· articole
· intamplari

Activitati pentru dezvoltarea limbajului la copilul vizualjpg?oh=69ccb2f8e19a581829613b148d5ce337&oe=57B87BE0&__gda__=1471879256_96a26a746884c94a3d03f6b446c2901f"/>
Pentru a stimula dezvoltarea limbajului la copilul vizual, folosește-te în special de simțul pe care se bazează cel mai mult în procesul de învățare. Iată cum!

3 activități pentru dezvoltarea limbajului, ideale pentru copilul vizual

• Filmează-ți copilul citind cu voce tare sau spunând o poveste. Ca să fie mai amuzant poți să-l ajuți să se costumeze într-unul din personajele poveștii. Priviți apoi filmarea împreună și discutați despre poveste (acțiune și personaje), lăudându-i limbajul. Nu insista pe micile greșeli, esențial este ca el să se obișnuiască să vorbească în public, să capete încredere în el și naturalețe în exprimare.

• Roagă-l să-ți descrie o emisiune de la televizor (alege emisiunea lui preferată pentru că va fi înântat să ți-o povestească). Pune-i întrebări, cere-i detalii, arată-ți suprinderea și curiozitatea. Roagă-l să-ți descrie (pe lângă acțiune) și personajele: personajul principal este trist sau vesel, cum este îmbrăcat, ce face, cum reacționează etc.

• Oferă-i o carte de povești doar cu imagini și roagă-l să povestească ce se întâmplă în ea. Este o activitate benefică în mod special pentru copiii care încă învață să citească pentru că nu doar dezvoltă aptitudinile de vorbire, ci și încurajează copilul să gândească singur, să-și imagineze povestea, ca un adevărat cititor, chiar dacă nu știe să lege încă literele.

Sursă: BabyCenter.com, Adaptare: Adina Gruia, Foto: 123RF .
"Activitati pentru dezvoltarea limbajului la copilul vizual" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent