· articole
· intamplari

(P) Cand este nevoie de pilula de a doua zi?0-9/11111038_828186320551777_7472268540614531382_n.jpg?oh=85b664483414ff5a87b5ba0af486453b&oe=55E400AE"/>
Maternitatea este una dintre cele mai frumoase laturi ale vieții unei femei, o parte a identității sale, o sursă de împlinire și o motivație în plus pentru a face ca lumea să devină un loc mai bun. Maternitatea este o binecuvântare atunci când femeia și-o dorește, iar partenerii așteaptă cu bucurie și nerăbdare venirea pe lume a copilului.


Uneori, însă, partenerii pot decide că momentul nu este cel mai potrivit. Ei pot ajunge la concluzia că, din diferite motive, nu sunt pregătiți pentru venirea pe lumea a (încă) unui copil.
De aceea, este important ca ei să știe că, dacă au un contact sexual neprotejat sau unul protejat necorespunzător, pilula de a doua zi este soluția rapidă și sigură pentru a evita apariția unei sarcini într-un moment nepotrivit.

Cunoscută și sub denumirea de contracepție de urgență, aceasta acționează prin amânarea ovulației suficient încât să împiedice fecundarea. Ea este eficientă dacă femeia o folosește în maximum 72 de ore, preferabil în primele 24 de ore, atunci când sunt cele mai mari șanse să evite sarcina.
Un contact sexual neprotejat înseamnă că partenerii nu au folosit niciun fel de protecție pentru a preveni o sarcină.

Oricărui cuplu i s-a întâmplat cel puțin o dată să nu fie pregătiți. La fel de des-întâlnite sunt situațiile în care, deși partenerii folosesc contracepție, aceasta eșuează sau ei își dau seama ca nu au folosit-o corect. Și, cum orice metodă contraceptivă este eficientă atât timp cât este folosită corect, iată care sunt cazurile tipice în care este recomandată folosirea cât mai rapidă a contracepției de urgență:
• am avut un contact sexual neprotejat ;
• am folosit metoda calendarului sau metoda retragerii și nu suntem siguri că lucrurile au funcționat conform planurilor;
• prezervativul s-a rupt sau a alunecat;
• am uitat să iau la timp anticoncepționalele;
• am luat alte medicamente care ar fi putut reduce eficacitatea anticoncepționalelor (de exemplu, medicamentele folosite în tratamentul epilepsiei, tuberculozei sau a infecției cu HIV, precum și produsele fitoterapeutice care conțin sunătoare)

În viața de cuplu, partenerii se cunosc extrem de bine, inclusiv din punct de vedere sexual și au propriile strategii atunci când vine vorba despre a ține sub control planificarea familială. În mod evident, folosirea unei metode contraceptive de orice tip este un semn că partenerii își doresc să evite o sarcină. Cu toate acestea, un studiu recent arată faptul că 45% dintre femeile din România preferă să se bazeze pe metode care le expun unei sarcini nedorite: prezervativul și retragerea.

Acestea două, alături de metoda calendarului sunt cele mai riscante 3 metode care pot da peste cap planurile unui cuplu și care conduc adesea la o sarcină neplanificată. Același studiu ne spune că 43% dintre cei care se confruntă cu o sarcină nedorită nu știu exact care a fost cauza. În aceste condiții, pilula de a doua zi este o alternativă foarte sigură pentru a evita un avort și posibilele sale efecte.

Pentru mai multe informații despre modul de funcționare și utilizarea corectă a pilulei de a doua zi, precum și alte recomandări de specialitate privind contracepția de urgență, vizitează platforma dedicată..
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre contraceptia:
Metode naturale de contraceptie (planificare naturala)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent