";

 Intamplari despre stele


Totul incepe cu un visTotul incepe cu un vis. Te-ai hotarat ca vrei un copil. Incepi sa visezi cum va fi sa ai un copilas in casa, incepi sa-ti inchipui cum ar arata camera lui, dar este inca un vis. O speranta.

Si iata si ziua mult asteptata! Esti insarcinata! Uraaa! Visul a devenit realitate. Mergi la medic pentru consultatii, incepi sa faci planuri ... O nou viata creste inauntrul tau: copilul pe care ti l-ai dorit.

Acum ai realitatea visului tau ... un copil. Si din ce in ce mai multe vise. Va fi baiat sau fata? Incepi sa te gandesti la nume pentru copilul tau. Cum va arata?

Stim cu totii ce ar trebui sa se intample in continuare. Sa ai un copil sanatos, bineinteles. Si totusi asta nu se intampla intotdeauna. Unii dintre noi ne vedem aceste vise spulberate fie datorita unui avort spontan, moarte a copilului in-utero, deces la nastere sau SIDS.

Vise spulberate, realitate spulberata.

Ai de a face cu pierderea viselor si sperantelor tale si cu pierderea copilului tau. Nu este usor. Copilul tau a murit. Aceasta este cea mai devastatoare pierdere pe care o poate suferi un parinte. Odata cu copilul s-au dus si visele care ti le facusei pentru el.

Cum sa supravietuiesti unei astfel de tragedii este cea mai grea intrebare. Va trebui sa treci printr-un proces de 'jelire', de a face fata unei dureri sfasietoare. Cel mai important este sa-ti construiesti un sistem de support. Oameni cu care poti discuta deschis despre ceea ce ti s-a intamplat (familie, prieteni, psihiatru, etc).

Candva durerea va mai ceda, dar amintirea va ramane. Iti vei iubi pentru totdeauna copilul si nu il vei uita niciodata. Trebuie sa-ti aduci aminte ca nu esti singur.Lilith
publicat la 04.03.2002 (9910 citiri)