· articole
· intamplari

Metode contraceptive de barieraMetodele contraceptive de bariera sunt bazate pe blocarea intrarii spermatozoizilor in cavitatea uterina.
Acestea sunt: prezervativele, diafragma si spermicidele.

Prezervativele reprezinta membrane din cauciuc, foarte subtiri. Pot fi lubrefiate sau nu.


Actiune: colecteaza lichidul spermatic si actioneaza ca o bariera impotriva intrarii spermatozoizilor in vagin.
Folosire: exista doua feluri de prezervative : pentru barbati si pentru femei. Prezervativul pentru barbati va fi pus pe penisul ferm in erectie, inainte de orice atingere intre penis si corpul partenerei, cu varful colector in sus, in asa fel incat sa se poata derula in jos cu usurinta. Apoi se va scoate aerul din varful colector prin presarea lui intre degete si se va derula prezervativul pana la baza penisului. In cazul in care a fost asezat invers, va fi aruncat si se va folosi un prezervativ nou. Scoaterea se va face cu atentie pentru a nu imprastia sperma colectata.
Prezervativul pentru femei este confectionat tot din cauciuc subtire, sub forma de sac. Este mai mare ca dimensiuni decat prezervativul pentru barbati si are la ambele capete cate un inel pentru fixare. Inelul mai mic, de la capatul inchis, va fi introdus in vagin iar inelul mai mare, de la capatul deschis, va ramane in afara vaginului.
Eficienta: eficiente daca sunt folosite corect.
Avantaje: sunt lipsite de nocivitate, nu au efecte secundare, pot fi folosite ocazional (nefiind necesara administrarea zilnica), nu necesita consultatie medicala pentru folosire, pot fi folosite la orice varsta, nu exista probleme de revenire a fertilitatii, ajuta la prevenirea ejacularii precoce.

SI CEL MAI IMPORTANT LUCRU.

Prezervativele reprezinta singura metoda contraceptiva care protejeaza si impotriva infectiilor cu transmitere sexuala si a infectiei cu virusul HIV.

Dezavantaje: rar pot apare alergii la latex, intervine in desfasurarea actului sexual, poate atenua sensibilitatea penisului, exista riscul ca sa alunece sau sa se rupa in timpul folosirii (mai ales cele nelubrefiate), cumpararea lor, discutia cu partenerul privind folosirea lor, punerea, scoaterea si aruncarea lor pot crea stari jenante.
De unde se procura: farmacii, magazine.
Prezervativele sunt de unica folosinta. Unele dintre produsele chimice pot deteriora cauciucul prezervativului. In intructiunile de utilizare ale prezervativelor trebuiesc specificate anume drept compatibile cu produsele anticonceptive pe baza chimica.


Diafragma este fabricata din cauciuc moale. La margine fiind tinuta intinsa de un cerc elastic, ea se bombeaza sub forma unei mici cupole. Trebuie introdusa in vagin inainte de actul sexual. Fiind de diferite marimi diafragma trebuie ajustata de medic.
Actiune: acopera colul si blocheaza trecerea spermatozoizilor catre uter si trompele uterine si serveste ca suport pentru substantele spermicide.
Folosire: diafragma, pe partea ei interioara, va fi unsa cu un produs anticonceptiv antispermatozoic (crema sau gel), urmand ca inaintea actului sexual sa fie introdusa adanc in vagin, formand o bariera inaintea orificiului din gatul uterin ce va impiedica patrunderea spermatozoizilor barbatului in uter. Substanta antispermatozoica opreste la randul ei spermatozoizii de a-si croi drum spre uter. Dupa contactul sexual diafragma va trebui sa mai ramana in vagin cel putin 6 ore dar nu mai mult de 24 de ore. La contacte sexuale repetate, cu ajutorul unei baghete speciale se va injecta in vagin, de fiecare data din nou, substanta antispermatozoica ( crema sau gel ), dar fara ca pozitia diafragmei sa fie schimbata. Dupa folosire diafragma va fi spalata. In urma nasterii unui copil sau dupa scimbari considerabile in greutatea corporala, diafragma va trebui reajustata.
Eficienta: moderata, daca este folosita corect.
Avantaje: este eficienta imediat, nu are efecte secundare, nu intervine in desfasurarea actului sexual (poate fi introdusa in vagin cu pana la 6 ore inainte de actul sexual), utilizarea poate fi intrerupta, usor, in orice moment, nefiind problema cu revenirea fertilitatii.
Dezavantaje: necesita timp pana la invatarea manuirii si controlului pozitiei corecte, iar aceasta presupune ca femeia sa-si cunoasca bine propriul corp, este necesar un examen un control ginecologic prealabil pentru a se stabili dimensiunea diafragmei sau atunci cand este cazul (modificari mari de greutate corporala) pentru redimensionare, trebuie lasate in vagin timp de 5 ore dupa contactul sexual, uneori poate fi asociata cu infectii ale tractului urinar.
De unde se procura: se gaseste la medic, farmacii sau puncte de consultare.

IMPORTANT

Diafragma folosita ca metoda contraceptiva nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala nici a infectiei cu virusul HIV.


Spermicidele
: sunt produse anticonceptive pe baza chimica. Suportul spermicidelor poate fi reprezentat de creme, geluri, ovule, tablete sau ovule spumante si spray-uri.
Actiune: produsele anticonceptive pe baza chimica contin substate ce distrug spermatozoizii sau cel putin blocheaza mobilitatea flagelilor lor.
Folosire: Toate aceste produse sunt destinate introducerii in vagin si, in afara de spray-uri care sunt sunt active imediat, trebuiesc folosite cu cel putin 10-15 minute inaintea contactului sexual (isi pot face efectul numai datorita caldurii corpului). Fiecare nou contact sexual va trebui premers de folosirea unuia dintre aceste produse chimice.
Spray-urile sunt recomandate daca spermicidul este utilizat ca metoda unica de contraceptie. Gelurile spermicide se folosesc de obicei numai impreuna cu diafragmele sau prezervativele.
Eficienta: moderata. Siguranta nu va fi garantata la intrebuintarea lor fara mijloace auxiliare. Eficienta sporeste daca sunt folosite cu o alta metoda contraceptiva de bariera.
Avantaje: utilizare simpla si numai la nevoie, sunt usor de procurat, utilizarea poate fi intrerupta in orice moment.
Dezavantaje: la anumite produse, in vagin sau la penis pot aparea senzatii neplacute de caldura si usturime in special daca sunt folosite de mai multe ori intr-o zi.
De unde se procura : farmacii sau magazine.

IMPORTANT

Spermicidele folosite ca metoda contraceptiva nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala nici a infectiei cu virusul HIV.Decizia asupra metodei contraceptive potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a femeii si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.

Sursa: www.seximus.ro»
.

"Metode contraceptive de bariera" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Tot despre metode de contraceptie gasiti si aici, asta pt. cine este interesant de mai multe variante.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

http://parinti.com/modules.php?name=News&file=article&sid=61&mode=&order=0&thold=0

Pardon, nu a luat si link-ul.:-((
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre contraceptia:
Metode naturale de contraceptie (planificare naturala)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.77
voturi 9


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent