· articole
· intamplari

(P) Nu ai voie sa faci asta!, drumul spre un posibil accident.

Autor: Anonim
data publicarii: 25.07.14


0-9/10584028_704473036256440_5108926572850643663_n.jpg?oh=89485c9b6d78dfaf2dc1bfa2d39a2790&oe=54370F51"/>
Copiii sunt curiosi din fire. Asta ii ajuta sa invete si sa acumuleze informatii importante pentru dezvoltarea lor ulterioara.

Mici exploratori, copiii sunt animati de dorinta de a descoperi locuri noi. Cu siguranta cele mai atractive sunt cele interzise, locurile in care parintii, din dorinta de a-i proteja, le interzic accesul.

80% din accidentele copilului se produc in casa
Statisticile spitalelor arata ca 80% din accidentele copilului se produc in casa, in principal arsuri si fracturi, dar si accidente prin taiere, intepare, asfixiere, otravire.

Nici macar cei mai ascultatori si mai cooperanti copii nu sunt scutiti de accidente, este un risc pe care parintele nu il poate preveni, insa il poate controla.

Toti copiii sunt dornici sa petreaca cat mai mult timp alaturi de parintii lor si astfel ajung si in bucatarie. Acolo, riscul de a atinge un obiect incins care provoaca arsuri, sau de a lua in mana un obiect contondent poate duce la o vatamare destul de puternica. Riscurile de accidentare sunt crescute cand esti mic, iar o mica neatentie din partea mamei care gateste poate afecta copilul.

Accidentele din joaca
Unul dintre cele mai placute jocuri ale copilariei este de-a v-ati ascunselea, atat in casa cat si afara. In casa, cei mici se ascund printre obiectele de mobilier pentru a se feri de privirile invitatilor sau de cele ale parintilor, dupa ce au facut o boacana. Cataratul pe masa sau pe scaun poate insemna o lovitura sau riscul unei fracturi. Foarte atractiv este cataratul in copaci sau pe gard, mai ales daca vecinul are o pisicuta pe care cel mic vrea sa o prinda.

Cataratul in copaci, mai ales la tara pentru a culege fructe devine foarte atractiv, insa riscul in cazul in care copilul risca sa alunece este mare. Loviturile la cap sau la coloana sunt foarte periculoase si pot avea efecte cu repercursiuni pe viata cum ar fi invaliditatea permanenta survenita in urma unui astfel de accident.

Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Toti copiii vor sa invete sa mearga pe bicicleta sau pe role, iar inceputul poate fi anevoios. Aceste incercari prezinta riscul de cazatura, de alunecare, cadere pe asfalt sau chiar lovirea de un gard sau obiect din metal. Taierea sau netratarea imediata poate duce la urmari grave.

Soarele, prieten si dusman
In perioada vacantei de vara, copiii sunt mult mai expusi la pericole. Razele solare si expunerea prelungita le pot provoca arsuri nedorite pe piele. De asemenea, alergatul si ingerarea a diverse fructe gasite in copaci pot atrage dupa ele efecte nedorite.

Toate aceste lucruri putem incerca sa le prevenim sau sa ne asiguram ca dispunem de resursele necesare pentru a le trata. Aflati mai multe informatii despre cum puteti proteja sanatatea copilului aici: http://www.parintiincontrol.ro/protectie/asigurarea-dr-kid.html
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent