· articole
· intamplari

Cum calculezi perioada de ovulatiejpg?width=545"/>
Descopera cum poti calcula perioada ta de fertilitate dupa semnele pe care corpul tau le emite.

Sexul în ziua ovulației ar fi ideal. După ovulație, fereastra tinde să se închidă până la următorul ciclu. În mod evident, știind când apare perioada de ovulație, îți este mult mai ușor să poți calcula șansele unei sarcini. Există 2 modalități care te pot ajuta să determini perioada în care organsmul tău atinge maximul de fertilitate.

Metoda temperaturii
Cumpără un termometru bazal . Temperatura corpului este la cel mai scăzut nivel în prima parte a ciclului și se ridică ușor în perioada ovulației. După aceea, va rămâne la un nivel ridicat pe tot parcursul ciclului. Urmărirea temperaturii bazale a corpului, atunci când corpul tău este în repaus complet (timp de trei luni) va dezvălui modelele care te ajută să prezici când vei avea ovulație. Deoarece modificarea temperaturii de la o zi la alta este atât de mică, nu trebuie utilizate termometre obișnuite. Termometrele bazale sunt termometre digitale disponibile în farmacii.

- Verifică-ți temperatura în fiecare zi și înregistrează numărul pe o diagramă de temperatură care să îți permită să creezi un grafic de temperatură în timp.
- Este important să se ia temperatura la aceeași oră în fiecare zi, din moment ce ea înregistrează fluctuații pe tot parcursul zilei. Cel mai bine este să faci acest lucru imediat după ce te-ai trezit, când organismul tău este odihnit și funcționează la capacitatea optimă.
- Trebuie să înregistrezi temperatura vaginală.
- Pe parcursul a mai multe luni, observă ziua în care temperatura crește - ziua ovulației. În timp, vei avea posibilitatea de a prezice acea zi a lunii, de a ști atunci când sunt cele mai fertile zile.

Mucusul cervical
Mucusul cervical, o substanță de protecție de pe colul uterin, se schimbă în diferite momente din perioada ciclului. Corpul tău produce mai mult mucus în jurul datei de ovulație pentru a facilita fertilizarea ovulului. O dată ce ai ajuns să cunoști modelul tău atât de bine, vei putea prezice perioada ta de ovulație cu o precizie mult mai mare.

Graficul modelului tău de mucus
Verifică mucusul în fiecare zi și notează schimbările distincte care au loc pe parcursul ciclului. Monitorizează schimbările prin însemnarea lor pe calendar.
Trece pe grafic zilele în care ai menstruație, zilele în care ești în afara perioadei de menstruație și zilele când mucusul este lipicios, alunecos și umed.
Modificările în ceea ce privește culoarea și mirosul în plus față de textură sunt importante. Notează dacă mucusul este tulbure sau clar.

Alăptarea, infecțiile, anumite medicamente, precum și alte circumstanțe pot afecta mucusul cervical iar tu trebuie să fii sigură că ai toate aceste lucru notate. Orice modificare a mucusului tău trebuie controrizată.

Interpretează modelul de mucus pentru a determina ziua ovulației. Ziua ovulației este, de obicei, ziua în care mucusul cervical este cel mai umed și alunecos. În zilele care urmează, mai ales atunci cand cervixul este din nou uscat, fertilitatea este la cel mai scăzut nivel.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent