";

 Intamplari despre stele


Ar fi trebuit sa-l cheme Eduard…Ar fi trebuit sa-l cheme Eduard…
Ar fi trebuit sa fie fratele meu mai mare..Nu a fost insa sa fie.
Parintii mei l-au asteptat atat de mult. Dupa o sarcina dificila, mama a dat nastere unui baietel frumos. Era atat de frumos! Desi avea doar 900g!..
Dupa nastere i s-a spus ca bebe e bine, ca e la incubator si ca ea trebuie sa se odihneasca. Nu au lasat-o in ziua respectiva sa-l vada..nici a doua zi.. I se spunea tot timpu ca bebelusul ei e bine, dar ca fiind prematur, are nevoie de ingrijire speciala, si ca e mai bine sa astepte cuminte. A treia zi insa – si-a luat inima in dinti si si-a spus ca trebuie sa-l vada. Macar pentru o clipa. S-a dus la salonul de noi-nascuti, si a cerut sa-i fie dat copilul. Dupa ce a intrebat-o cum o cheama, asistenta a adaugat : « dar copilul asta e mort de 2 zile ! ».. Mama s-a trezit in salonul ei..nu stia cum ajunsese acolo..si-a adus apoi aminte si a inceput sa urle de durere. Nimic si nimeni nu o putea impaca !
Nu i-au putut spune ce se intamplase..Nu a putut nici macar sa-i pastreze corpul micut si sa-l dea spre ingropare crestineasca..
O asistenta spunea ca il bagasera in incubator cu un alt copil, si acest lucru i-ar fi fost fatal fratelui meu.
Plansete..cosmaruri..deprimare..
Dupa 6 luni, mama ramanea iar insarcinata. Incepand cu saptamana a 6a de sarcina si pana la final, a stat internata in maternitatea Brancovenesc, iar in dimineata zilei de Sanziene – la ora 10.00 dadea nastere unei fetite. Acea fetita sunt eu.
Acum am un frate – e mai mic cu aproape 7 ani decat mine..il cheama Cosmin. Dar asta nu inseamna ca il voi uita vreodata pe cel care ar fi trebuit sa fie fratele meu mai mare – si pe care ar fi trebuit sa-l cheme Eduard.
Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Eduard ! Stiu ca esti un ingeras micutz, chiar daca nu au putut sa te increstineze. Dumnezeu sa te aiba in paza Sa !lumy24
publicat la 01.10.2002 (5276 citiri)