Daniluca, daca Alexa nu s-a inrosit imediat la fata, nu are nimic pe piele, nu a avut stari de sufocare, atunci stai linistita ca nu-i alergica la migdale (almonds) si poti sa-i dai din cind in cind. Migadalele, alunele, nucile, nu se dau pt. ca exista pericol de inecare sau alergii. Daca fata ta nu a dat semne de alergii poti sa-i dai si ca atare migdale (poti incerca ca 1-2 bucati si alune sau nuci sa vezi cum reactioneaza la ele), dar supravegheata indeaproape sa nu se inece cu ele.
Nu uita ca tu ti-ai alaptat multa vreme fata, iar asta este o cale, de multe ori, de evitare a alergiilor alimentare.
Sa-ti dau un exemplu: eu, alaptata doar pina la 3 luni, am avut alergii la oua, capsuni, zmerura, ciocolata si alte produse. Alex, alaptat 13 luni, nu a avut decit la ciocolata (se inrosea pielea capului, asa ca pina pe la 2 ani si 1/2 am evitat sa i-o dam pe cit posibil, iar apoi doar cite putin - oricum daca-i dam asa ceva e ca si cum ai umple cu benzina super o masina de curse ), dar nici pe aia nu o mai are. Si peanut butter Alex amincat de la 17 luni, le dadeau la day-care, dar nu a facut nimic de la el, dar nici nu-i place in mod deosebit. Norocul lui ca am schimbat day-care-ul, la care alunele sint interzise, au copii multi cu alergii la ele. 
|