· articole
· intamplari

Proiect de lege pentru mamele-surogatUn nou proiect de lege vine in ajutorul cuplurilor cu probleme de fertilitate, reglementand solicitarea unei sume de bani de catre mamele-surogat.

Statul s-a gĂąndit sa faca o lege pentru mamele-surogat. E doar un proiect, iar pĂąna la implementare este cale lunga. Un lucru Ăźnsa este sigur.

Mamele-purtatoare nu vor avea voie sa ceara bani pentru serviciul lor.

Acum, Ăźn lipsa unei legi clare, internetul este plin de anunturi prin care mamele-surogat cer zeci de mii de euro. AtĂąt costa o viata de om. Astfel de negocieri se poarta zilnic Ăźntre mamele-surogat si cele care nu reusesc sa aiba un copil. Oficial, 50.000 de romĂąnce au probleme de fertilitate.

“Afacerea” mamelor-purtatoare ar putea sa dispara odata cu Legea privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator. Amñnat la nesfñrsit de Ministerul Sanatatii, proiectul a fost propus joi pentru dezbatere publica. Tot ministerul va fi cel care va stabili conditiile pentru unitatile sanitare, dar si pentru persoanele care vor realiza procedurile.

“O buna parte dintre aceste prevederi existau deja ün Codul Civil. Este üntr-adevar o tema de dezbatere, este si motivul pentru care noi asteptam propuneri”, a declarat Alexandru Calin, directorul Directiei de Asistenta Medicala.
Este o lista deschisa din care mamele-surogat fac si ele parte. CĂąt despre mamele-purtatoare care nu vor sa se mai desparta de copil la nastere, legea nu are Ăźnca o solutie. Parintii cu probleme se vor adresa Agentiei Nationale de Transplant, iar banii pentru tratamentele de fertilizare ar putea sa vina de la bugetul de stat.

Pñna la forma completa a legii, un lucru este clar. “Conditionarea financiara a unui astfel de proces de donare este inacceptabila”, a precizat Alexandru Calin.

O veste deloc buna pentru cele care se gĂąndesc sa faca o afacere din disperarea femeilor infertile. Procedurile mai tin Ăźnsa legea pe loc. Proiectul ar putea sa ajunga Ăźn Parlament cel mai devreme peste 30 de zile. Despre data la care legea va fi aplicata, ministerul nu are raspuns. PĂąna atunci, mii de femei nu pot decĂąt sa spere ca Ăźsi vor tine Ăźn brate copilul.

Antena3."Proiect de lege pentru mamele-surogat" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre legislatie:
NORME de aplicare a O G nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent