· articole
· intamplari

Cum sa inveti copilul sa doarma singur

Autor: Anonim
data publicarii: 21.07.14


jpg?width=230&height=346"/>
Descopera ce il face pe cel mic sa adorma numai cu tine langa el.

Când vine vorba de a stabiliri reguli sănătoase pentru somn, este ideal să începi implementarea lor cât mai repede. Va fi mai ușor pentru micuțul tău dacă stabiliți niște reguli și o rutină care te vor scuti de multe bătăi de cap mai târziu. Unii părinți nu realizează că dacă permit anumite mofturi în ceea ce privește somnul, vor avea probleme cu cel mic mai târziu. Dacă cel mic s-a obișnuit să doarmă cu voi, va fi dificil să îl dezveți.

Probleme cu somnul
Dacă cel mic se invață de mic să doarmă numai cu biberonul, el va face în mintea lui această asociere de fiecare dată când este ora de culcare. Orice metodă de a-l face pe cel mic să adormă mai repede va fi repede asociată cu un somn sigur pentru el și va avea nevoie mereu de acel lucru pentru a adormi, chiar dacă aici vorbim despre prezența ta. Unele dintre asocieri sunt sănătoase deoarece îl pregătesc pe cel mic repede pentru somn, cum ar fi o baie caldă seara sau cititul unei povești împreună. Alte asocieri nu sunt benefice. Dacă îi dai celui mic ciocolată pentru a sta potolit, în timp vei avea probleme cu cariile și cu niveluri ridicate de zahăr în corpul micuțului.

Dormitul împreună
Acest obicei stă chiar la linia fină dintre obiceiuri sănătoase și cele nocive pentru somnul celui mic. Să îi spui celui mic să se ducă singur în patul lui pentru somn nu este o soluție. Cel mai bine este să îți dai întâi seama de ce micuțul nu vrea să doarmă singur. El știe foarte bine care sunt motivele pentru care nu vrea să doarmă singur, problema este că nu reușește să exprime foarte bine ce simte. O metodă bună de a descoperi ce simte cel mic legat de acestă situașie este să simulezi un joc cu păpuși sau cu jucării care reprezintă membri ai familiei. Aceste personaje se înfruntă cu situații ca: ora mesei, mersul în parc sau pregătirea pentru somn. Lasă-l pe mic să pună cuvintele în gura păpușilor. Când vine ora somnului, dacă cel mic ezită să vorbească, vorbește tu în locul personajelor. Eventual, el va da de gol motivul temerii sale.

Motivele fricii
Cel mai probabil vei descoperi că cel mic nu vrea să doarmă singur pentru că are coșmaruri, pentru că se teme de monștri, pentru că e gelos pe fratele/sora mai mare/mai mic(ă) sau poate să îi fie chiar teamă că va pierde din dragostea ta pe măsură ce crește. Dacă micuțul tău are diverse temeri de natura viselor urâte, poți apela la diverse trucuri care îl ajută să depășească frica:


- Dă-i o lanternă cu care se poate juca pentru a distruge ”forțele răului” și pentru a învinge teama de întuneric.
- Dă-i un pulverizator cu apă despre care îi vei spune că este o formulă specială care distruge monștrii de orice fel.
- Fă un CD cu poveștile sau cu muzica lui preferate pe care îl poate asculta de fiecare dată când se simte în pericol.
- Dă-i un animal pe pluș care îl va apăra de oricine încearcă să îi facă rău.


Dacă cel mic este gelos pe fratele/sora sa, evaluează situația pentru a determina dacă are motive să fie gelos. Dacă are un frate/soră mai mică, este posibil ca atenția ta să fie centrată pe cel mai mic. Cea mai bună metodă de rezolvare a unei situații de acest gen este să îi oferi copilului atenție atunci când el nu o cere. De asemenea, explică-i că spre deosebire de el care este deja mare și putenic, frățiorul sau surioara mai mică nu se poate apăra singură și are nevoie de curajul și sprijinul lui.

În cazul în care cel mic se teme că îți va pierde din afecțiune, este momentul să analizezi mesajele pe care tu i le trimiți în mod involuntar. Comunicarea primează în această situație.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre somnul:
5 greseli evitabile in adormirea bebelusului

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent