· articole
· intamplari

10 locuri preferate de germeni0-9/11990557_889160881120987_4859800551872441383_n.jpg?oh=a3c685fff92dcd38ea5ef973af98580d&oe=56AB7296"/>
Credeai că vasul de toaletă este locul preferat de germeni? Descoperă, mai jos, câteva locuri surprinzătoare ce reprezintă un mediu propice de dezvoltare pentru bacterii.

Locuri în care se dezvoltă și trăiesc germeni

Așternuturile de pat
În momentul în care te urci în pat, duci cu tine și germenii pe care i-ai adunat până în acel moment. În plus, transpirația, pielea și bacteriile care se acumulează în fiecare noapte poate transforma patul în locul preferat al germenilor. Schimbă așternuturile o dată pe săptămână și spală-le în apă caldă sau fierbinte.

Periuța de dinți
Periuțele de dinți ale familiei tale sunt așezate pe raftul din dreptul oglinzii? Ținând cont de faptul că trasul apei la toaletă poate răspândi bacterii pe o distanță de 1,5 metri – 3 metri, ar fi bine să le schimbi locul. În plus, înlocuiește periuțele la fiecare trei luni și așază-le în poziție verticală pentru a permite uscarea lor rapidă.

Aplicatoarele de machiaj
Acestea acționează ca bureți ce absorb germeni, putând să cauzeze infecții ale pielii și ochilor. Înlocuiește pudra și fardul pentru ochi la fiecare doi ani, fondul de ten și mascara în fiecare an. Spală aplicatoarele regulat cu apă și săpun și șterge-ți pensulele cu alcool. Nu folosi fardurile altor persoane și nu le împrumuta pe ale tale.

Chiuveta de bucătărie
Când te gândești la fructele și legumele care sunt clătite aici, la resturile de carne de vită, de pasăre, pește care ajung aici, la oalele și cratițele pe care le depozitezi și apoi le speli în chiuvetă . realizezi că chiuveta poate să aibă mai mulți germeni chiar decât vasul de toaletă. Soluția este o cureți cu o soluție pe bază de clor sau oțet alb pentru a o steriliza eficient și pentru a îndepărta petele. Asigură-te că o clătești foarte bine după curățare, indiferent de ce fel de soluție utilizezi.

Buretele de bucătărie
Cu buretele de bucătărie ștergi și cureți cu nădejde, acesta fiind un instrument util pentru curățenie. Dar, în același timp, el reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor deoarece rămâne umed mult timp după utilizare. Dezinfectarea și curățarea unui burete este simplă: în mașina de spălat vase ori pune-l umed în cuptoul cu microunde timp de 1-2 minute (în două minute, cuptorul cu microunde omoară 99% dintre bacterii).

Poșeta
Studiile au aratat că geanta unei femei poate fi gazdă pentru germeni precum E. coli și Salmonella și poate să conțină inclusiv urme de contaminare cu fecale! Pentru a-ți păstra poșeta curată nu o așeza pe podea în locuri publice, cum ar fi trenul, autobuzul sau toaleta publică. Șterge-o în fiecare zi cu un produs dezinfectant, iar dacă poate fi spălată la mașină, spal-o la câteva săptămâni, folosind un ciclu blând de spălare. Și nu uita nici de alte obicte care pot fi purtătoare de germeni și ajung în poșeta ta: cheile, telefonul mobil etc care trebuie curățate regulat.

Alte locuri preferate de germeni
• Computerul (tastatura)
• Mochetele wall to wall
• Bancomatele
• Mâinile

Foto: Thinkstock/ Guliver
Sursă: FamilyEducation.com
Editor: adina Gruia.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent