· articole
· intamplari

Cum stimulezi fertilitatea in mod naturalpng?width=200&height=189"/>
Descopera metodele naturale de a mari sansele pentru o sarcina.

Dacă ai probleme în a concepe un copil, poate ai nevoie doar de o schimbare a stilului de viață. Acest lucru nu înseamnă că ai o problemă medicală. Problemele de fertilitate care te frământă pot fi rezolvate în moduri foarte rapide.

Bucură-te de soare
Lumina soarelui stimulează fertilitatea atât la bărbați cât și la femei, prin creșterea nivelului de vitamina D. Universitatea de Medicină din Graz, Austria a descoperit faptul că nivelul de vitamina D stimulează creșterea cantitîții de progesteron și estrogen, care reglementează perioadele de menstruație și face concepția mult mai probabilă. Aceasta stimulează, de asemenea, creșterea numărului de spermatozoizi.

Mănâncă mai multe produse lactate
Femeile care manâncă o porție de lactate plină de grăsime în timpul zilei reduc riscul de infertilitate cu mai mult de un sfert conform unui studiu de la Universitatea Harvard. Grăsimile din lactate ajută la funcționarea corespunzătoare a ovarelor. Este important să consumi lactate din surse curate, de la animale crescute ecologic, fără concentrate sau care nu primesc antibiotice sau medicamente foarte des.

Diversifică dieta și încarcă-te de vitamine!
Modifica-ți dieta astfel încât să beneficiezi din plin de vitamine din fructe și legume. Consumă cel puțin 3 porții de legume și 2 porții de fructe zilnic, și combină-le cu nuci și seminte care conțin grăsimi vegetale foarte sănătoase.

Renunță la țigări și alcool
Fumătoarele au o rată de fertilitate cu 30% mai mică decât în cazul nefumătoarelor. Fumatul poate impiedica, de asemenea, implantarea ovulului fecundat pe peretele uterului. Dacă încerci să rămâi însărcinată, este o idee bună pentru tine și partenerul tău să beți mai puțin alcool. Alcoolul consumat în exces afectează ovulația și spermatogeneza (procesul prin care se produc spermatozoizii).

Spune nu drogurilor
Drogurile ușoare, cum ar fi cocaina și marijuana, pot reduce numărul de spermatozoizi și pot crește ponderea anormalităților spermei (număr mic de spermatozoizi, slabă mobilitate/motilitate a spermatozoizilor, defecte de formă (morfologie) a spermatozoizilor sau chiar lipsa spermatozoizilor viabili) în timp ce consumatorii de droguri de sex feminin se pot confrunta cu probleme de ovulație.

Încearcă acupunctura
Ea poate stimula anumite zone ale corpului. Acupunctura poate ajuta la controlul ovulației si creșterea fluxului de sânge către uter și, prin urmare, poate îmbunătăți șansele nidarii oului proaspat fecundat pe peretele uterului.

Fă sex!
Șansele de concepție cresc cu până la 15% în cazul cuplurilor care fac sex o dată pe saptamană până la 50% pentru cuplurile care fac sex de 3-4 ori pe săptămână. Sexul păstrează sperma sănătoasă. Calitatea acesteia scade dacă este păstrată în organism mai mult de trei zile.

Dă jos kilogramele în plus
Țesutul adipos din organism produce estrogen care încurcă ciclul de ovulație al organismului. Femeile supraponderale (IMC peste 25, indicele de masa corporală se calculează împărțind greutatea exprimată în kg la pătratul înălțimii exprimată în metri) au de multe ori menstruații mai puțin regulate decât femeile care cântăresc mai puțin, iar riscul de ovare polichistice creste considerabil, fapt ce influențează negativ ovulația. Pierderea cu doar 5% din greutatea corpului tău poate să crească șansele de concepție cu aproximativ o cincime.
Atunci când ai un indice de masa corporală situat la limita inferioară (sub 18,5), capacitatea organismului de a elibera ovule poate fi redusă, deoarece acesta simte că nu este suficientă grăsime pentru a susține o sarcină sănătoasă.

Redu carbohidrații din alimentație
Unii experți cred că o dietă bogată în carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă, pastele făinoase și biscuiții pot afecta concepția. Aceste alimente ridică nivelul zaharului rapid, provocând cresterea nivelului insulinei, hormon care poate afecta fertilitatea.

Mânâncă pește mai gras
Unele studii arată că Omega-3 (care se găsește în pește gras cum ar fi somonul și în semințele de in), poate reduce riscul de avort spontan și poate îmbunătăți calitatea spermei. Nutriționista Marilyn Glenville spune: Aceste grăsimi esențiale sunt cruciale pentru funcționarea hormonilor sănătoși dar mulți dintre noi nu primesc suficiente grăsimi de acest tip.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent