· articole
· intamplari

Un Craciun fericit si in siguranta!



Dupa cum bine stim, se intampla multe accidente in casa in tot timpul anului, insa in aceasta perioada speciala de sarbatori sunt de obicei mai multi oameni in casa si exista o probabilitate mult mai mare ca sa fim distrasi de vizita unui prieten sau de o convorbire telefonica. De aceea este mult mai important decat de obicei sa avem o grija deosebita astfel incat sa asiguram un Craciun fericit si in siguranta familiilor si prietenilor nostri.

com/wp-content/uploads/2010/12/christmas-tree.jpg"/>


Pomul de Craciun

O data ce se usuca, pomul de Craciun devine un pericol de incendiu. Pastreaza bradul intr-un container (oala, borcan) pe care poti sa il umpli cu apa si ai grija sa il asezi departe de sursele de caldura si de caile principale de acces din casa. Inainte de a aduce bradul in casa taie cativa centimentri din baza trunchiului pentru a-l ajuta sa primeasca mai multa apa si sa ramana proaspat mai multa vreme.


Lumanarile

Cat ar fi ele de frumoase, lumanarile pot provoca incendii. Tine lumanarile departe de pomul de Craciun, fie el artificial sau natural, de decoratii, de perdele, de fetele de masa, de jucarii si, ceea ce este cel mai important, de copii. Nu aprinde niciodata lumanari adevarate in brad.


Tigarile

Foarte des, incendiile sunt provocate de tigari. Daca tu sau oaspetii tai fumeaza, asigura-te ca exista destule scrumiere adanci si solide in jur. Dupa o petrecere sau o intalnire de familie cauta peste tot - in spatele mobierului, in pliurile sau intre perinile canapelelor, in cosurile de gunoi etc. - mucuri de tigara care, neglijent aruncate, pot mocni acolo, putand provoca mai tarziu un incendiu.Verifica continutul scrumierelor inainte de a le goli la gunoi. Nu permite oaspetilor sa fumeze in pat.


Arzatoarele cu ulei parfumat

Alte obiecte care au devenit foarte populare insa pot fi foarte periculoase daca nu sunt folosite cu grija. Ai grija sa aiba destula apa, sa nu fie lasate nesupravegheate sau intr-un loc unde pot fi usor rasturnate de copii sau animale. Ele pot deveni foarte fierbinti la baza.


Aparatele electrice

In aceasta perioada a anulu ieste foarte usor sa supraincarci reteaua electrica. Incearca sa nu folosesti cabluri prelungitoarea sau stechere adaptoare, in mod ideal fiecare aparat ar trebui sa foloseasca o singura priza. Verifica toate cablurile de la instalatiile de sezon, sa nu fie uzate sau defecte. Instalatiile de lumina de exterior arata foarte frumos insa pot fi un real pericol pentru oaspetii tai daca nu sunt instalate corect. Daca nu esti sigur 100% de siguranta lor, cheama un electrician sa le verifice.


Alarmele de fum

Verifica toate alarmele de fum inainte de sarbatori si cumpara baterii de schimb. Alarmele de fum intr-adevar salveaza vieti omenesti, astfel incat daca stii pe cineva care nu are alarme in casa, in special rude in varsta sau care nu se pot deplasa din casa, nu ar fi acesta un dar minunat, mai ales daca poti sa aranjezi si instalarea.


Incalzirea

Tine orice radiator la cel putin 1 metru departare de orice obiect inflamabil - mobila, perdele etc. - si departe de usi si caile de acces. Tine seama de faptul ca pana si peretii exteriori ai radiatorului pot deveni fiebinti, putand arde un copil sau un batran care il atinge.


Otravurile

Ai foarte mare grija ce plante si ce fructe baga in gura copiii, mai ales daca sunt luate de pe jos. De asemenea, fi foarte atent sa nu lasi alcool in locurile unde copiii mici pot incerca sa copieze adultii si sa il bea. Nu uita ca parfumurile si lotiunile sunt otravitoare, insa par apetisante copiilor.


Gatitul

Atunci cand in bucatarie activitatea este la maxim, acorda o mai mare atentie elementelor de siguranta. Nu purta haine largi, in special cu maneci care atarna sau largi, in jurul cuptorului. Foloseste manusi pentru manevrarea mancarurilor fierbinti si pastreaza libere suprafetele de lucru astfel incat sa ai intotdeauna un loc unde sa pui vesela fierbinte. Tine cutitele departe de copii si ai grija ca ei sa nu poata ajunge la oale sau la manerele acestora. Intoarce inauntru manerele de la oalele de pe masina de gatit si incearca sa folosesti numai ochiurile din spate cand sunt copii prin preajma.

Din pacate, este de ajuns un singur moment de imprudenta pentru a transforma o fericita intrunire de familie intr-o tragedie, dar daca suntem constienti de pericolele existente, vom avea un Craciun fericit si in siguranta.



Autor: Colleen Moulding. A Safe And Happy Christmas.




"Un Craciun fericit si in siguranta!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre primii pasi:
Bebelusii si problemele lor. Partea a II-a - Colici

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1.5
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent