· articole
· intamplari

Mami, mai e mult pana se naste fratiorul/ surioara?
Ai trecut cu bine de momentul în care þi-ai anunþat copilul de frãþiorul sau surioara care urmeazã sã se nascã.

Este nerãbdãtor sã-l cunoascã, dar nouã luni înseamnã mult chiar ºi pentru tine. ce sã mai zicem de el!

I-ai explicat, rãspunzându-i cu rãbdare la toate întrebãrile, ce înseamnã venirea unui nou copil în familia voastrã ºi ce schimbãri va aduce pentru el. L-ai liniºtit, l-ai asigurat cã va fi iubit în continuare ºi i-ai spus cã va avea un prieten foarte bun. Doar cã acesta întârzie sã aparã, iar el s-a plictisit sã aºtepte! Iatã cum îi poþi menþine viu entuziasmul.

· Rivalitatea intre frati. Cum gestionezi aceasta situatie

Ia-l cu tine la ecografii
O burticã mare nu înseamnã prea mult pentru un copil mic, el neștiind ce înseamnã, de fapt, aceastã transformare. Sã-i arãți cum se mișcã bebe poate sã facã lucrurile. mai reale. În acest fel va înþelege cã în burtica ta se dezvoltã frãþiorul sau surioara lui. Ecografiile îl ajutã sã conºtientizeze faptul cã va avea un frãþior/ surioarã ºi sã stabileascã o conexiune cu el.

Decorați camera bebeluºului împreunã.
Roagã-l pe cel mic sã te ajute sã pregãtești camera. Cere-i pãrerea legat de ramele fotografiilor, culoarea pereților, a draperiilor sau de jucãriile pe care trebuie sã le cumpãraþi.

Ia-l cu tine la cumpãrãturi pentru noul bebeluș.
Alegeți împreunã hãinuțe pentru noua surioarã sau pentru frãțiorul mult-aºteptat, dar nu-l uita nici pe el. Alegeþi o ținutã pe care s-o poarte atunci când va face cunoștințã cu noul membru al familiei. Puteți gãsi chiar niște ținute asortate, cu aceleași culori sau aceleași personaje desenate.

· Gelozia intre frati. Cum actionezi pentru a o face sa dispara

Oferã-i un caiet în care sã noteze/ deseneze toate felurile în care ar putea sã fie de ajutor înainte, dar ºi dupã ce se va naºte surioara sau frãțiorul. Copiilor le place sã se simtã implicați așa cã va cãuta sã fie de ajutor încã de pe acum ºi sã demonstreze cã este o persoanã de încredere, pe care te poþi baza.

Editor: Adina Gruia
Foto: www.pixabay.com
.

" Mami, mai e mult pana se naste fratiorul/ surioara?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent