· articole
· intamplari

Cele mai noi Metode de Contraceptie

Autor: Cora
data publicarii: 30.11.02


Noile metode de contraceptie aprobate si aparute deja pe piata ofera posibilitatea unei planificari familiale mai usoare. La fel ca si pilule, aceastea elibereaza hormoni, dar nu necesita atentie zilnica pentru a fi administrate.
  ORTHO EVRA MIRENA LUNELLE NUVARING
Ce este? Plasture cu continut hormonal Dispozitiv intrauterin (Sterilet) Injectabil o data pe luna (facuta de un cadru medical) Inel flexibil, transparent care se introduce in vagin ca si diafragma
Eficacitate > 99%, la fel ca si pilulele > 99% > 99% > 98%
Cum functioneaza? Elibereaza aceeiasi hormoni ca si pilulele (progesteron si estrogen). Plasturele se schimba o data pe saptamina, timp de 3 saptamini.

Previne sarcina prin eliberare de progesteron la nivelul uterului. Este inserat de medic si sa poate pastra pt. 5 ani. Injectia contine estrogen si progesteron. Se poarta timp de 21 de zile, timp in care se elibereaza cantitati reduse de estrogen si progesteron. Apoi inelul se arunca.
Efecte secundare Ca si in cazul Pilulelor, pot apare dureri, sensibilitate marita sau pete pe sini; aceste simptome dispar dupa primele 2 luni. Pot apare singerari neregulate sau usoare pentru citeva luni, dar apoi menstruatia va scade in intensitate cu 80-90%. Foarte putine, uneori sini sensibili sau greturi usoare in primele luni. La o saptamina dupa ce este eliminat, urmeaza perioada menstruala, exact ca si in cazul pilulelor.
Sugestii

Nu se recomanda femeilor care alapteaza.

 

O alegere foarte buna pentru femeile care alapteaza, si pentru cele care nu-si doresc prea curind alt copil. Nu se recomanda femeilor care alapteaza. Nu se recomanda femeilor care alapteaza.
Costuri aproximative $30 - $40 / saptamina $200 - $400 pentru 5 ani $35 - $40 / luna $35 - $40 / luna


Sursa: Univ. of Florida Health Science Center .

"Cele mai noi Metode de Contraceptie" | cont nou | 7 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
30.05.03 08:31: ttcrissy
A mai folosit cineva Mirena? De cat timp il folosesti? Cum il suporti?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

03.02.04 08:26: violet
Sursa: Univ. of Florida Health Science Center... dar in Romania-Bucuresti ? Aici scrie ca steriletul se monteaza in perioda alaptarii insa cele de la clinica Mary Stopes mi-au zis ca se monteaza abia la un an de la nastere. Care-i faza?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

27.09.05 18:12: ines
eu am avut sterilet dar l-am scos, deoarece mi-a deformat ciclul si ca intensitate, ceea ce si apare scris in articol, dar si ca durata!in locul celor 3 zile de ciclu , durata de dinaintea punerii steriletului, am ajuns la 6 zile, si nu oricum......2 zile inainte si alte 2 dupa erau....de n-ar mai fi fost, ca oricum nu se putea numi sangerare!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

21.11.10 12:34: dark-chocolate
Despre Nuvaring poate sa-mi dea cineva mai multe detalii? Ma refer la cineva care l-a testat si imi poate spune cum s-a simtit cu el, daca exista vreo senzatie de disconfort sau daca apar manifestari adverse.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre contraceptia:
Metode naturale de contraceptie (planificare naturala)

Articole de Cora

Evaluare
scor mediu 3.80
voturi 31


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent