· articole
· intamplari

Cand faci sex dupa sarcinajpg?width=545"/>
Citeste si tu despre un subiect delicat despre care multe tinere mame doresc sa discute

Îmi va afecta nașterea viața sexuală? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care tinerele mame și le adresează. Cu siguranța că viața sexuală va fi afectată. Nu te aștepta ca totul să revină imediat la normal. Află mai jos când faci sex după sarcină.

Nașterea este un proces destul de traumatic pentru o femeie. Trecerea bebelușului prin vagin și expulzarea lui în exterior e ca și cum ai suferi o mică explozie în interior.Țesutul delicat al vaginului va fi inevitabil vătămat, rupt și luxat – și va dura câteva săptămâni bune ca acest țesut să se repare. Mai mult decât atât, procesul de naștere implică schimbări hormonale considerabile, precum și inevitabila apariție a stresului emoțional. Drept consecință, foarte puține femei se vor considera sexy pentru o perioadă destul de lungă după ce au născut.
Din acest motiv, este foarte important ca atât mama cât și tatăl să realizeze că făcutul dragostei în primele șase luni după ce bebelușul a venit pe lume nu va fi atât de intens. Așa că pregătiți-vă să aveți răbdare.

După cât timp îți poți relua activitatea sexuală?
În general, recomandarea moașelor și a ginecologilor este ca proaspăta mamă să nu întrețină relații sexuale decât după consultația post-natală. Aceasta are loc de cele mai multe ori după șase săptămâni de la naștere.
Însă, în ultimii ani, publicațiile medicale americane susțin că nu există o bază științifică pentru această perioadă de abstinență. Această idee a apărut de-a lungul anilor și se baza cel mai probabil pe faptul că sistemului reproductiv feminin îi ia aproximativ șase săptămâni să revină la dimensiunile normale.
Totul ține de atitudinea ta. Unele mame își reiau activitatea sexuală după două – trei săptămâni fără efecte adverse. Altele care încă se simt epuizate după naștere, au tendința de a aștepta o perioadă mai lungă. Actualmente, sfatul ginecologic este să aștepți cel puțin până după consultația post-natală ce are loc după șase săptămâni de la naștere.
Chiar și atunci, unele femei nu se vor simți confortabil cu actul sexual, în special dacă au fost efectuate suturi pe peretele vaginal sau țesutul exterior este încă tumefiat. Cel mai bine este să ceri sfatul ginecologului care efectuează controlul post-natal în ceea ce privește reluarea activității sexuale.

Poți efectua alte activități sexuale înainte de a reîncepe actul sexual?
Desigur. Este o metodă excelentă de a te elibera de tensiunea sexuală acumulată. Cuplurile devin de cele mai multe ori frustrate în această perioadă de așteptare. În special bărbații.
Așa că între timp vă puteți juca unul cu celălalt.
Puteți amândoi să mergeți până la orgasm?
Desigur. Proaspăta mamă nu va fi afectată deloc dacă dorește să aibă orgasme.

Ceea ce puteți face:
• Mângâierea manuală a zonelor intime ale bărbatului de către femeie – masturbarea.
• Mângâierea manuală a zonelor intime ale femeii de către bărbat – folosirea degetelor pentru a stimula clitorisul. Introducerea degetelor în interior ar trebui însă evitată până după examinarea post-natală. Este important să te asiguri că organele tale genitale s-au vindecat. Așa că îndeamnă-ți partenerul să se joace cu organele sexuale externe. Este bine să oferi atenție sporită clitorisului, pentru că este la o distanță sigură de zonele afectate. În plus, puteți experimenta lucruri noi.
• Sexul oral - felație și cunilingus – este o metodă eficientă de a vă detensiona și de vă menține activitatea sexuală activă.
• Mângâierile afective ale zonelor erogene.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre contraceptia:
Metode naturale de contraceptie (planificare naturala)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent