu am zis ca nu si i-am explicat de ce, a la bun inceput ca de copil te ocupi tu, asa cum iti spune tie instinctul tau de mama, si ca ai mai multa incredere in sfatul pediatrului sau in carti scrise recent, dupa ce s-a acum 30 de ani, de cand a eu.Ajutor trebuie .Cel putin mie mi-a inca imi trebuie.de ce?pai...la facut curatzenie in casa,la spalat rufe,calcat,gatit,facut cumparaturi,grija de bebe.Ei bine ....oricit de super women ai fi, nu le potzi face pe toate singura,cu un bebe asa mic.Bebe va ``papa`` tot timpul vostru,iar daca nu-l ``papa`` chiar pe tot,cind bebe doarme,simtzi si tu nevoia de odihna ca sa fii fresh cind se trezeste.
Eu ajutor de la mama nu am ptr ca nu sunt in tara.Singurul ajutor(femeiesc) il am de la soacra`mea.si sunt foarte recunoscatoare ptr asta.Ce-mi pasa ca e soacra?....E soacra dar e si bunica !!!Asa ca nu va mai ganditzi ca vetzi auzi reprosuri mai tarziu,ca vezi doamne v-a tu sa faci mancare sau curat?Sau sa o ai pe soacra`ta o luna-doua,sa faca treaba si tu sa`tzi petreci timpul cu bebe?Daca tu te vei simtzi obosita,la un moment dat va interveni si stresul.Iar daca tu nu te simtzi bine,nu vei reusi nici pe bebe sa`l faci sa se simta bine.Fa un sacrificiu si accepta soacra ptr o perioada.
Eu am pus-o pe soacra`mea la punct de la inceput.Ptr ca eu,citind 9 luni tot felul de subiecte pe site,ma simtzeam oarecum documentata foarte fericit Iar ea ma tot contrazicea la orice nervos ca vezi doamne ea stie tot si eu nu.
Ei bine mi s`a odata si i-am zis: Auzi stii ceva?!?Eu sunt mama si tu esti bunica.si vreau sa`mi cresc copilul dupa ideile mele nu dupa obiceiuri din strabuni.Nu vreau sa te comportzi ca si cum copilul e al tau iar eu as fi un fel de matusha.Vrei sa fii bunica si sa ma ajutzi???Daca vrei...faci ce`tzi zic cind am nevoie de ajutor.
Asa i-am zis.S`a sclava....sa le faca ea pe toate,ca e bine sa fac si eu ca sa invatz...etc rad
si de gatit se gateste tot dupa indicatziile mele.

Succes fetelor si mult curaj sarut sarut sarut

sus

Denunta
Onush

27.08.2005 7:03     citat 

----------
Gatula a eu.Ajutor trebuie .Cel putin mie mi-a inca imi trebuie.de ce?pai...la facut curatzenie in casa,la spalat rufe,calcat,gatit,facut cumparaturi,grija de bebe.Ei bine ....oricit de super women ai fi, nu le potzi face pe toate singura,cu un bebe asa mic.Bebe va ``papa`` tot timpul vostru,iar daca nu-l ``papa`` chiar pe tot,cind bebe doarme,simtzi si tu nevoia de odihna ca sa fii fresh cind se trezeste.
----------

Pai ajutor ai de la SOT. Am mai povestit si cu alta ocazie ca sarcinile se impart. Masina de spalat spala iar de calcat calc doar strictul necesar. Eu gatesc, el spala vasele. Eu dau cu aspiratorul (cateodata) el spala baile.Eu ma ocup de copii el de motan.
Nu a maruntisuri zilnice cand iesim la plimbare seara.
Noi am avut cateva luni cand am avut ajutor angajat la curatenie si sper sa mai avem de luna viitoare dar regula este ca NOI facem.
si ca sa lamurim un aspect .. pe mine nu are cine sa ma ajute, mama este la 200 de km si lucreaza iar socra mea nu mai traieste. Oferta de ajutor pe care am primit-o a ea sa angajeze bona- oferta inacceptabila!

sus

Denunta
alinatent

Copii
Bogdan: 20 ani, 7 luni
horia: 18 ani, 3 luni

27.08.2005 9:46     citat 

----------
Lee a simt cam singurica printre voi, ca numa' io am zis sa accepte orice ajutor. Insa prin asta inteleg sa-mi ia cineva casa din spate, in nici un caz sa se ocupe de copil sau sa-mi dea sfaturi referitor la asta.

.
----------

Lee, nu esti singura care a eu am zsi la fel ca si tine
Eu una nu m-as fi descurcat la prima nastere fara ajutor, chiar si in ceea ce priveste copilul. Imi era frica si sa il imbrac, de baie ce sa mai zic ... E adevarat ca am stat la mama o luna, si Doamne, ce bine mi-a si ajuta cu cel mic, cind voiam sa dorm, ma lasa sa dorm si asa mai departe. Cind l-am nascut pe Horica a bebe m-am ocupat eu, mama a mi-a soacre zambet . Eu ii sint foarte recunoscatoare soacrei mele. Pt ca m-a repet), am putut sa fac multe lucruri pt viitorul nostru ca familie. Am putut sa imi continui examenele, sotul meu la fel. Am putut sa imi fac cabinetul si sa incep sa lucrez
Eu cred ca multe dintre noi vorbim prea usor uneori: "nu imi place sa se bage nimeni in treaba mea ..." jenat
Uite ca nici mie nu imi place, dar asa a eu sint multumita. Oricum soacra mea nu s-a eu am acceptat ajutorul ei si nu imi e rusine de asta, il voi accepta in continuare si la Horica daca va fi cazul
Bogdan a cu noi, la tara a lapte proaspat tot timpul, aer curat, samd
Stiu ca vorbiti de ajutorul de dupa nastere, insa eu am vrut sa dezvolt un pic subiectul pt ca si eu ca si Lee, am sfatuit-o pe Corina sa accepte totusi ajutor
Oricum alegerea ii apartine zambet

sus

Denunta
Gatula

Copii
Sofia: 17 ani, 8 luni

27.08.2005 10:25     citat 

Onush asa este.si sotul trebuie sa ajute.Sotul meu ma ajuta cit poate(chiar mai mult decit asteptam).Nu stiu ce ocupatzie de munca au altzi sotzi,dar sotzul meu munceste de dimineatza 7.30 pina la 17.(si nu face munca de birou).Ei bine cind este el la munca cine sa ma ajute?Se presupune ca pina vine de la munca,macar o farfurie cu mancare calda sa gasesca...logic..nu?
si soacra la ce o am atunci? surprins sa stea degeaba? surprins ...neaah foarte fericit

sus

Denunta
Marinutza

Copii
Alexandru zis Trompetzic: 17 ani, 11 luni

27.08.2005 10:49     citat 

sa zic si eu foarte fericit
m-am descurcat singurica pe toata perioada sarcinii cu toata treaba in casa.la fel si dupa ce am nascut.eram chiar ingrozita ca inevitabil tb sa aterizeze soacra aici (mama nu am asa ca nu aveam decat o "problema").si am amantat momentul pana am ajuns acasa cu bebe de la spital si in cateva zile am expediat-o inapoi ca ma scotea din minti.orice facea numai ajutor nu-mi dadea.sincera sa fiu prefer sa-mi fac singura mancarea (chiar daca e 12 noaptea), sa-mi fac singura curat in casa sa spal si sa calc.nu le mai fac ca inainte...pt ca nu mai am timpul necesar dar le fac. de multe ori gatesc cu Alex langa mine, toc zarzavat si cu un picior hatzan caruciorul in timp ce-i cant rad rad .cumparaturile marunte le fac cand ies cu el afara (de multe ori asta e motiv de plimbareala-traiasca cosul de la carucior).eu zic ca se poate...nu stiu eu am invatat sa ma descurc singura poate si pt ca de la 4 ani am crescut fara mama.mi-aduc aminte ca ot botezul lui Alex pe care am insistat sa-l fac acasa eu am facut tot.si curatenia si mancarea.soacra mea a dinaintea botezului.nu vreau sa ma laud dar cred ca sunt un exemplu ca se poate si fara prea mari "interventii" trag cu ochiul

sus

Denunta
ddadriana

27.08.2005 11:07     citat 

Eu toate femeile care au nascut pe aicea, nu am auzit sa-i fi stat, soacra sluga la vre una, dupa nascare. Sau sa se fi plins ca nu i-a nu am auzit sa sufere din cauza asta.
Dar de e alta cultura.

sus

Denunta
revital_sharon_ofek

Copii
revital: 29 ani, 4 luni
sharon: 26 ani, 7 luni
ofek: 21 ani, 5 luni
--: 12 ani, 11 luni

28.08.2005 7:34     citat 

----------
ddadriana a nu am auzit sa sufere din cauza asta.
Dar de e alta cultura.
----------

rad rad rad

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, 4  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: