";

 Intamplari despre stele


Cum Luca David a plecat inainte sa vinaAu trecut 8 zile de cand bebele nostru scump si asteptat s-a transformat in ingeras.
Totul a fost foarte rapid si tin sa povestesc intamplarea, pentru ca si alte mamici sa invete si sa se fereasca.
Cu o saptamana inainte sa moara am fost la controlul obisnuit, de fiecare luna, la un cabinet particular, la un medic ce ne-a fost recomandat ca fiind "extraordinar, cel mai bun, etc". Controlul a decurs normal, mi s-a masurat tensiunea, l-am vazut pe bebe la ecograf ...doar ca de data asta nu m-a cantarit. Nu am bagat de seama ...
Pana atunci, o singura data am avut tensiunea 120/70, in rest doar 100/50 sau 110/60 maxim. De data asta aveam 130/80, insa medicul a zis ca e "totul perfect" si sa merg dupa o saptamana la spitalul unde lucreaza, pentru monitorizarea inimii copilului, o consultatie de rutina, normala la 37 de saptamani cate urma sa am in acea saptamana.
Am mers acasa linistiti si apoi la spital in urmatoarea luni.
La monitorizare se auzea foarte bine inima lui bebe, dar nu misca ... Am zis ca doarme si am zambit. Am dus apoi rezultatul medicului si a zis sa mergem sa vedem la ecograf. La ecograf, "totul e perfect" dar totusi, sa mai mergem o data la monitorizare, ca s-a trezit bebe si sa vedem cum misca ... Aici nu i-au mai auzit inimioara decat in surdina, asa ca am mers din nou la ecograf. Inainte sa ne oprim totusi si pe la cel ce trebuie sa-si dea acordul pentru cezariana in caz de nevoie. Acolo am asteptat cel putin 15 minute, insa acel profesor avea "musafiri", si pana la urma am mers mai departe la ecograf. La ecograf nu au mai durat 5 minute si bebele nostru s-a ridicat printre ingeri in fata mea, iar medicul acela bun a zis doar ..."imi pare rau ...notati, data decesului ..." Am crezut ca mor si eu ... Diagnosticul "preeclampsie".
In loc sa ma cheme cu o saptamana inainte, cand a vazut ca imi urca tensiunea, nu a facut-o si m-a lasat sa astept fara sa stiu moartea fiintei pe care am asteptat-o cel mai mult in lume.
In spital am aflat ca daca se ajunge la tensiunea 140/80 e deja o problema si trebuie mamica tinuta sub stricta supraveghere. In acel moment in care mi-a murit copilasul, em am avut tensiunea subita de 160/100.
Copilul l-am nascut joi, dupa 4 zile de chin in perfuzii pentru declansarea nasterii. A fost dureros sa vad cum toate visele mele ca il voi auzi zbierand de fericire cand se naste se naruie. Tacerea din sala de nasteri a fost crunta. Dar m-am uitat la el chiar daca nu au vrut sa-mi dea voie. Mi s-a spus dinainte ca nu mi-l vor arata. Dar m-am uitat pentru ca nu au avut cum sa mi-l ascunda. Era frumos, semana cu tatal lui ... avea parul des si lung, 2500g si 52cm ...inalt ... La 37 de saptamani(8 luni), era perfect. Si chiar daca a stat 4 zile fara "suflare" la mine in burtica, nu si-a schimbat culoarea, era roz.
Macar aceasta imagine mi-a ramas cu puiul meu.
O maicuta de la manastirea la care am mers a doua zi dupa ce am iesit din spital, mi-a spus ca sufletul lui se afla in intuneric si ca nu va vedea lumina lui D-zeu niciodata dar eu nu vreau sa cred asa ceva. Cum a spus apoi preotul nostru ... nu are de unde sti asa ceva ... Daca am sti lucrurile acestea, am fi mai presus de Dumnezeu. Copilasul nostru este un ingeras!
Pentru ca a fost o nastere normala, peste 2-3-4 luni putem incerca din nou si asta vom face. Bebe David Luca ne va trimite un fratior sau o surioara, dar nu-l vom uita nici pe el niciodata.Desyderia
publicat la 03.05.2007 (3378 citiri)