· articole
· intamplari

Există reţete pentru a fi o mamă reuşită?O discuţie despre cum să ne pregătim pentru a fi mame reuşite şi dacă există o reţetă pentru aceasta.

Undeva în viata femeii, între prea devreme si prea târziu, se naste un copil. Momentul potrivit exista de putine ori. Consideram un momentul nepotrivit când ne preocupa cariera profesionala, baza materiala sau pur si simplu distractia.Daca femeia s-a hotarât sa dea nastere unui copil ar trebui sa tina cont de toti cei care se vor implica în cresterea lui, sotul si chiar bunicii. Armonia în familie este un factor foarte important pentru a face fata încercarilor din timpul sarcinii. Dar oare în câte familii se întâmpla acest lucru? În majoritatea cazurilor, cu greu se gaseste momentul optim pentru întreaga familie. Aceasta situatie duce la discutii, uneori contradictorii, pentru a da viata sau nu copilului. Recunoasteti situatia?

Sarcina face transformari miraculoase asupra psihicului femeii. Instinctul matern o face sa-si doreasca cu ardoare sa dea viata copilului si sa aiba gesturi neobisnuite. Oricât de egoista ar fi o femeie inainte de a fi însarcinata, brusc începe sa fie interesata de hainute de bebelusi si alearga sa-i mângâie ori de câte ori are ocazia. De vina este cantitatea mare de progesteron, hormon care are rol în implantarea ovului fecundat în uter si în evolutia normala a sarcinii.


Totul pare rezolvat odata cu nasterea, dar greul de abia acum va începe.
Nu este suficient sa va înarmati cu manuale de genul “Mama si copilul”. Nu scapati de complicatii studiind doar teoria. Bebelusul Dvs. va plânge chiar daca a fost hranit si schimbat si va ignora complet nedumerirea Dvs. ca proaspata mamica, continuând sa scânceasca pâna se va face rosu. Parca în carte nu parea asa de complicat. La spital, la sala de nasteri veti fi vedeta, felicitata si înconjurata de flori. Acasa însa toate acestea vor dispare si va trebui sa va descurcati cu un copil care refuza sa se comporte ca la carte.


Ce ar trebui facut?
În mod normal ar trebui sa existe o scoala de mame, în care mamicile sa învete sa-si cunoasca copilul si sa se descurce cu el. Dar din pacate nu se întâmpla asa! Veti vedea imediat de unde poate veni ajutorul.


De ce este important sa mergeti la un medic pediatru înainte de nastere?
Un mare doctor spunea ca “ asa cum femeia are o coafeza, sotul un mecanic pentru masina, tot asa si copilul trebuie sa aiba un pediatru care sa-l cunoasca”.Fiecare gravida trebuie ca în ultimul trimestru de sarcina sa mearga la un medic pediatru cu care sa se sfatuiasca despre cum si ce trebuie facut ca sa se poata bucura de copilul ei fara frica. Veti afla cum sa faceti fata situatiilor din primele saptamâni de viata ale copilului cum ar fi: plânsul, somnul, riscurile de îmbolnaviri grave, cum se pregatesc scutecele, alimentatia, problemele digestive, toaleta zilnica si baia.

Fiind îndrumata din timp de un specialist si cunoscând ce va asteapta va fi mult mai usor sa faceti fata sentimentul de teama pe care îl are orice mama fara experienta. “Curaj, nu se strica, nu se rupe!” mi-a spus o asistenta când am tinut prima data un nou nascut în brate. M-a amuzat pentru ca alegând specialitatea pediatrie se presupunea ca eu sa dau acest îndemn tinerelor mame. Dar aceasta a fost cu mult timp în urma…


În loc de încheiere
Ar fi simplu daca am reusi sa alegem pentru nasterea copilului nostru momentul ideal pentru întreaga familie si sa luam aceasta decizie gândindu-ne la toate aspectele si toate complicatiile.Cu toate acestea aparitia unui copil în viata oricarei femei este un eveniment plin de bucurie si împliniri. O femeie este 100% femeie doar devenind mama. Si de acest lucru va puteti da seama privind cu atentie o gravida. Este pur si simplu minunata!
Primele saptamâni ale copilului dvs. vor fi o perioada de încercare pentru parinti. De aceea este bine sa va pregatiti.din timp pentru intrarea micutului în viata.


De retinut!
Fiecare gravida trebuie sa mearga în ultimul trimestru de sarcina la un medic pediatru cu care sa se sfatuiasca despre cum si ce trebuie facut ca sa fie o mama reusita.Dr. Denis Stanescu
Medic specialist pediatrie
Centrul Medical Medicover Grozovici
Tel.: 212 21 55

.

"Există reţete pentru a fi o mamă reuşită?" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
01.11.03 21:41: arond
Foarte optimist este articolul. Succes tinerelor mamici.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

02.11.03 23:38: ttcrissy
Foarte important sa mergi si la pediatru inca inainte de nastere. Previne aparitia multor emotii inutile. Din pacate eu nu am stiut din timp...dar la al doilea sigur nu va mai fi la fel...cu toata experienta traita cu primul copil.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre primii pasi:
Bebelusii si problemele lor. Partea a II-a - Colici

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.42
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent