· articole
· intamplari

Activitati pentru dezvoltarea limbajului la copilul care invata prin experienta fizicajpg?oh=9467e68766b713be732cdb3382eb6900&oe=577579B9&__gda__=1471399781_26fa9f9a152a47c588ef8d8025ce0d85"/>
Copilul care învață prin experiență fizică este cunoscut și sub denumirea de "elevul tactil-chinestezic" - "tactil" pentru atingere, "chinestezic" pentru mișcare.

El descoperă lumea cel mai bine atunci când se folosește de mâini sau de restul corpului, spuneam în Cum invață copilul fizic. Pentru el, este foarte important să atingă, să simtă și să fie direct implicat într-o activitate.

Activități pentru dezvoltarea limbajului la copilul fizic

• Faceți o excursie în natură, având la voi o cutie în care să strângeți obiecte interesante: pene, pietre neobișnuite, frunze etc. La întoarcere lasă copilul să povestească despre fiecare obiect, spunând de ce i se pare interesant. Poți să-l ajuți să înceapă un album cu obiecte presate, cu desene sau fotografii, pe care să-l prezinte (și, implicit să vorbească despre el) altora.

• Puneți în scenă o mică piesă. Scrieți împreună un scurt scenariu pentru familie și lasă-l pe cel mic să fie regizorul. Puteți face și o înregistrare audio sau video a piesei.

• Faceți împreună o cărticică. Roagă-ți copilul să-ți spună povești scurte sau să le inventeze el, și scrie-le după dictare. Dacă nu înțelegi ce spune sau omite detalii importante, oprește-te și cere lămuriri, rugându-l să-ți explice rar și clar ce anume dorea să spună. În continuare, sugerează-i să deseneze personajele sau momentele importante din povestire și adunați totul (text și poze) într-o carticică. Pune-o în bibliotecă. Din când în când scoateți cărticica și roagă-l să-ți spună din nou povestea.

Sursă activitate: BabyCenter.com, Adaptare: Adina Gruia. Foto: 123RF
.
"Activitati pentru dezvoltarea limbajului la copilul care invata prin experienta fizica" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent