· articole
· intamplari

Pozitii sexuale care te ajuta sa ramai insarcinatajpg?width=545"/>
Mareste-ti sansele de a avea un copil citind acest scurt ghid pentru pozitii sexuale ce sporesc sansele conceperii.

Atunci când încercați să concepeți un copil nu există o formulă secretă care să funcționeze întotdeauna, dar există diverse sfaturi pe care le puteți pune în aplicare astfel încât dorința voastră să se îndeplinească mai repede!

Iată câteva poziții sexuale care pot facilita concepția unui copil. Acestea sunt poziții care permit o penetrare mai adâncă, astfel încât sperma să ajungă cât mai aproape de colul uterin, pentru a mări șansele spermatozoidului să fecundeze ovulul. Este important să ții cont că și gravitația ajută la direcționarea spermei către cervix, deci nu este o idee prea bună ca femeia să stea deasupra în timpul actului sexual. Urmărind perioada fertilă a femeii și inspirându-vă din aceste poziții, vă creșteți șansele de a concepe un copil.

Bărbatul în spatele femeii.
Această poziție permite o penetrare adâncă și este recomandată femeilor cu uterul retrovers ( ușor orientat spre spate). Femeia fie stă pe burtă, fie se sprijină în mâini, iar bărbatul stă deasupra dar fără a-și susține greutatea corporală peste ea.

Poziția crabului.
Este una din pozițiile care permite cea mai intensă penetrare; bărbatul stă aplecat asupra femeii, ea stă pe spate și ține picioarele îndoite și trase către sâni. Poziția permite o penetrare foarte adâncă, cu cele mai mari șanse ca sperma să ajungă cât mai aproape de cervix. Se poate poziționa și o pernă sub pelvisul femeii, pentru a-l înclina și pentru a ușura drumul spermatozoizilor către colul uterin.

Amândoi partenerii pe o parte, sau „lingurița” este o poziție care îi oferă femeii senzația de protecție și o ajută să se relaxeze, stare foarte importantă în procesul de concepere a unui copil. Această poziție este, de asemenea, foarte confortabilă și pentru femeile însărcinate în al doilea și al treilea trimestru.

Poziția clasică a „misionarului”, ușor modificată, în variantă în care femeia își introduce o pernă sub pelvis. Partenerii se pot privi în ochi și astfel se simt relaxați, iar „geometria” poziției favorizează poziționarea spermei cât mai aproape de cervix, orificiul colului uterin.

La marginea patului.
Femeia stă întinsă pe spate, cu șezutul pe marginea patului, în timp ce el stă în genunchi și o penetrează. Ea poate ridica picioarele pe umerii lui; și această poziție oferă un unghi de penetrare potrivit pentru că în momentul ejaculării sperma să ajungă cât mai adânc în vagin, scurtând drumul spermatozoizilor către ovul.

Ar mai fi bine de știut că orice poziție în care femeia are orgasm este o poziție bună pentru conceperea unui copil, deoarece în timpul orgasmului uterul se contractă de mai multe ori, iar aceste contracții se propagă și la mușchii vaginului ajutând spermatozoizii să se deplaseze în interiorul vaginului și mai apoi prin cervix către ovulul pregătit pentru fecundare.

Șansele de a concepe un copil cresc considerabil dacă ambii parteneri sunt relaxați. Nu vă gândiți la conceperea unui copil că la o competiție, bucurați-vă de efortul depus și cel mai important, simțiți-vă bine!
Perioadele mai puțin stresante sunt mult mai indicate pentru a concepe un copil. Plecați într-o scurtă vacanță și faceți-vă de cap!

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent