· articole
· intamplari

Menstuatia dupa nastere

Autor: Anonim
data publicarii: 22.07.14


jpg?width=258&height=400"/>
Esti pregatita pentru menstruatia dupa 9 luni in lipsa ei?

După ce ai dat naștere unui copil superb, este momentul să te pregătești pentru musafirul ce nu te-a mai vizitat de vreo 9 luni: menstruația. Sângele va avea o nuanță de roșu aprins și un flux mai încărcat comparativ cu menstruațiile cu care erai tu obișnuită. Nu te panica, își vom spune exact ce este normal și ce nu în această situația pentru a putea întâmpina menstruația după naștere cu informațiile potrivite.

Diferențele față de menstuația obișnuită
Chiar dacă pierzi un pic mai mult sânge, un absorbant la fiecare 4 ore ar trebui să fie suficient. Dacă nu îți ajunge și pierzi mai mult sânge, consultă un medic specialist. Pierderea sângelui scade în următoarea săptămână și roșul devine mai pal, ajungând în final să aibă tente maronii. Este momentul să afli și despre lochie, un termen folosit în ginecologie pentru a descrie o descărcare vaginală compusă din sânge, mucus și țesut al uterului, specifică femeilor care au născut recent. Ea este eliberată de organism pentru o perioadă de la 4 până la 6 săptămâni după naștere.

Menstruația ta va avea un miros specific care nu ar trebui să fie foarte deranjant. Chiar dacă menstuația se oprește după o săptămână, pierderea de sânge va mai dura încă 5 săptămâni și nu este deloc un motiv de îngrijorare. Trebuie neapărat să folosești absorbante și nu tampoane interne deoarece cele din urmă opresc scurgerile de sânge și încurajează dezvoltarea bacterilor ce pot duce la infecții.

Menstruația și alăptatul
Dintre femeile care nu alăptează la sân, circa 80% au menstruație în maxim 10 săptămâni. Alăptatul poate întârzia menstruația și ovulația pentru 20 de săptămâni, dar nu este ceva neobișnuit ca menstruația să vină mai devreme sau mai târziu. Fiecare femeie și nivelul ei de hormoni sunt unici și este greu să oferim o dată exactă pentru întoarcere menstruației după naștere, care să se aplice în orice caz. Unele femei au menstruație în prima săptămână după naștere iar altele așteaptă chiar și 12 luni.

Există femei care pierd atât de mult sânge la prima menstruație după naștere încât simt nevoia să folosească tampoane interne și absorbante concomitent. Acupunctura poate regla fluxul menstruației în numai o lună. Este o opțiune naturală și sigură pentru reglarea menstruației – trebuie doar să găsești un specialist care a mai făcut așa ceva în trecut.

Menstruația și actul sexual
Mulți medici te sfătuiesc să nu întreții relații sexuale în primele 6 săptămâni după naștere deoarece organele genitale nu sunt complet refăcute. Proaspetele mămici recunosc că sexul este undeva pe un loc codaș pe lista priorităților în acestp etapă.

Multe femei găsesc contactul în timpul alăptării celui mic ca fiind suficient pentru ele. Sexul în timpul menstruației de după naștere ar fi o decizie foarte dureroasă pentru tine. Tot în această etapă, ești preocupată de contraceptive în cazul în care nu dorești o nouă sarcină atât de repede. Trebuie să știi că prezervativul este cel mai recomandat în astfel de situații. Lărgirea pereților vaginali nu îți permite să folosești diafragmă. Singura pilulă contraceptivă care nu va afecta alăptatul este cea cu progesteron.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent